Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Krabpaal kopen

Katten leven al erg lang met mensen samen. Daardoor vergeten we soms wel eens dat deze lieve pluizenbolletjes enorm goede jagers zijn. De belangrijkste wapens die katten daarvoor gebruiken? Hun nagels. Niet alleen voor het vangen van muizen, vogeltjes of kikkers zijn nagels van het grootste belang, maar ook om zich te verdedigen tegen andere jagers of om in bomen te klimmen. Het spreekt dus voor zich dat een kat zijn nagels graag goed verzorgd. Als uw bankstel u lief is, doet u er daarom goed aan een krabpaal te kopen.

Welke soorten krabpalen zijn er?

Bij het woord ‘krabpaal’ zal iedereen wel een bepaald beeld hebben. Meestal is dit een rechtopstaande, ronde paal met sisaltouw, op een plateau dat met pluche bedekt is. Dit is de klassieke krabpaal die iedereen wel eens heeft gezien. Wist u echter dat er nog veel meer soorten krabpalen bestaan? Het woord ‘krabpaal’ is niet voor allemaal de beste beschrijving, aangezien het kan gaan over krabplankjes, krabhellingen, krabtonnen of zelfs grote krabkastelen! Een beetje herkenbaar blijven al deze varianten wel: pluche en sisaltouw blijft u bijna overal terugvinden.

De eenvoudigste soort krabpaal is waarschijnlijk het krabplankje. Dit is een plankje dat aan de muur of vloer vastgemaakt kan worden om aan te krabben. Meestal zal het bedekt zijn met sisaltouw of, bij de goedkoopste krabplanken, met karton. Een krabplank is vaak kleiner en goedkoper dan andere soorten krabpalen en is daarom handig als u een klein budget of een klein huis heeft. Ook als tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing, kan een krabplankje heel handig zijn.

Wie juist iets groters zoekt dan een normale krabpaal, kan eens kijken naar de krabtonnen, krabmeubels en krabkastelen. Dit zijn allemaal grotere meubels die vaak meerdere krabpalen bevatten, maar ook verstopplekken, uitkijkpunten of kattenspeeltjes. Als u uw katten graag verwent, is een groot krabkasteel een absolute aanrader. Katten zijn dol op klimmen, avontuur en plaatsen waar ze zich terug kunnen trekken. Heeft u niet zo veel ruimte, maar wilt u wel een grote krabpaal? Misschien is de ‘Classic Tree Boby’ van het merk EBI dan iets. Deze gaat vooral de hoogte in.

De juiste krabpaal voor uw kat

Welke krabpaal u het beste kan kopen, hangt af van een aantal factoren. Natuuurlijk is ruimte en budget belangrijk om in de gaten te houden. Als u een krabpaal niet kwijt kunt in uw huis, heeft het bijvoorbeeld weinig zin om hem te bestellen. Dan is het ook nog afhankelijk van de kat welke krabpaal het meest geschikt is. Is uw kat erg inactief? Dan is een groot krabmeubel misschien verspild geld. Trekt uw kat zich graag terug? Dan is een krabton waarschijnlijk een gouden greep!

Een van de dingen waar u zeker op moet letten, is of uw kat liever horizontaal of verticaal krabt. Katten die graag verticaal krabben, hebben alle baat bij een normale krabpaal, krabton, of een uitgebreidere versie daarvan. Katten die liever horizontaal krabben, kunt u blijer maken met een krabplank, krabkrul, krabhelling of een krabkasteel dat ook horizontale krabstukken heeft. Bij welke van deze categorieën uw kat hoort, kunt u bepalen door te kijken naar waar hij zijn nagels graag in zet. Zijn het de poten, of de kussens van de bank die het moeten ontgelden?

Merken krabpalen

Huisdierenbazaar is een dierenspeciaalzaak en daarom voelen we ons ook verantwoordelijk om goede producten aan te bieden. Om dit te kunnen waarborgen, verkopen we alleen merken waar wij ons vertrouwen in leggen. Bij de krabpalen zult u zien dat de meeste producten van Beeztees en EBI zijn. Dit zijn, als u het ons vraagt, twee topmerken die met recht onze krabpaal-categorie domineren. Verder vindt u nog de krabvis van Designed by Lotte, met haar kenmerkende elegante ontwerp en kattenkruid van verschillende merken, voor het geval uw kat zijn nieuwe krabpaal links laat liggen.

Beeztees zult u in veel van onze categorieën aantreffen. Het is een Nederlands merk dat voor veel verschillende huisdieren leuke, speelse accessoires maakt. Dit gaat van hondenspeeltjes tot kattenbakken en van voerbakken voor konijnen tot ladders voor papegaaien. Beeztees producten zijn van hoge kwaliteit, maar hebben een vrolijk ontwerp, waardoor ze uw huis altijd een beetje gezelliger maken. Tussen de krabpalen vindt u Beeztees krabpalen met verschillende traditionele ontwerpen, maar ook eenvoudigere of juist meer geavanceerde modellen.

EBI maakt krabpalen vanuit een iets ander gezichtspunt. Het gaat er bij EBI krabpalen niet alleen om dat uw kat plezier heeft, maar ook dat hun producten mooi in een interieur staan. Dit is niet zo vreemd, zeker niet als u bedenkt dat EBI veel uitgebreide krabmeubels maakt. Die nemen veel ruimte in en het is dus wel prettig als ze bij de rest van de inrichting passen. Designs van EBI zijn altijd stijlvol, maar natuurlijk ook veilig en leuk voor de katten om mee te spelen.

Goedkope krabpalen

Wij prijzen natuurlijk met alle plezier onze grootste en duurste krabpalen aan, maar we begrijpen ook wel dat er een heleboel redenen zijn om te kiezen voor een kleinere of goedkopere krabpaal. Wie graag wil bezuinigen op zijn krabpaal, kunnen we de volgende adviezen meegeven. Ten eerste is het belangrijk om nooit een te kleine krabpaal te kopen. Katten moeten zich tijdens het krabben helemaal uit kunnen strekken. Neem daarom altijd een krabpaal die hoog genoeg is voor uw kat. Lukt dit niet? Dan is een krabplank ook een goede optie, omdat die hoger opgehangen kan worden.

Ten tweede is het ook goed om te bedenken dat goedkoop vaak duurkoop is. Onze goedkoopste krabpalen zijn krabplankjes van karton of tapijt. Deze zijn een prima tijdelijke oplossing, maar gaan natuurlijk wel sneller kapot dan de krabplankjes en krabpalen die wat duurder zijn. Uiteindelijk kan het zijn dat u ze zo vaak moet vervangen dat een duurdere variant achteraf gezien goedkoper was geweest. Wij letten bij onze producten altijd goed op de prijs-kwaliteit-verhouding. Als u bij ons wat meer geld uitgeeft, weet u dus zeker dat u er een beter product voor terug krijgt.

Krabpaal online kopen

Een overweging bij het kopen van een krabpaal is natuurlijk niet alleen welke u gaat kopen, maar ook waar u hem gaat kopen. Bij Huisdierenbazaar.nl verkopen wij al onze krabpalen online. Dit bespaart u een ritje naar de dierenarts en het lost ook het probleem van vervoer op. Want kleine krabplankjes kunnen nog makkelijk mee in de fietstas of achterin de auto, maar de grotere modellen zullen toch wat meer uitdaging vormen. Als u bij ons online bestelt, nemen wij het vervoer van u over, waardoor u de nieuwe krabpaal alleen nog maar van de deur naar de kamer hoeft te dragen.

Bij Huisdierenbazaar verkopen we een heleboel verschillende producten voor huisdieren. Zo kunt u bij ons terecht voor kattenvoer, snacks, kattenspeelgoed, voerbakjes, verzorgingsproducten voor katten en nog veel meer. Ook voor andere huisdieren kunt u in onze webshop winkelen. Bij bestedingen boven de 49 euro betaalt u bij ons geen verzendkosten. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om samen met uw nieuwe krabpaal direct een zak kattenvoer te kopen!