Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Litter Locker

Katten zijn over het algemeen heel schone beesten. Waar je in een huis met honden direct bij de voordeur ruikt waar je mee te maken hebt, kunnen katten zijn over het algemeen geurvrij door het huis verplaatsen. Dat geldt voor bijna elk onderdeel van hun leven, behalve – helaas – voor de kattenbak, die is over het algemeen goed te ruiken. Gelukkig zijn voor deze onaangename geuren heel veel oplossingen bedacht. Een ervan is de Litter Locker.

Wat is de Litter Locker?

Litter Locker is een klein vuilnisbakje dat speciaal is ontworpen om vies geworden kattenbakvulling en uitwerpselen in kwijt te kunnen. Het wordt geleverd met bijpassend kattenbakschepje, waar ook een speciale houder voor is, zodat u alles wat u nodig heeft op één plaats heeft. De Litter Locker is zo ontworpen dat nare luchtjes geen kans krijgen om te ontsnappen. U kunt dagelijks de kattenbak schoonmaken en hoeft zich nooit meer zorgen te maken over waar u dat afval laat.

De Litter Locker is in verschillende landen te koop en wordt goed gewaardeerd. In Amerika worden er zelfs consumentenreviews gemaakt, waarin niet alleen enthousiast gesproken wordt over de Litter Locker, maar ook nog eens goed wordt uitgelegd hoe dit ingenieuze vuilnisbakje werkt. Wij zullen het hieronder ook even uitleggen, maar verwijzen u ook graag door naar youtube als u er liever beeld bij heeft.

Litter Locker

Hoe gebruik ik de Litter Locker?

De Litter Locker bestaat uit een aantal verschillende onderdelen die stuk voor stuk afgesloten kunnen worden om zo veel mogelijk vieze luchtjes binnen te houden. Met het bijgeleverde schepje kunt u uitwerpselen en samengeklonterde kattenbakvulling uit de kattenbak scheppen en bovenin de Litter Locker gooien. Bent u hier klaar mee, dan doet u de klep aan de bovenkant dicht. In het midden van de Litter Locker zit een schuifje dat u open kunt doen als u de klep aan de bovenkant gesloten heeft. Hierdoor valt het afval verder naar beneden en wordt het afgesloten door een geurdicht filter.

Voor de Litter Locker bestaan speciale vuilniszakken, die smal en erg lang zijn. Wanneer het zakje in de Litter Locker vol zit, snijdt u het af met het ingebouwde plastic mesje. Het bovenste, schone, stuk van de vuilniszak kunt u vervolgens naar beneden trekken, een knoop in de onderkant leggen en daar is uw nieuwe vuilniszak. Zo heeft u geen gedoe met het vervangen van vuilniszakken. De zakken van de Litter Locker hebben altijd precies de goede grootte en passen ook perfect aan de bovenkant. Ook hier geen ontsnappende geurtjes dus.

De Litter Locker is prima geschikt voor dagelijks gebruik. Het vervangen van een zak zoals hierboven beschreven zal een keer in de week of twee weken nodig zijn. Een refill cardridge van de vuilniszak zal in totaal zo’n 2 maanden mee gaan. Dit geldt uiteraard als u maar één kat heeft. Twee katten zullen twee keer zo veel afval creëren.

Litter Locker navulling

Aangezien de Litter Locker een ingenieus systeem is waarin elk onderdeel essentieel is om optimaal te kunnen fuctioneren, is het altijd het beste om de Litter Locker te vullen met de daarvoor bedoelde cardridges. De vuilniszakken die gemaakt zijn voor de Litter Locker, zijn namelijk speciaal ontworpen om bij te dragen aan de geurvrije ervaring. Een Litter Locker zakje kunt u met een gerust hart tussen uw normale afval kwijt, zonder bang te hoeven zijn dat de geuren alsnog ontsnappen. Daarnaast is ook de bovenkant van de Litter Locker precies gemaakt om de ring van de cardridge te ondersteunen en past deze er dus naadloos is. Goed afgesloten dus.

Navulling voor de Litter Locker kunt u vinden in onze webshop. Wij verkopen de cardridges los, maar goedkoper is het om ze per zes of per twaalf te kopen. Hier geven we namelijk korting op. Dat is zeker handig want, we zullen maar eerlijk zijn, de Litter Locker cardridges zijn wat duurder dan normale vuilniszakken. Toch willen we u echt aanraden deze te gebruiken. De cardridges zijn erg gebruiksvriendelijk en zoals gezegd is het plastic van deze vuilniszakken speciaal ontworpen om geuren buiten te houden.

Op onze site vindt u de Litter Locker II en ook daarbij passende cardridges. De Litter Locker II heeft net een ander ontwerp dan de eerste versie. Mocht u hier dus nog cardridges voor hebben liggen, dan bestaat de kans dat ze niet goed passen. Ook andere gelijksoortige ontwerpen, zoals die van luieremmers, zullen waarschijnlijk niet precies passen. Hoewel het u natuurlijk vrij staat te experimenteren, zullen wij u altijd aanbevelen om gewoon de refill cardridges van de Litter Locker II te kopen.

Litter Locker online kopen

Zoals ondertussen al wel duidelijk zal zijn, is de Litter Locker II met bijbehorende navulling te koop op Huisdierenbazaar.nl. Wij zijn voor onze winkel altijd op zoek naar de beste en handigste producten, zowel voor huisdieren als voor hun baasjes en vonden de Litter Locker absoluut in ons assortiment passen. Wij verkopen verder bijvoorbeeld ook kattenbakken en kattengrit. De Litter Locker werkt het best met samenklonterende kattenbakvulling en ook die is te vinden in onze webshop.

Zoekt u iets anders voor uw kat, zoals kattenvoer, een kattenmandje of kattenspeelgoed? Scrol dan vooral eens door ons assortiment heen. Wij verkopen alles van krabpalen tot waterfonteinen en van voerbakjes tot transportboxen voor katten. Heeft u vragen? Stel die dan vooral aan de klantenservice door ons te bellen of te mailen. Wij staan u graag te woord.

Litter Locker online kopen