Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Natvoer hond

Over het algemeen zijn er drie dingen waar honden echt van houden: spelen, slapen en natuurlijk eten. De meeste honden worden van elk eten wel blij, maar zullen helemaal uit hun dak gaan als ze een keer iets extra lekkers krijgen. Dat kan een hondenkoekje zijn, of misschien een stukje vlees van uw eigen eten, maar ook natvoer voor de hond is een goede optie. Doordat natvoer vochtig is, heeft het een sterkere smaak en geur dan hondenbrokken, waardoor het voor honden vaak een heerlijke afwisseling van het normale dieet is.

  • Lekkere smaak en geur
  • Bevat veel vocht
  • Goed te combineren met brokken

Waarom natvoer geven?

Natvoer voor de hond heeft een aantal voordelen. Zoals hierboven al genoemd staat, vinden honden natvoer vaak lekkerder, omdat het een sterkere smaak en geur heeft. Het is daarom een goede manier om uw hond eens te belonen of lekker te trakteren. Sommige mensen wisselen natvoer en droogvoer af, waardoor de hond bijvoorbeeld om de dag of een keer in de drie dagen een extra lekker diner heeft. Een ander voordeel van natvoer is dat het natuurlijk meer water bevat. Natvoer is daarom erg geschikt voor honden die zelf niet zo veel water drinken.

Ook voor honden die graag veel eten is natvoer geschikt. De voedingswaarde van natvoer is wat lager dan bij droogvoer, waardoor er dus minder calorieën in zitten. Honden kunnen er meer van eten zonder aan te komen dan van droog hondenvoer. Daarnaast kan het zijn dat uw hond moeite heeft met kauwen, bijvoorbeeld omdat hij oud is of iets aan zijn gebit heeft. Ook dan is natvoer natuurlijk veel geschikter om te geven dan harde hondenbrokken. Er zijn dus verschillende redenen om natvoer aan de hond te geven

Natvoer vs hondenbrokken

U vraagt zich wellicht af of natvoer voor de hond beter is dan hondenbrokken. Een eenduidig antwoord is hier niet echt op te geven. Zoals u hierboven heeft gelezen, heeft natvoer een aantal voordelen, maar dat betekent niet er geen nadelen aan kleven. We hebben al gezegd dat natvoer minder calorieën heeft, wat voor honden die snel te veel eten ideaal is. Voor honden die juist uit zichzelf wat minder eten, kan het betekenen dat ze niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.

Daarnaast is droogvoer langer houdbaar, omdat er minder vocht in zit. Het is ook niet zo vreemd dat droogvoer vaak in zakken van 10 kg verkocht wordt, terwijl natvoer per blikje van maximaal 400 gram gaat. Toch zal ook natvoer niet zo snel over de datum gaan. Ook voer in blik kan best een tijd bewaard worden. Door die kleinere verpakkingen is natvoer relatief gezien vaak ook wat duurder, zeker omdat er meer nodig is per maaltijd. Over de vraag welke van de twee beter is voor het gebit, bestaat discussie. Natvoer blijft minder plakken, maar droogvoer werkt sneller reinigend door de structuur.

Zowel natvoer als droogvoer hebben dus hun voordelen. Gelukkig hoeft u niet te kiezen, want natvoer en droogvoer kunnen heel goed afgewisseld worden. Het is eventueel ook mogelijk om natvoer en droogvoer te combineren. Het is hierbij wel heel belangrijk om in de gaten te houden of uw hond niet per ongeluk te veel of te weinig eet. Daarnaast moeten het nat- en droogvoer natuurlijk op elkaar aansluiten, vooral als uw hond op dieet is. Het voordeel van de twee soorten mengen is natuurlijk dat u het beste van beide werelden krijgt!

Welke merken natvoer zijn er?

Of u nu kiest om natvoer als bijzondere snack te gebruiken, als standaard maaltijd of om het te mengen met hondenbrokken, het is sowieso belangrijk om te kiezen voor een goed merk natvoer. Bij Huisdierenbazaar.nl bieden we alleen merken aan waar we zelf vertrouwen in hebben. In onze webwinkel komt u dus een heleboel goede en bekende merken tegen. Bij het kiezen van de merken natvoer die wij verkopen, letten we op verschillende aspecten van het voedsel, zoals de samenstelling, de kwaliteit van de ingrediënten en de manier waarop het voer geproduceerd is.

Een paar merken in ons assortiment zijn bijvoorbeeld Canagan, Farmfood, Profine en Schesir. Al deze merken blinken uit in de bovengenoemde aspecten. Zo verwerken ze bijvoorbeeld voldoende vlees en dierlijke producten in hun natvoer en zorgen er zo voor dat de voedingswaarde hoog genoeg is. Ook het productieproces en de ingrediënten zijn goed in orde. Vooral bij Schesir is dat een bijzonder verhaal: dit merk is namelijk volledig biologisch. Voor meer informatie over biologisch hondenvoer kunt u in onze huisdierenencyclopedie kijken.

Natvoer hond online kopen

Natvoer voor de hond kunt u eenvoudig online kopen in onze webwinkel. Wij hebben een groot assortiment met verschillende soorten natvoer voor de hond. Zo kunt u variëren in smaak, structuur en merk tot u het lievelingseten van uw hond gevonden heeft. Ook het droogvoer dat u goed met dit natvoer kunt combineren, is te vinden in onze shop. Alles staat uiteraard bij ‘hond’ onder het kopje ‘voer’. Hier kunt u ook terecht voor speciaal graanvrij hondenvoer en zelfs heus dieetvoer voor de hond. Bij Huisdierenbazaar.nl hebben we echt hondenvoer voor alle honden.

Online bestellen heeft een hoop voordelen. Zo hoeft u tijdens het winkelen nergens heen en kunt u het gemakkelijk tussen andere dingen door doen. Het is heel efficiënt dus. Onze producten worden binnen een werkdag bezorgd, tenzij anders aangegeven. Lang wachten hoeft dus ook niet. Bent u niet tevreden? Dan kunt u uw ongeopende product terugsturen. Lees voor meer informatie ons beleid over ruilen en retourneren.