Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Vlooienshampoo

Het is altijd vervelend als uw hond ergens last van heeft, maar nog vervelender als de rest van uw gezin er ook de consequenties van ondervindt. Loopt uw hond veel buiten rond, dan is er een kans dat hij of zij vlooien aantrekt, die zich maar al te graag in een comfortabele en warme hondenvacht nestelen. Deze beestjes zorgen voor jeuk en pijn, omdat ze uw hond bijten. Uw huisdier kan de jeukende plekken dan gaan openkrabben- of bijten. Maar het vervelendste is wel dat vlooien soms eieren van de lintworm met zich meebrengen en uw hond daar ook nog eens last van kan krijgen. Dan leidt een gemakkelijk te verhelpen probleem tot een schadelijke aandoening.

Op Huisdierenbazaar vindt u verschillende middelen die helpen om een vlooienplaag te bestrijden, waaronder vlooienshampoo. Zodra u vermoedt dat uw hond vlooien heeft moet u onmiddellijk tot behandeling overgaan, want anders zullen de vlooien u of uw andere gezinsleden gaan lastigvallen. Vooral voor kinderen kunnen zij schadelijk zijn.

Vlooienshampoo van Huisdierenbazaar

Onze vlooienshampoo is een effectief middel om snel van vlooien af te komen. U moet uw hond ermee wassen zoals u zelf u uw eigen hoofdhaar zou wassen. Maak de vacht van uw hond eerst goed nat en masseer hem of haar met de shampoo totdat het gaat schuimen. Laat de shampoo een paar minuten intrekken en was uw hond totdat alle restjes van zijn of haar huid zijn afgewassen. De shampoo tast het externe skelet van de vlooien aan en als het goed is zouden alle vlooien en eitjes na de wasbeurt dood moeten zijn. Droog uw hond goed af en kam na afloop alle dode diertjes uit de vacht. Het nadeel van vlooienshampoo is dat het alleen vlooien bestrijdt die al in de vacht van uw hond aanwezig zijn, het voorkomt niet dat uw hond vlooien krijgt. Het is dus eigenlijk alleen een symptoombestrijding. Voor een meer permanente oplossing kunt u het beste tabletten, vlooienbanden of pipetten aanschaffen, die wij uiteraard ook in onze webshop verkopen.

Vlooienshampoo

Deze middelen voorkomen ook een omgevingsbesmetting. Al onze producten voor vlooienbestrijding kunt u makkelijk terugvinden via het menu op de homepagina van Huisdierenbazaar. Maar als u advies nodig heeft over deze of andere producten kunt u naar onze dierenwinkel in de Rijp in Noord-Holland komen, waar onze ervaren medewerkers u graag verder willen helpen. Ook voor onze andere producten, zoals gezond en lekker hondenvoer, een mooie nieuwe hondenriem, hondenfietsmand of hondenfietskar, kunt u hier terecht. Met het lezen van de productomschrijvingen komt u echter ook al een heel eind.

Vlooienshampoo van Huisdierenbazaar