Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Huisdieren

Huisdierenbazaar is een webwinkel voor huisdieren. We verkopen alle denkbare producten die een rol kunnen spelen in de verzorging van huisdieren, of dat nu katten of honden zijn, of vogels, knaagdieren, vissen… Huisdierenbazaar heeft een ambitieus assortiment, breder dan menigeen verwacht. Wij zijn een gespecialiseerde dierenwinkel met oog voor alle dieren en een antwoord op (bijna) al uw vragen.

Wat zijn huisdieren?

Iedereen heeft wel ‘n voorstelling bij het begrip huisdieren, maar de precieze afbakening blijft lastig. Huisdieren zijn tamme dieren, geen wilde, dat is wel duidelijk, maar in hoeverre zijn het huis-dieren en geen boerderij-dieren? In veel publicaties worden gedomesticeerde dieren als de koe en het varken ook als huisdier genoemd. Daar valt best wat voor te zeggen, maar het voelt voor veel mensen gek. Huisdierenbazaar verkoopt geen producten voor koeien of varkens. Tegelijk is het ook niet zo dat alleen honden en katten huisdieren zijn. Wij verkopen bijvoorbeeld ook kippenrennen.

De kip geldt als pluimvee, maar het kan zeker ook een huisdier zijn, dat hobbymatig wordt gehouden, in kleine groepjes. Huisdieren zijn voor ons: die dieren die mensen voor hun plezier houden, voor gezelschap, niet de dieren die je normaliter alleen op de boerderij vindt. Maar dan nóg is de grens vaag. Er zijn ook mensen die varkens als huisdier houden, bijvoorbeeld. Op dit moment heeft Huisdierenbazaar daar geen producten voor. We kijken natuurlijk ook naar de vraag van onze klanten. Ons assortiment huisdierenproducten groeit wel continu, dus zeg nooit nooit...

Wat zijn huisdieren?

Huisdieren en de mens

Huisdieren zijn in onze optiek dus dieren die mensen houden voor hun eigen plezier, als hobby. We houden huisdieren niet om hun nut, al is het natuurlijk mooi meegenomen dat een kip een ei legt en een kat muizen verjaagt. Toch is dat nut vaak de reden geweest dat mensen dieren in huis namen. Dat geldt ook voor de dieren die we nu voor onze lol houden.

Honden bijvoorbeeld, dat waren vroeger echte nutsdieren. Ze trokken hondenkarren voort, bewaakten huis en haard, hielpen bij de jacht of bij het hoeden van de schapen. Heel lang zijn honden net als vee vooral boerderijdieren geweest. Toch is de relatie tussen mens en hond wel altijd een bijzondere geweest. Honden gaan een innigere band met ons aan dan koeien doen. Zo kon de hond een echt gezelschapsdier worden.

Nog tegenstrijdiger is de geschiedenis van het konijn. Die werden vroeger vooral als huisdier gehouden omdat ze gegeten kunnen worden, en ook wel om hun bont. Konijnen werden aavankelijk dus helemaal niet als gezelligheidsdier gezien. Omdat konijnen toch heel sociaal zijn, en natuurlijk ook wel omdat ze er schattig uitzien, hebben ze zich kunnen ontwikkelen tot een zeer populair huisdier.

Huisdieren verzorgen

Mensen nemen huisdieren in huis als gezelschapsdier, we ontwikkelen echt een band met deze nieuwe huisgenoten. Mensen houden van hun huisdier. Het spreekt dan ook voor zich dat we bereid zijn veel tijd en moeite te steken in de verzorging van huisdieren.

Het voer dat de dieren krijgen moet van de beste kwaliteit zijn en ook andere zaken verdienen onze aandacht. Er zijn veel verschillende producenten van kwalitatief dierenvoer en andere verzorgingsproducten voor huisdieren, die de aandacht die nodig is geven aan hun producten.

Wetenschappelijk onderzoek ligt aan de basis van het beste voer, met de perfecte samenstelling. Huisdieren verzorgen wordt door de grote keuze makkelijker, u kunt meer resultaat bereiken, maar tegelijk is het natuurlijk ook een uitdaging om net dat product te vinden dat aan uw eisen beantwoordt. Daarom verkopen wij kattenvoer en hondenvoer van veel verschillende merken, zoals Prins, Barca, Smølke, CaroCroc en meer.

Huisdieren verzorgen

Huisdieren online

Producten om huisdieren goed te verzorgen koopt u bij een goede dierenwinkel, waar u ook terecht kunt voor advies. Lang niet iedereen heeft het geluk zo’n dierenwinkel in de buurt te hebben. Gelukkig is Huisdierenbazaar er online. U kunt ons altijd online bereiken, via mail of via de chat, en ook telefonisch. Verder vindt u heel veel informatie op onze website, zodat u zelf, op uw eigen tempo, de goede afwegingen kunt maken.

Huisdierenbazaar is een webshop met service. Die service is belangrijk voor ons, daarmee laten we zien hoe wij ons vak uitoefenen, hoe serieus we dit nemen. De huisdierenencyclopedie, vol informatie over huisdieren, of het nu om praktische tips voor hondenvoer gaat of om goede hulp bij de spreekbeurt die uw kind gaat houden, wij hebben het online staan. Daar zijn we trots op.

Huisdieren en de dierenwinkel

Die informatie maakt onze dierenwinkel compleet. Onze online dierenwinkel: u bestelt via de website wat u nodig hebt voor uw huisdier, wij zorgen dat het geleverd gaat worden. Ook dat is ons werk! Maar we zijn niet alleen een online dierenwinkel, we hebben ook nog een echte dierenwinkel in De Rijp, centraal in Noord-Holland. Daar bent u natuurlijk ook van harte welkom!