Hondenkoekjes


Honden zijn net mannen: hun liefde gaat door de maag. Het is dan ook niet zo raar dat ze het hardst staan te kwispelen wanneer u een lekker hondenkoekje uit uw zak tovert. Hondenkoekjes zijn geweldige hulpmiddelen bij het trainen van uw hond en natuurlijk ook een goede manier om de hond eens extra te verwennen, omdat u daar zin in heeft of omdat hij het verdient. Op deze pagina leest u meer over soorten hondenkoekjes, merken hondenkoekjes en ook welke andere hondensnacks er zijn. In onze webshop kunt u hondenkoekjes direct online kopen.

  • Hondenkoekjes zijn geweldige beloningssnacks
  • Hondenkoekjes / kauwsnacks kunnen naast elkaar gebruikt worden
  • Hondenkoekjes van de beste merkenWelke soorten hondenkoekjes zijn er?

Wat precies een ‘hondenkoekje’ is, is niet helemaal duidelijk afgebakend. In feite gaat het erom dat de hond iets lekkers tussendoor kan eten. Wel doet het woord hondenkoekje vermoeden dat het om een klein tussendoortje gaat. Een groot kauwbot of een gedroogd varkensoor zal niet snel als hondenkoekje gezien worden. Meestal zijn hondenkoekjes dus kleine, stevige snacks die gemaakt zijn van bijvoorbeeld gedroogd of gepoft vlees. Soms zit er ook vis in verwerkt. De beste snacks zijn volledig gemaakt van dierlijke producten, maar er zijn ook hondensnacks met wat graan of groente erin.

Welke soorten hondenkoekjes zijn er?

Om in dat spectrum maar eens twee uitersten te noemen: bij onze beloningssnacks vindt u al snel een heleboel snacks van Beeztees die voor het grootste deel bestaan uit puur vlees. Dierlijke eiwitten zijn heel gezond voor honden, die van nature carnivoren zijn en deze snacks kunnen dan ook probleemloos naast de reguliere voeding worden gegeven. De meeste van deze snacks zijn gemaakt van kip, maar er zijn ook hondenkoekjes met rund, eend, kalkoen en verschillende soorten vis.

Aan de andere kant vinden we de vegetarische hondensnacks. Beeztees maakt deze onder andere, maar van het merk Garden Bites zijn ze de specialiteit van het huis. Vegetarische hondensnacks klinkt misschien als een slecht idee, maar als tussendoortje kan dat best. Natuurlijk hebben honden vooral dierlijke eiwitten nodig, maar ook uit groenten kunnen ze belangrijke voedingsstoffen halen. Het mooie aan Garden Bites hondenkoekjes? Ze zijn door hun vorm en ingrediënten erg goed voor de tanden van uw hond!


Hondenkoekjes tegenover andere hondensnacks

Hondenkoekjes worden vooral gebruikt als beloning, bijvoorbeeld bij het trainen van een hond. Het is daarom handig om kleine hondenkoekjes te hebben, die gemakkelijk meegenomen kunnen worden en die ook in kleine porties gegeven kunnen worden. Een hond die een kunstje aanleert zal het heel leuk vinden om een kluif van buffelhuid te krijgen, maar voor het trainingsproces is zo’n groot cadeau natuurlijk niet bevorderlijk. Tussen onze beloningssnacks vindt u dus vooral snacks die klein en handig zijn voor een dergelijke situatie.

Hondenkoekjes tegenover andere hondensnacks

Dat betekent natuurlijk niet dat hondenkoekjes alleen voor training gebruikt kunnen worden. Net als hondensnacks van buffelhuid, gerookte hondensnacks en gevulde botten, kunnen ook hondenkoekjes best gewoon tussendoor gegeven worden. Waar we u wel graag op willen wijzen, is dat u moet oppassen dat de hond zich niet verslikt. Kleine hondenkoekjes worden door sommige honden erg snel opgeschrokt, zonder dat ze er goed op kauwen. Houd daarom de hond altijd goed in de gaten terwijl hij zijn hondenkoekje aan het eten is, zodat u kunt ingrijpen als dat nodig is.


Merken hondenkoekjes

Net als het normale hondenvoer, worden hondenkoekjes gemaakt door verschillende merken en ook net als bij het normale hondenvoer, verkopen wij alleen de merken waar we echt vertrouwen in hebben. We noemden eerder al Beeztees en Garden Bites als merken hondenkoekjes die onder andere vegetarische hondenkoekjes. Beeztees is sowieso een van de grootste merken op onze webshop en u zult deze naam dan ook veel tegenkomen als u door de catalogus bladert. Behalve vegetarische hondensnacks heeft Beeztees ook een heleboel andere soorten hondenkoekjes, waarvan een hoop ook nog graanvrije hondenkoekjes zijn!

Merken hondenkoekjes

Er zijn ook een hoop merken hondenvoer die naast regulier hondenvoer ook nog hondenkoekjes maken. Een paar voorbeelden daarvan zijn Profine, Carnis en Farmfood. Het voordeel hiervan is dat u het merk misschien al kent en weet dat uw hond ervan houdt. De graanvrije hondenkoekjes van Profine kunnen uiteraard perfect gegeven worden naast de reguliere voeding van Profine. Elk merk dat wij verkopen heeft zijn eigen invalshoek en filosofie. Nieuwsgierig? Lees dan vooral de pagina’s over onze merken hondenvoer eens in de huisdierenencyclopedie.


Hondenkoekjes online kopen

Waarom zou u moeilijk doen en helemaal naar de dierenwinkel gaan, als u ook gewoon vanuit uw luie stoel hondenkoekjes online kunt bestellen? Bij Huisdierenbazaar maken we het u graag zo makkelijk mogelijk. Daarom bestelt u uw hondenkoekjes gemakkelijk via onze site. Natuurlijk heeft online shoppen ook z’n nadelen. U kunt bijvoorbeeld niet even een verkoper aanschieten om een vraag te stellen. Om dit op te lossen hebben wij onze uitgebreide huisdierenencyclopedie met alle informatie die u nodig heeft. Toch nog vragen? Stel ze vooral aan onze klantenservice en we helpen u zo snel mogelijk!

Hondenkoekjes online kopen

Hondenkoekjes zijn natuurlijk niet de enige producten die wij verkopen op onze webshop. U kunt bij ons ook terecht voor allerlei andere producten voor honden en andere huisdieren. Zo hebben we bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aan hondenvoer en kattenvoer, maar ook hondenmanden, looplijnen en zelfs hondenfietskarren en hondenbuggy’s. Alles dat uw hond maar nodig zou kunnen hebben, is te vinden in onze catalogus. Blader daarom snel eens door onze site heen!


Hondenkoekjes assortiment