Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Knaagdieren

Knaagdieren

Tot de meest geliefde huisdieren horen veel knaagdieren. Konijnen, hamsters en cavia's zijn wel de bekendste knaagdieren die als huisdier gehouden worden. Ook muizen en ratten kunnen als huisdier gehouden worden. Knaagdieren zijn slim, sociaal en aaibaar. Producten om uw knaagdieren te verzorgen, goed dierenvoer en andere huisdierbenodigdheden koopt u online in de webwinkel van Huisdierenbazaar.nl.

Knaagdieren en de mens

Knaagdieren hebben mensen altijd al opgezocht. In ieder huis van enige ouderdom heeft wel eens een muis gewoond en ook ratten en konijnen leven van nature vaak in de buurt van mensen. Niet altijd vindt de mens dat leuk: knaagdieren kunnen schade aanrichten en in het verleden hebben met name ratten er voor gezorgd dat zich ziektes konden verspreiden. Maar knaagdieren zijn ook vriendelijk en ze zijn goed tam te maken, waardoor ze als huisdier toch populair zijn geworden.

In de Nederlandse natuur komen vooral muizen, ratten en hamsters voor. Hazen horen natuurlijk echt bij ons landschap, maar ze worden niet als huisdier gehouden. Konijnen wel, die komen oorspronkelijk uit Spanje, maar zijn tegenwoordig ook in onze natuur gewoon. Cavia's komen uit Zuid-Amerika en zijn daar al eeuwen geliefd als huisdier (maar ook als eten!). In Europa zijn ze door de mens geïntroduceerd.

Knaagdieren en de mens

Knaagdieren aandacht

Dat knaagdieren en mensen zo bij elkaar zijn gaan horen is eigenlijk te danken aan het verstand van knaagdieren. Knaagdieren zijn slim genoeg om te begrijpen dat mensen, met hun voorraden eten en hun warme huizen, ideaal gezelschap kunnen zijn. Maar dan moeten mensen knaagdieren wel dulden. Knaagdieren zijn er dan ook goed in zich aan mensen aan te passen. Het zijn gezellige, sociale dieren.

Mensen ervaren knaagdieren vaak als schattig en aaibaar. Ze vinden aandacht leuk en ze zijn niet bijzonder veeleisend. Knaagdieren zijn een geliefd huisdier voor kinderen. Toch is het houden van knaagdieren niet vrijblijvend. Juist omdat het sociale dieren zijn hebben ze uw aandacht echt wel nodig. Zorg dat u genoeg tijd hebt om voor uw knaagdier te zorgen, dan zal het dier ook gelukkig zijn en blijven.

Knaagdieren verzorging

Om knaagdieren goed te verzorgen heeft u dus tijd nodig, aandacht is de belangrijkste verzorging. Maar ook een gezonde vacht, een schoon hok en goede voeding zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de verzorging van knaagdieren. In de webwinkel van Huisdierenbazaar vindt u producten die het goed verzorgen van knaagdieren makkelijker maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld een uitgebreide verzameling konijnenhokken, maar ook verblijven voor kleinere huisdieren zoals hamsterkooien. Ook verkopen we speciaal voer voor cavia's, hamsters, muizen en andere knaagdieren.Wij selecteren op kwaliteit, alleen het beste is goed genoeg. Tussen onze merken dierenvoer vindt u bijvoorbeeld het voer van Witte Molen PUUR, een gespecialiseerd merk dat net als wij het beste voor uw knaagdiertje wil.

Bij het verzorgen van knaagdieren is goede informatie ook belangrijk. Juist omdat knaagdieren vaak als huisdier aan kinderen gegeven worden, is het belangrijk dat u uw kind goed kunt uitleggen hoe ze hun konijn, cavia, hamster, muis of rat moeten verzorgen. Ook voor die verzorgingsinformatie kunt u bij Huisdierenbazaar terecht. Wij delen graag onze kennis, dat is ook in het belang van uw huisdier.

Knaagdieren verzorging

Knaagdieren dierenwinkel

Huisdierenbazaar biedt informatie en levert producten voor huisdieren. In onze webwinkel vindt u dan ook veel handige spullen voor uw knaagdier. Ook voor rattenkooien, speelgoed voor hamsters en voerbakjes kunt u bij ons terecht. Daarnaast verkopen we voer voor uw knaagdier. We hebben dierenvoer van veel verschillende merken, zodat u altid het voer aan uw knaagdier kunt geven waar u achter staat.

Huisdierenbazaar is een online dierenwinkel, maar we hebben ook een „gewone” winkel, waar u langs kunt komen om onze artikelen in het echt te zien, of om ons te ontmoeten en vragen te stellen over knaagdieren. U vindt onze winkel in het mooie dorp De Rijp, centraal gelegen in Noord-Holland. Tot ziens bij Huisdierenbazaar!