Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Rattenkooi

Vroeger vonden mensen ratten maar vieze beesten, die vooral bekend stonden om het feit dat ze ziektes verspreidden. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer mensen die gek zijn op ratten. Met recht, want ratten zijn eigenlijk ontzettend leuke huisdiertjes. Ze zijn nieuwsgierig, intelligent en ze zien er heel schattig uit. Er zijn wel een aantal dingen die geregeld moeten worden, voor u ratten als huisdier kunt nemen. Een van de belangrijkste dingen is het kopen van een goede rattenkooi. Immers, de ratten moeten wel direct een nieuw thuis krijgen, als ze uit de dierenwinkel komen.

Waar moet je op letten bij een rattenkooi?

Het eerste waar op gelet moet worden bij het uitkiezen van rattenkooien, en eigenlijk bij alle dierenverblijven, is dat de kooi groot genoeg is. Ratten zijn actieve beesten die het leuk vinden om te klimmen en rond te rennen. Zorg er dan ook voor dat uw ratten de ruimte hebben om dat te doen. Aangezien ratten sociale dieren zijn, is het beter ze niet in hun eentje te houden. De kooi moet dus zo groot zijn dat er ten minste twee ratten gemakkelijk in kunnen bewegen zonder elkaar in de weg te zitten. De rattenkooien die wij bij Huisdierenbazaar verkopen hebben meerdere verdiepingen. Zo hebben de ratten ook de kans om te klimmen.

Sommige mensen houden ratten in een aquarium. Het is beter dit niet te doen, omdat er dan niet altijd genoeg frisse lucht naar binnen komt. Ook klimmen ratten graag in de tralies van hun kooi. Om ze extra mogelijkheid te geven om te klimmen en te spelen, is het leuk om de kooi in te richten met rattenspeelgoed. Denk hierbij aan een loopmolentje, hangmatjes waar ze in kunnen klimmen en slapen en bijvoorbeeld houten voorwerpen waar ze aan kunnen knagen. Natuurlijk is het ook belangrijk een goed voerbakje en een drinkbakje of drinkfles in de kooi te hebben.

Rattenkooi online kopen

Bij Huisdierenbazaar kunt u eenvoudig online een rattenkooi kopen. Naast rattenkooien hebben wij ook allemaal andere benodigdheden voor ratten, zoals het hierboven genoemde rattenspeelgoed, rattensnacks en voer- en drinkbakjes voor ratten en andere knaagdieren. Bij ons staat het geluk van huisdieren en hun baasjes altijd voorop. We bieden dus producten aan die zowel veilig zijn voor de dieren, als leuk om naar te kijken voor hun baasjes. Bekijk bijvoorbeeld eens ons assortiment aan houten speelgoed voor knaagdieren. Bij Huisdierenbazaar vindt u wat u zoekt. Ook voor andere huisdieren, zoals ratten of hamsters, vindt u hier producten.