Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Krabplank

Als er iets is waar katteneigenaren snel achter komen na het in huis nemen van hun kat, is het wel dat katten graag krabben. Wie geen goed krabmeubel heeft zal dan ook snel zijn eigen meubels omgetoverd zien worden in krabmeubelen. Om dit te voorkomen, is het zeker geen overbodige luxe om een goede krabplank of andere krabpaal aan te schaffen. Zo geeft u de kat een eigen plekje om zijn nageltjes te scherpen, zonder dat uw spullen eraan moeten geloven.

Bij krabmeubelen zullen veel mensen direct denken aan een klassieke krabpaal. krabpalen zijn natuurlijk prima, maar niet ideaal voor elk huis. Wilt u weten wat de voordelen van krabplanken zijn? Wanneer u beter wel of niet voor een krabplankje in plaats van een andere kattenkrabpaal kunt kiezen? Of welke merken krabplanken wij verkopen? Lees dan vooral verder. Als u direct krabmeubels kopen wilt, kan dat natuurlijk in onze webshop.

Voordelen (en nadelen) van een krabplank

Krabplankjes hebben een aantal grote voordelen en zijn daarom bij veel katteneigenaren in trek. Het belangrijkste voordeel: ze nemen lekker weinig ruimte in. Kattenkrabpalen, krabtonnen, krabhellingen en zeker grote krabmeubels hebben echt hun eigen plekje in de kamer nodig. Zelfs een kleine krabpaal zal altijd nog meer ruimte innemen dan een krabplankje. Een krabplank kunt u namelijk gewoon vastmaken aan een muur, stoelpoot, kast of ander voorwerp.

Een ander voordeel aan het feit dat een krabplankje niet op de grond hoeft te staan, is dat u hem zo hoog kunt ophangen als uw kat nodig heeft. Katten moeten zich tijdens het krabben helemaal uit kunnen strekken. Dit is goed voor hun spieren en zorgt ervoor dat ze zich beter ontspannen. Als u een grote kat in een klein appartement heeft, is het dus eigenlijk geen optie om maar gewoon een kleine krabpaal te kopen. Naast de lengte kan overigens ook het gewicht van de kat in dat geval een probleem worden. Het is niet de bedoeling dat de krabpaal omvalt tijdens het krabben. Kies daarom liever voor een losse krabplank die u wat hoger ophangt.

Krabplank

Dan is er nog een laatste voordeel aan de veelzijdigheid van een krabplank. Katten zijn ruwweg op te delen in twee groepen: horizontale en verticale krabbers. Verticale krabbers zullen dolblij zijn met een krabton of krabpaal waar ze goed aan kunnen hangen en hoog in kunnen klimmen. Horizontale krabbers zijn eerder geneigd hun nagels in een plat vlak te zetten, zoals het tapijt of het zitvlak van de bank. Voor zulke katten is een krabplank ideaal wanneer hij plat op de grond ligt. Andere opties voor horizontale krabbers zijn bijvoorbeeld een krabhelling of een krabkrul. Deze zijn echter vaak duurder en nemen meer ruimte in dan krabplankjes.

We hadden ook nog nadelen beloofd te vermelden, dus is het wel zo eerlijk om dat ook te doen. Als nadeel van krabplankjes valt te noemen dat ze niet op zichzelf kunnen staan. Een krabplankje zal altijd ergens aan vastgemaakt moeten worden om te functioneren. Daarnaast zien krabplanken er in de meeste gevallen minder aantrekkelijk uit dan bijvoorbeeld een groot krabmeubel of een krabton die direct ook een knusse slaapplaats is. Natuurlijk doen veel merken hun uiterste best om krabplankjes een gezellig uiterlijk te geven. Voornamelijk Designed by Lotte slaagt daar goed in.

Merken krabplanken

Bij de meeste van onze producten staat vermeld van welk merk het product is en dat heeft goede redenen. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze producten garanderen en kunt u zelf nog wat achtergrondinformatie opzoeken (of lezen in onze huisdierenencyclopedie) over waar de producten vandaan komen en wat de filosofie van dat merk is. Als het gaat om krabplanken hebben wij drie merken in onze catalogus: Beeztees, Europet Benina International (en hun lijn D&D) en Designed by Lotte.

Beeztees is waarschijnlijk een van de merken die u het meest tegen zult komen in ons assortiment. Het is een Nederlands merk dat heel veel verschillende soorten producten voor katten en honden maakt. Wie een Beeztees krabpaal of krabplank koopt, weet zeker dat hij kiest voor een goede verhouding tussen kwaliteit, prijs en uiterlijk. De accessoires van Beeztees zijn vrolijk en functioneel. Waarschijnlijk het vrolijkste design van Beeztees is de krabpaal kat: een krabhelling in de vorm van een kat.

Europet Benia International, meestal afgekort tot EBI, ligt wat minder in onze winkel. Van dit merk hebben we voornamelijk krabmeubelen (EBI maakt hele leuke krabtonnen) en een aantal hondenwaakbordjes, die vallen onder hun lijn D&D. Ook een EBI krabpaal is altijd van goede kwaliteit. Natuurlijk kunt u krabplankjes van EBI vinden in ons assortiment, maar ook krabkastelen of een grote krabpaal met drie verdiepingen waar de katten hoog in kunnen klimmen.

Designed by Lotte heeft in haar naam al staan dat het hier gaat over echt design en dat is ook wel te zien in haar producten. Bij de categorie ‘krabben’ hebben we maar één product van Designed by Lotte: de krabvis. In plaats van een met sisaltouw omwikkeld paaltje of een stuk tapijt, koopt u van Designed by Lotte een krabvis: een katoenen vis met sisaltouw aan één kant, waar de kat zijn behoefte op kan botvieren. Bij Designed by Lotte wordt het vooroordeel dat krabplankjes er niet leuk uitzien zeker ontkracht!

Krabplank en andere krabmeubelen kopen

Kwaliteit en uiterlijk zijn natuurlijk fijne eigenschappen, maar wij weten ook wel dat veel mensen gewoon op zoek zijn naar een goedkope krabpaal. Bij krabplankjes zit u dan al behoorlijk in de goede richting. Het vinden van een goedkope krabplank is helemaal niet zo moeilijk. Wel willen we u graag waarschuwen: goedkoop is soms duurkoop. Het is natuurlijk prachtig als u voor een paar tientjes een goedkoop krabmeubel kunt vinden, maar als deze na twee maanden al uit elkaar valt, is het eigenlijk uw geld niet waard geweest. Vaak is een echt goede krabpaal kopen voor wat meer geld een beter idee, zodat u over een nieuw krabmeubel kopen jarenlang niet na hoeft te denken.

Als tijdelijke oplossing kan een goedkope krabplank kopen wel een prima optie zijn. Van het merk Beeztees verkopen wij bijvoorbeeld kartonnen krabplanken. Deze zullen minder lang meegaan dan stevige krabmeubelen met sisaltouw en pluche, maar kunnen ideaal zijn als u even snel iets nodig heeft waar de kat aan kan krabben, bijvoorbeeld in een verbouwing of als de kat mee gaat op vakantie.

Bij Huisdierenbazaar hebben we het in elk geval allemaal in huis: bij ons kunt u zowel goedkope krabplanken kopen, als grotere en duurderde krabpalen kopen. Een van de dingen waar we altijd op letten is de prijs-kwaliteit verhouding van de producten die wij verkopen. Hoewel het dus wat meer kost dan een gemiddeld krabplankje, kunt u ook bij ons een goedkope krabton kopen. Scroll vooral eens door ons assortiment heen om te kijken wat wij allemaal te bieden hebben. Wat we u sowieso kunnen garanderen is een snelle levering: vaak heeft u de bestelde producten al de volgende dag in huis.

Andere producten voor katten

Soms duurt het even voordat katten gewend zijn aan hun nieuwe krabplankje of krabpaal. Bij een aantal van onze krabplanken wordt daarom een flesje kattenkruid geleverd. Kattenkruid is vrij letterlijk een kruid dat katten aantrekt. U kunt het over krabpalen, maar ook over kattenspeeltjes of een kattenmandje sprayen om de kat te motiveren die spullen te gebruiken. Dit is handig, aangezien katten nogal territoriaal zijn en het liefst spullen gebruiken die ze kennen of die bekend ruiken. Hoe vaak gebeurt het niet dat een kattenbaasje een duur nieuw speeltje voor de kat koopt en de kat er niets van wil weten? Met kattenkruid zult u daar geen last van hebben.

Online krabplank kopen

In onze webshop kunt u niet alleen krabpalen, krabplanken en krabtonnen kopen. Wij hebben ook een uitgebreid assortiment aan kattenvoer, kattenspeelgoed, halsbandjes voor katten, kattenmandjes, vlooienmiddeltjes en ga zo maar door. Gaat u liever naar een fysieke winkel om de producten in het echt te bekijken? Dan nodigen we u van harte uit in onze dierenwinkel in De Rijp, in Noord Holland. Hier kunt u ons assortiment in de rekken zien liggen en al uw vragen stellen aan onze medewerkers. Mocht u online vragen willen stellen, ga dan even naar onze klantenservice. We staan u graag te woord.