Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Profine

Profine is een merk dat, net als Riverwood dierenvoer, valt onder het bedrijf Johnson Petfoods. Het motto van Profine is “een heel natuurlijke keuze”, wat al een hoop zegt over de filosofie die achter dit merk schuil gaat. Profine dierenvoer is vrij van onnatuurlijke stoffen, zoals kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Daarnaast probeert dit merk zo goed mogelijk aan te sluiten op het natuurlijke voedingspatroon van honden en katten. Dat betekent dat de eiwitbronnen in dit voer dierlijk zijn, katten en honden zijn immers vleeseters. Ook is het voer van Profine graanarm of zelfs volledig graanvrij.

GRATIS VERZONDEN!
Profine Adult Large Breed Chicken & Potatoes 15 kg
€ 52,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
GRATIS VERZONDEN!
Profine Adult Salmon & Potatoes 15 kg
€ 62,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
GRATIS VERZONDEN!
Profine Adult Large Breed Salmon & Potatoes 15 kg.
€ 62,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)

 
 

Profine hondenvoer

Profine hondenvoer wordt ontwikkeld met de natuurlijke behoeften van uw hond in het achterhoofd. De ingrediënten worden zoveel mogelijk afgestemd op wat een hond in de natuur binnen zou krijgen, maar ook op wat honden binnen zouden moeten krijgen. Om een zo goed mogelijk uitgebalanceerd dieet voor te schotelen, heeft Profine niet alleen contact met de beste producenten van hondenvoer, maar ook met een aantal topfokkers in Scandinavië. Zo kijken ze dus niet alleen naar de technische kant van het hondenvoer, maar ook naar de mensen die het gebruiken.

Profine hondenvoer is hondenvoer dat past bij de hond. Niet elke hond heeft dezelfde voedingsbehoefte en Profine heeft dan ook verschillende soorten hondenbrokken voor jonge honden, oude honden, en natuurlijk volledig graanvrij hondenvoer, voor honden die niet goed tegen gluten kunnen. Elke van deze soorten hondenvoer valt onder de ‘superpremium’-lijn van Profine. Die naam alleen al laat wel zien dat Profine hondenvoer en dierenvoer in het algemeen als iets heel bijzonders ziet.

GRATIS VERZONDEN!
Profine Adult Chicken & Potatoes 15 kg
€ 52,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)

Profine dierenvoeding wordt geleverd in verschillende smaken, zodat er voor elke hond wel iets lekkers bij zit. Het gaat bij het kiezen van het beste voer namelijk niet alleen om de gezondheid van uw hond, maar hij moet natuurlijk ook wel een beetje van zijn voer kunnen genieten. Profine lost dit op door zijn hondenvoer aan te bieden in de smaken kip, lam en zalm. Zo zijn ze er zeker van dat er voor elke hond wel iets lekkers bij zit.

Naast dierlijke eiwitten en secuur uitgekozen groenten en fruit als graanvervangers, zitten in het hondenvoer van Profine ook nog ingrediënten die een heilzame werking voor de hond hebben. Zo bevat dit hondenvoer bijvoorbeeld een kruidenmix die de spijsvertering bevordert en een mix van garnalen en zalmolie die goed is voor de vacht en huid van uw hond.

Naast reguliere hondenbrokken, verkoopt Profine ook hondensnacks met een gezonde balans van voedingsstoffen. Deze zijn te krijgen in vijf verschillende smaken en zijn ideaal om te gebruiken tijdens het trainen van uw hond. Honden zijn vaak erg geneigd om te luisteren als er iets lekkers tegenover staat. De snacks van Profine zijn graanvrij, dus ook geschikt voor honden met een allergie of intolerantie voor gluten.

Profine kattenvoer

Ook het kattenvoer van Profine is goed afgestemd op verschillende soorten katten. Zo is er kattenvoer voor volwassen katten en kattenvoer voor kittens. Ook heeft Profine speciaal kattenvoer voor katten die net gesteriliseerd zijn en dus wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Mocht u uw katten binnen houden, dan kunt u ook bij dit merk terecht. Op de verpakkingen van Profine is al direct te zien dat het hier om een merk gaat dat veel waarde hecht aan natuurlijke ingrediënten. Op de voorkant staat dat 60-70% van de kattenbrokken bestaan uit vlees of vis. Ga er maar vanuit dat u dierenvoer met zulke verhoudingen niet zomaar bij de supermarkt vindt!

Zoals u bij meer merken zult zien, is kattenvoer vaak minder opgedeeld in smaak en meer in werking. Zo wordt er bij Profine kattenvoer uiteraard wel genoemd welke ingrediënten erin zitten, maar is het niet per se de naam van het product. Eerder gaat het hier om bepaald voer voor, zoals hierboven genoemd, binnenkatten of katten die net geholpen zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat de smaak van het kattenvoer voor Profine minder belangrijk is dan de smaak van hun hondenvoer. Katten zijn vaak erg kieskeurig in hun eten. Als eten niet lekker ruikt of niet vers genoeg is, halen ze hun neus ervoor op. Hier houdt Profine dus zeker rekening mee.

GRATIS VERZONDEN!
Profine Original Adult Chicken & Rice 10 kg
€ 52,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)

Voor een extra traktatie voor uw kat kunt u ook terecht bij Profine. Van dit merk kunt u in onze online dierenwinkel naast normale kattenbrokken namelijk ook kattensnacks vinden. Deze bestaan in een aantal verschillende soorten en smaken. Zo is er een onderscheid tussen krokante kattensnacks en halfzachte kattensnacks. Alle snacks van Profine zijn gebaseerd op een dierlijk product en een plantaardig product met heilzame werking, zoals eend en goji bessen, of kip en goudbloem. Zo heeft u gezonde snacks om uw kat eens lekker mee te verwennen of te belonen als u hem aan het trainen bent.

Het belang van graanarm dierenvoer

Profine prijst zichzelf ermee dierenvoer te maken met weinig tot geen graan, maar wat is nu eigenlijk het belang van graanarm dierenvoer? Dat is eigenlijk best een biologisch verhaal. Honden en katten zijn beide carnivoren, wat betekent dat ze in de natuur bijna uitsluitend dierlijke producten eten, zoals vlees, maar bijvoorbeeld ook stukken bot. Het lichaam van een carnivoor is aangepast om die dierlijke producten goed te kunnen verteren, wat betekent dat ze een korte en erg zure spijsvertering hebben.

Wanneer dit vergeleken wordt met bijvoorbeeld de spijsvertering van een koe (die erom bekend staat te herkauwen en vier magen te hebben), is het waarschijnlijk al wel duidelijk wat het probleem met granen is voor honden en katten. Plantaardige producten hebben veel langer nodig om verteerd te worden, wat betekent dat honden en katten bijna geen voedingswaarde uit graanproducten halen. De ingrediënten waar Profine graan mee vervangt, zoals groenten en fruit, bestaan uit veel kortere vezels en worden dus in de korte spijsvertering van een carnivoor wel afgebroken.

Profine Grain Free Pure Meat Chicken & Chickenliver 400 gram
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)

Granen worden in veel dierenvoeding gebruikt als vulstof of als bindmiddel, om ervoor te zorgen dat de brokken stevig zijn en er mooi uit blijven zien. Dat zijn eigenschappen waar honden en katten vaak weinig boodschap aan hebben. Voor hun is het veel belangrijker dat de brokken gezond en lekker zijn. Veel merken van lagere kwaliteit gebruiken graan vooral omdat het goedkoop is, maar nodig is het zeker niet. Dat bewijzen hoogwaardige merken zoals Profine en Riverwood wel.

Voor de meeste honden en katten is graan misschien niet voedzaam, maar ook niet echt problematisch. Er zijn echter ook huisdieren met een daadwerkelijke allergie. Katten en honden met een graan- of glutenallergie kunnen allerlei problemen krijgen als ze hondenvoer of kattenvoer met graan eten, zoals huidklachten en maagproblemen. Voor zulke katten en honden is het zeker belangrijk om honden- of kattenvoer te kopen dat graanvrij is.


Profine online kopen

Bent u al helemaal enthousiast geworden voor Profine dierenvoer? Dan wilt u vast wel weten waar u dit kunt kopen. Wij hebben goed nieuws voor u: dat kan gewoon bij ons, in onze online dierenwinkel! Wij verkopen verschillende soorten Profine hondenvoer en Profine kattenvoer. Deze kunt u gewoon vinden in onze overzichtelijke catalogus.

Geen zin om eindeloos door de pagina’s met hondenvoer of kattenvoer heen te klikken? Gebruik dan de filters van onze catalogus, die links naast de producten staan. Zo kunt u in één keer alle producten van Profine zien, zonder dat u lang hoeft te zoeken. Ook kunt u ‘Profine’ intypen in de zoekbalk, om snel te komen waar u wilt zijn.

Profine online kopen

Naast honden- en kattenvoer, kunt u bij Huisdierenbazaar.nl terecht voor een heleboel andere producten voor huisdieren. Zo hebben we bijvoorbeeld kattenbakken, hondenmanden, halsbanden, maar ook producten waar u misschien minder snel aan denkt, zoals hondenfietskarren of hondenpoepzakjes. Voor het meest uitgebreide assortiment aan huisdierenspullen, gaat u naar Huisdierenbazaar.nl. Bent u toevallig in de buurt van Purmerend? Kom dan eens langs in onze fysieke dierenwinkel in De Rijp!

Is Profine toch niet het merk dat u zoekt, of wilt u gewoon nog even verder lezen? Dat kan natuurlijk ook. In onze huisdierenencyclopedie vindt u allerhande informatie over merken als Techni-Cal, Prins, Biofood of Schesir. Wie weet is een van deze merken wel het nieuwe lievelingseten van uw huisdier!

Nieuw
Profine Grain Free Crunchy Crackers Lamb with Spinach 150 gram
€ 2,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Grain Free Crunchy Crackers Trout with Spirulina 150 gram
€ 2,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Grain Free Crunchy Crackers Duck with Parsnip 150 gram
€ 2,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Grain Free Crunchy Crackers Salmon with Blueberries 150 gram
€ 2,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Grain Free Crunchy Crackers Venison with Hawthorn 150 gram
€ 2,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Kitten Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Salmon 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Adult Cat Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Chicken 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Adult Cat Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Lamb Sterilised 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Adult Cat Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Turkey 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Adult Cat Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Tuna 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Nieuw
Profine Adult Cat Grain Free Pouch Fillets in Jelly with Duck 85 gram
€ 0,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
GRATIS VERZONDEN!
Profine Adult Small Breed Lamb & Potatoes 8 kg
€ 46,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Profine Adult Small Breed Lamb & Potatoes 2 kg
€ 14,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
GRATIS VERZONDEN!
GRATIS VERZONDEN!