Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoer

Uw huisdier hoort natuurlijk gezond te zijn, maar soms zijn er toch hardnekkige kwaaltjes waar niet één kuurtje of een korte behandeling tegen helpt. In zulke gevallen is uw huisdier aangewezen op dieetvoer: voer dat uw huisdier helpt om zich te weren tegen een gevoeligheid, of voer dat vrij is van stoffen waar uw huisdier allergisch voor is. Dieetvoer  kunt u kopen in de online winkel van Huisdierenbazaar.nl.

Dieetvoer betekenis

We merken dat onze klanten het woord “dieetvoer” in twee betekenissen gebruiken. Het gaat ofwel om voer dat is voorgeschreven door de dierenarts, onderdeel van een echt dieet, ofwel om kwalitatief dierenvoer dat honden en katten ondersteunt, maar niet echt onderdeel is van een dieet. Dat laatste type voer is algemeen verkrijgbaar bij allerlei dierenwinkels, het is geen dieetvoer in de enge zins des woords, al begrijpen we wel waarom mensen het ook zo noemen.

In brede zin kun je beide soorten hondenvoer en kattenvoer ook wel dieetvoer noemen, natuurlijk: het gaat om voer dat huisdieren met een allergie ontziet, het gaat om voer dat wat extra’s levert, het gaat om voer dat iets duurder is dan gemiddeld en waarvan de samenstelling veel aandacht heeft gekregen. Maar het verschil tussen aangepast voer en écht dieetvoer is dat dieetvoer onderdeel is van een echt dieet, op aandringen van de dierenarts. Het is compleet voer dat voor honden en katten met een kwaal of gevoeligheid de enige uitkomst is.

Echt dieetvoer wordt als gezegd voorgeschreven door de dierenarts, die heeft nagedacht over welk dieet uw huisdier het beste helpt. Het is niet overal verkrijgbaar. Alleen in een echt gespecialiseerde dierenwinkel kunt u kattenvoer en hondenvoer vinden dat u anders alleen bij de dierenarts koopt. Huisdierenbazaar is er trots op zo’n echte speciaalzaak te zijn, bij ons kunt u dus voor dieetvoer terecht.

Dieetvoer

Wetenschappelijk dieetvoer

Het samenstellen van dieetvoer is een wetenschappelijke discipline. Het gaat zeker wel wat verder dan wat extra vitaminen aan gewoon voer toevoegen – bij wetenschappelijk dieetvoer worden alle ingrediënten nauwkeurig nagewogen en er word op toegezien dat er geen enkel ingrediënt in het voer beland dat niet noodzakelijk of tenminste uitvoerig getest is. Wetenschappelijk dieetvoer is voer waarbij niets aan het toeval over is gelaten en dat is het beste voor uw huisdier.

De bestanddelen van wetenschappelijk dieetvoer komen natuurlijk gewoon uit de natuur. Voor veel voer zijn de voedingsstoffen van natuurlijk voer (vlees bijvoorbeeld) in een laboratorium van elkaar losgemaakt, zodat de wetenschappers haarfijn in beeld hebben welke voedingsstoffen er potentieel aanwezig zijn. Vervolgens wordt er geselecteerd: allergenen worden verwijderd, de samenstelling wordt verbeterd, alleen het beste blijft over. Zo ontstaat wetenschappelijk voer dat precies aansluit op de behoefte van uw hond of kat.

Wetenschappelijk dieetvoer is deels een technisch verhaal. Voer zoals we dat nu aan gevoelige honden of katten kunnen geven was vroeger technisch niet mogelijk. Vroeger betekende een allergie voor een huisdier vaak: verder leven met kwalen, of zelfs het einde. Het dieetvoer zoals u dat nu bij Huisdierenbazaar kunt kopen is zo bezien toch wel een grote stap voorwaarts!

Honden en katten op dieet

Mensen moeten soms op dieet, honden en katten ook. Dat is vaak niet gemakkelijk voor uw huisdier (dat is het voor mensen immers ook niet!). De behoefte aan lekker eten, gewoon zoals we dat gewend zijn, is ook onze dieren niet vreemd. Om het dieet te vergemakkelijken besteden de samenstellers van dieet-hondenbrokken en -kattenbrokken gelukkig ook aandacht aan de smaak en textuur van het voer, zodat uw hond of kat er toch met smaak van zal willen eten.

De rest is discipline. Een dieet werkt pas goed als het wordt volgehouden. Hier heeft u als baasje een grote verantwoordelijkheid. U moet er voor zorgen dat uw huisdier zich ook echt aan zijn dieet houdt – wat natuurlijk niet gemakkelijk is, zeker niet bij katten, die er geen been in zien om zelf te gaan jagen als het eten ze niet bevalt. Zorg in ieder geval voor genoeg eten en geef uw huisdier extra aandacht om het dieet te vergemakkelijken.

Dieetvoer online kopen

Huisdierenbazaar is een gespecialiseerde dierenwinkel, bij ons kunt u dan ook echt dieetvoer kopen, van gerenommeerde producenten als Prins (zowel Prins hondenvoer als Prins kattenvoer). Wij zijn zo een aanvulling op de dierenarts en maken het voor u gemakkelijker om aan het voer te komen dat uw huisdier nodig heeft. Dieetvoer online kopen scheelt nu eenmaal veel tijd en gedoe en dat is uiteindelijk ook in het belang van uw hond of kat.

Dieetvoer online kopen

Een goed dieet komt tot stand in samenspraak met de dierenarts. De informatie die u op onze site vindt is natuurlijk ook heel handig en we hopen u er ook zeker mee te inspireren tot een nog betere verzorging van uw huisdier, maar alles wat hier staat is natuurlijk wel algemeen. Uw dierenarts ziet uw kat of hond persoonlijk en hij of zij kan het beste bepalen welk dieetvoer uw kat nodig heeft.