Kattenkrabpalen

De kat krabt de krullen van de trap… nee, liever niet. U houdt natuurlijk veel van uw kleine, viervoetige vriend, maar u wilt niet dat uw meubels het slachtoffer worden van zijn of haar scherpe klauwen. Toch is het voor katten noodzakelijk om af en toe eens ergens aan te krabben. Het zorgt er namelijk voor dat hun nagels geslepen worden en de oude omhulsels eraf vallen. Nagels zijn het belangrijkste wapen dat een kat bezit, daarom dat zij, ook al zijn het inmiddels gedomesticeerde familieleden, reageren op het instinct om hun nagels vlijmscherp te houden. In de webshop van Huisdierenbazaar.nl kunt u kattenkrabpalen kopen in alle soorten en maten om deze behoefte van uw kat te vervullen.

Soorten krabpalen

Als u zo eens rondkijkt in ons assortiment aan krabpalen ziet u dat er eigenlijk niet gesproken kan worden van ‘palen’… we hebben krabmeubels, krabplanken en krabtonnen. Katten zijn de meest kieskeurige huisdieren die er zijn en de manier waarop zij het liefst willen krabben verschilt per kat. Sommige katten vinden het fijn om verticaal te krabben, zodat zij zich helemaal uit kunnen rekken en kunnen klimmen. Andere blijven liever dicht bij de grond. Voor iedere kat hebben wij het geschikte product. Maar ook met u hebben wij uiteraard rekening gehouden, dat ziet u wel aan de designs van de krabpalen. De ordinaire krabpaal is in sommige gevallen veranderd in een luxe villa, compleet met slaaphokjes, kattenmandjes en losse onderdeeltjes waar uw kat mee kan spelen. Dit zijn het soort bouwwerken waar u echt een aparte kamer voor moet reserveren, want ze nemen een heleboel ruimte in beslag. Natuurlijk is een krabmeubel ideaal wanneer u meerdere katten heeft, of krabpaal, slaapplek en kattenspeeltje wilt combineren. Maar er zijn ook nog ‘gewone’ krabpalen in leuke kleuren die u op strategische plekken in huis neer kunt zetten. Een krabton voor katten is bijvoorbeeld al veel handzamer en heeft ongeveer dezelfde functies.

Grote of kleine krabpalen

Krabpalen bestaan in verschillende maten, net als katten. Het is niet onlogisch dat een kleine kat toe kan met een kleine krabpaal, terwijl een grote kat juist belang heeft bij een grote krabpaal. Als u de maat van de krabpaal uitkiest, is het belangrijk te bedenken dat katten het krabben niet alleen gebruiken om hun nagels te scherpen, maar ook om hun spieren te rekken. Ze moeten zich dus lekker uit kunnen rekken tijdens het krabben, anders is het voor de kat niet comfortabel. Kies bij twijfel liever voor een wat grotere krabpaal. In de natuur krabben katten ook aan bomen, dus de kans dat uw krabpaal te groot is, is gering.

Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte voor een grote krabpaal. Voor kleine kattenrassen is dit niet zo’n probleem, maar voor grotere rassen is het wel vervelend. Een oplossing kan dan zijn om een krabplankje te kopen, in plaats van een krabpaal. Krabplankjes kunnen vastgemaakt worden aan muren of meubels. Dit heeft meerdere voordelen voor een klein huis met een grote kat. Ten eerste kan het plankje zo hoog vastgemaakt worden als uw kat nodig heeft. Zo kan zelfs de maine coon die u in uw studentenkamer houdt nog naar hartenlust krabben. In het verlengde hiervan: een krabplankje kan niet omver geduwd worden door het gewicht van de kat – iets dat met kleine krabpalen wel kan gebeuren als de kat te groot of te zwaar wordt.

Op foto’s is het niet altijd even duidelijk hoe groot een krabpaal is. Bij sommige producten wordt u enigszins geholpen door de naam, waar bijvoorbeeld ‘mini’ of ‘XL’ in staat. Om precies te weten wat de maat van de krabpaal is, is het echter handig om op de foto in de catalogus te klikken. Zo komt u namelijk op de pagina met specifieke informatie over de producten. Hier staan ook de precieze maten van onze kattenkrabpalen bij. Zo kunt u er een uitkiezen die groot genoeg is voor uw kat en klein genoeg voor uw huis.

Dat heeft u weer: u heeft net een super-de-luxe krabvilla besteld en met bloed, zweet en tranen in elkaar gezet, keurt uw kat dat ding niet eens een blik waardig! Voor deze luxepoesjes hebben wij sprays en kattenkruid, die voor de kat niet te weerstaan zijn. Zo krijgt u uw kat waarschijnlijk toch nog zover dat hij of zij de nieuwe krabpaal eens uitprobeert. Ook helpt het om een dekentje of iets dergelijks op de krabpaal neer te leggen, zodat uw kat omringd wordt door zijn of haar eigen vertrouwde geur. Geen paniek wanneer uw kat echter niet meteen zo enthousiast is als u had gehoopt, katten bepalen zelf wanneer ze zin hebben om iets te doen. Misschien dat uw kat zich na een tijdje geen leven zonder krabpaal meer kan voorstellen. Als dat niet zo is, dan kunt u altijd nog eens rondkijken op Huisdierenbazaar.nl voor iets anders!

Kattenkrabpaal kopen

Waarschijnlijk bent u in onze webshop terecht gekomen omdat u een krabpaal wilde kopen. Naast uitgebreide informatie over onze producten en over huisdieren in het algemeen is Huisdierenbazaar.nl natuurlijk voornamelijk een online dierenwinkel waar u producten voor katten en andere huisdieren kunt kopen. Wij verkopen alles dat een kat maar nodig kan hebben, van kattenbakken tot kattenvoer en van kattenspeelgoed tot kattenmandjes. Onze catalogus is overzichtelijk ingedeeld, zodat het voor u makkelijk is om te vinden wat u zoekt. Mocht u nog vragen hebben, stel ze dan vooral aan onze klantenservice.

Uiteraard kunt u eenvoudig krabpalen kopen in onze webwinkel. Voor een goedkope krabpaal, of een goedkope krabton die toch goed is, bent u bij ons aan het juiste adres. Kijkt u gerust eens rond.

Soorten krabpalen

Kattenkrabpalen assortiment