Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenbrokken kopen - Voordelig online

Omdat katten hele kieskeurige dieren zijn, is het wel belangrijk dat ze de juiste kattenbrokken voorgeschoteld krijgen. Dat klinkt misschien als een hele lastige opgave, maar er zijn toch wel wat algemene dingen te zeggen over de voorkeuren van katten. Als ze vers, vleesrijk voer in hun bak krijgen dat bij hun natuurlijke voedselbehoefte past, is de kans groot dat uw kat het lekker vindt.

En dat niet alleen: als u uw kat natuurlijk kattenvoer geeft, is dat ook gewoon heel gezond voor uw huisdier. In goedkopere kattenvoeding zit vaak niet zoveel vlees, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van uw kat. Wij verkopen in onze webshop alleen kattenbrokken die goed zijn voor uw kat. Vol vlees dus, aangevuld met extra vitaminen en mineralen. Zo kunt u uw kat met een gerust hart de kattenbrokken en het natvoer voor katten uit ons assortiment voeren.

Carocroc Kat Super Premium Lam 31/18 2 kg.
€ 14,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Riverwood Cat Indoor Chicken, Duck with Salmon 2 kg
€ 22,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Kattenbrokken online bestellen

Bij ons kunt u terecht voor de beste kattenbrokken van merken als Smølke, Casa-Fera, Prins, Natural Health, CaroCroc, en Canagan. Allemaal merken die hebben bewezen dat ze het niet alleen belangrijk vinden dat uw kat hun voer graag eet, maar ook dat het goed voor hun gezondheid is. Sommige van deze merken bieden zelfs speciaal dieetvoer aan voor als uw kat aan een allergie of een ziekte lijdt. Daar hoeft u dus niet meer per se voor naar de dierenarts: u bestelt het net zo makkelijk bij ons.

Als uw kat nog niet van een van de producten op onze site eet en u de overstap wilt maken, dan hebben wij nog wel een tip voor u: u kunt beter niet beginnen met een grote hoeveelheid kattenvoer dat uw kat nog niet kent te bestellen. Het is beter om eerst een klein beetje te bestellen en te kijken of uw huisdier het lust. Wanneer het voer bevalt, kunt u altijd nog bijbestellen. Lang wachten hoeft niet, want de meeste voeding kunnen wij dezelfde dag nog op de post doen. Maar zelfs als er voer besteld moet worden, duurt dat vaak niet langer dan een week voor u het in huis heeft.

Kattenbrokken online bestellen

Gezonde kattenbrokken

De meest gezonde kattenbrokken voor uw kat zijn de brokken die het best afgesteld zijn op zijn of haar behoeften. Natuurlijk telt smaak hier mee, want uw kat moet de brokken wel op willen eten. Maar ook andere aspecten zijn van groot belang bij het kiezen van de beste kattenbrokken voor uw kat. Veel merken kattenvoer maken kattenbrokken specifiek voor een bepaald soort kat. Het kan hier gaan om een specifiek kattenras, maar ook gewoon om volwassen katten in het algemeen, of kittens, of kleine of grote katten.

Bij een merk als Royal Canin kunt u bijvoorbeeld zien dat ze speciaal voer hebben voor katten die binnen blijven, voer voor kittens, voer voor katten die net gesteriliseerd zijn en zelfs apart voer voor Maine Coons en Britse kortharen. Ook andere merken maken onderscheidt in hun verschillende producten kattenvoer. Als u het beste voor uw kat wilt, is het dus een goed idee om even door het assortiment te kijken om te zien of er misschien een merk kattenvoer is dat specifiek voor uw kat gemaakt is.

Gezonde kattenbrokken

Mocht uw kat nu echt een specifiek dieet nodig hebben, dan kunt u ook bij ons terecht. Wij verkopen dieetvoer voor katten, bijvoorbeeld van het merk Prins. Dit dieetvoer is gemaakt om katten met gezondheidsklachten te helpen. Het gaat dus niet om dieetvoer met minder vet of suiker, maar echt om een gerichte behandeling van problemen. Dit dieetvoer verkopen wij bijvoorbeeld voor katten met nierproblemen, katten met een allergie of katten met overgewicht of diabetes. Mocht u dit speciale dierenvoer willen gaan gebruiken voor uw kat, lees dan eerst goed waar het voer voor bedoeld is. Aangezien het een soort geneesmiddel is, is het verstandig niet zomaar te beginnen met dit kattenvoer.


Natuurlijke kattenbrokken

Natuurlijk dierenvoer wint steeds meer terrein. Veel katteneigenaren gaan over op een dieet dat dicht bij het oorspronkelijke dieet van de kat staat. Natuurlijke kattenbrokken lijken wat samenstelling betreft op voedsel dat uw kat in het wild ook zou eten. Goedkope kattenbrokken bestaan vaak voor een groot deel uit bewerkte granen en een kleine hoeveelheid vlees, terwijl het primaire eetpatroon van de kat gedomineerd wordt door prooidieren aangevuld met wat plantaardig voedsel. Bij veel natuurlijke kattenbrokken ligt de focus dan ook op vlees. Het merk CaroCroc is hiervan een goed voorbeeld. De kattenbrokken van dit merk bestaan voor het grootste gedeelte uit vlees of vis, dierlijk eiwit en essentiële vetzuren. De brokken worden aangevuld met wat gezonde koolhydraten, vitaminen en mineralen. Met CaroCroc kattenbrokken krijgt uw kat alle voedingsstoffen binnen die hij dagelijks nodig heeft.

Natuurlijke kattenbrokken

Ook Prins ontwikkelt met veel zorg kattenbrokken die volledig natuurlijk zijn. Kattenvoer van Prins is daarnaast volledig proefdiervrij. Een ander kenmerk van natuurlijke kattenbrokken is dat deze altijd volledig vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn. In natuurlijk kattenvoer zitten geen chemische toevoegingen die het eten aantrekkelijker voor uw kat moeten maken. Dat is overigens ook niet nodig: natuurlijke kattenbrokken vallen immers heel goed in de smaak bij de meeste katten. Zelfs de meest kritische kat haalt zijn neus niet op voor vlees en vis van hoogwaardige kwaliteit!


Graanvrije kattenbrokken

Sommige katteneigenaren geven de voorkeur aan kattenbrokken waaraan geen graan is toegevoegd. Het oorspronkelijke eetpatroon van de kat bestaat vooral uit eiwitten en wat gezonde vetten, en voor een kleiner gedeelte uit koolhydraten. Wanneer uw kat te veel aan snelle koolhydraten als granen binnenkrijgt, kan de bloedsuikerspiegel behoorlijk pieken. Dit kan op de lange duur zelfs resulteren in gezondheidsproblemen als diabetes. Gezonde kattenbrokken kunnen dus prima zonder granen worden bereid. Verschillende merken bieden graanvrije kattenbrokken aan, waaronder bijvoorbeeld Riverwood en Canagan. Deze merken zijn ijzersterk op het gebied van het ontwikkelen van smaakvolle kattenbrokken die een positief effect op de gezondheid van uw kat hebben.

Graanvrije kattenbrokken

Riverwood maakt kattenbrokken met een hoog vleesgehalte en weinig koolhydraten. De kattenbrokken zijn volledig graan- en glutenvrij. Is uw kat overgevoelig voor gluten? Dan is het kattenvoer van Riverwood een goede keuze voor uw lieve huisdier.

Bij het ontwikkelen van Riverwood kattenbrokken wordt alleen vlees en vis van a-kwaliteit gebruikt. In plaats van granen worden in veel soorten kattenbrokken van dit merk gele erwten verwerkt. Deze zijn rijk aan eiwitten en relatief laag in koolhydraten. De koolhydraten die in deze erwten zitten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel van uw kat niet piekt, maar stabiel blijft.


Kattenbrokken voor katten met overgewicht

Steeds meer Nederlandse huisdieren kampen met licht tot ernstig overgewicht. Dit komt niet alleen bij honden, maar ook bij katten voor. Overgewicht is een serieus probleem voor katten. Wanneer uw kat te dik is, loopt hij meer risico op een groot scala aan gezondheidsklachten zoals diabetes, hart- en longproblemen en blaas- en nierproblemen. Als er sprake is van overgewicht is het dus zaak om het gewicht van uw kat naar beneden te brengen. De sleutel tot een gezond gewicht ligt bij een gezond voedingspatroon. Het is niet verstandig om uw kat minder te laten eten. Met dieetvoer voor katten, at speciaal is samengesteld voor katten met overgewicht is veel winst te behalen.

Kattenbrokken voor katten met overgewicht

Zoals hierboven al staat beschreven, kan het al helpen om bijvoorbeeld over te stappen op een graanvrij kattenvoer. U kunt specifiek op zoek gaan naar kattenbrokken met weinig vetten en meer vlees of ander hoogwaardig eiwit. Daarnaast is suiker natuurlijk een grote boosdoener. Onzinnig, eigenlijk, want suiker is een overbodige toevoeging aan kattenvoer. Het is voor een kat met overgewicht dus zeker geen overbodige moeite om eens de ingrediënten van uw kattenvoer door te lezen. Veel goedkoop kattenvoer bevat maar weinig nuttige ingrediënten en heel veel overbodige vulstoffen.

De merken kattenvoer die wij op onze site aanbieden zijn allemaal van hogere kwaliteit en zullen dus veel minder snel voor overgewicht zorgen. Ook het speciale kattenvoer voor gesteriliseerde katten of voor seniore katten bevat altijd weinig calorieën en is daarmee in sommige gevallen geschikt als uw kat overgewicht dreigt te krijgen. Als uw kat al te dik is, of gewoonweg een natuurlijke aanleg heeft om snel aan te komen, kan het toch nuttig zijn om eens echt gespecialiseerd dieetvoer te zoeken. Natuurlijk zijn andere hulpmiddelen ook nuttig. Een kattenspeeltje kan bijvoorbeeld voor een binnenkat al een hoop oplossen, omdat hij of zij zo meer lichaamsbeweging krijgt.

Met Smølke dieetvoer voor katten met overgewicht behoudt uw huisdier zijn spiermassa en verdwijnt zijn hongergevoel. Ook het merk Prins heeft speciale kattenbrokken voor te zware katten uitgebracht: Prins dieetvoer. Net als de kattenbrokken van Smolke zijn deze bewezen effectief bij overgewicht. Wel is het uiteraard belangrijk om dergelijke kattenbrokken te combineren met een gezonde, actieve leefwijze. Heeft u een binnenkat? Dan kan het voor uw dier lastig zijn om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Daag uw kat in dat geval binnenshuis uit door middel van speeltjes, een krabmeubel en het spelen van spelletjes samen. Dat versterkt ook gelijk de bijzondere band tussen de kat en zijn baasje!


Speciaal voer en dieetvoer

Bij ‘dieetvoer’ moet u echter niet meteen denken aan dierenvoer dat bedoeld is voor dieren met overgewicht. We hebben bij het kopje ‘gezond kattenvoer’ al een en ander verteld over dieetvoeding. Het gaat hier echt over dierenvoer dat voorgeschreven is door dierenartsen om een bepaalde kwaal te verhelpen. Zo kan dieetvoer voor katten met overgewicht ook geschikt zijn voor katten met diabetes, zoals het geval is bij de Prins dieetvoeding die wij verkopen. Hoewel u dit dieetvoer gemakkelijk online kunt kopen, is het meestal toch verstandig om er eerst even met de dierenarts over te praten.

Speciaal voer en dieetvoer

Er is wel een verschil tussen dieetvoeding en speciale voeding. Sommige merken, zoals Smolke, maken kattenvoer dat heel erg gericht is op bepaalde soorten katten, zoals binnenkatten, gesteriliseerde katten of seniore katten. Ook van het merk Royal Canin hebben we al een boel voorbeelden van dit soort speciale voeding genoemd. Speciale voeding kunt u over het algemeen gewoon veilig aan uw huisdier voeren, al kunt u bij twijfel natuurlijk alsnog de dierenarts inschakelen voor advies. Ook onze klantenservice staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.


Hoe werkt dieetvoer?

Het is waarschijnlijk niet moeilijk om u voor te stellen dat dieetvoeding bij overgewicht een grote rol kan spelen in de genezing, maar bij andere klachten gaat dat misschien wat lastiger. Hoe kan dieetvoeding bijvoorbeeld helpen bij artrose? Of bij blaasproblemen? Heeft voeding dan echt zo veel effect op de gezondheid van een dier? Het antwoord op die laatste vraag is overduidelijk ‘ja’. Voeding is de basis van de gezondheid van uw huisdier, zeker als die lijdt aan een ziekte. Zo houdt dieetvoeding voor katten met diabetes de suikerspiegel van uw kat nagenoeg gelijk, zodat het makkelijker is om insuline te injecteren.

Hoe werkt dieetvoer?

Bij dieetvoeding voor katten met artrose is de werking tweeledig. Aan de ene kant zorgt de voeding ervoor dat de kat niet te veel calorieën binnenkrijgt, aan de andere kant bevat deze dieetvoeding ontstekingsremmende ingrediënten. Ook voor katten met blaasproblemen kan dieetvoeding een echte uitkomst zijn. Dit verlaagt namelijk de pH waarde van de urine, waardoor blaasgruis en blaasstenen simpelweg oplossen. Daadwerkelijk een oplossing dus! Kijk in ons assortiment dieetvoeding om te zien bij welke kwalen we uw kat nog meer kunnen helpen, of lees verder in onze huisdierenencyclopedie.


Alles voor uw kat in één online dierenwinkel

Huisdierenbazaar is de online dierenwinkel waar u alle spullen voor uw kat in één keer bij elkaar hebt. We proberen onze catalogus zo overzichtelijk mogelijk te houden. Onder 'kat' vindt u dus een kopje 'voer' en daaronder alle verschillende soorten voer die wij aanbieden. Zo houden we het voor u gemakkelijker om het juiste kattenvoer te vinden. Aan de linkerkant van onze catalogus vindt u ook nog een menu waarmee u het aanbod kunt filteren op prijs of merk. Mocht u dus al precies weten wat u zoekt, dan kost het geen enkele moeite om dit ook te vinden op onze website.

Alles voor uw kat in één online dierenwinkel

Het is natuurlijk een beetje eentonig om uw kat elke dag kattenbrokken te geven. Voor wat afwisseling verkopen wij naast kattenbrokken ook natvoer in onze winkel. Merken als Shesir of Applaws produceren hoogwaardig natvoer dat wij graag aan u aanbieden.

Hoe kritisch uw kat ook is op zijn eten, bij ons gaat u zeker iets naar zijn smaak vinden. Bovendien weet u zeker dat de kattenbrokken uit ons assortiment vol zitten met ingrediënten die goed zijn voor uw huisdier. Daarnaast kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor allerlei andere producten die een kat nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan kattenbakken, krabpalen, kattenmanden of natuurlijk kattenvoerbakken.

Als u ook benieuwd bent naar ons aanbod aan diepvriesvoeding, die wij helaas niet op kunnen sturen, of gewoon alle producten eens een keer in het echt wilt zien, dan bent u welkom in onze fysieke winkel in het Noord-Hollandse De Rijp.