Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Profine hondenvoer

Honden zijn echte vleeseters. Verwen ze dan ook met de vleesrijke en graanarme voeding van het merk Profine. Profine hondenvoeding sluit goed aan bij de behoeftes van uw hond, niet alleen bij wat de hond lekker vindt, maar ook bij wat goed voor hem of haar is. Profine  hondenvoer kunt u snel en eenvoudig online bestellen in de webwinkel van Huisdierenbazaar.nl.

Profine hondenvoer vol van vlees

Profine hondenvoer houdt rekening met de natuurlijke behoefte van uw huisdier . Honden zijn dieren die van nature vlees eten, vlees vinden honden lekker en vlees bevat ook de eiwitten die goed voor hun gezondheid zijn. Daarom is Profine hondenvoer vol van vlees. U kunt kiezen uit voedzame brokken met kip, lam, zalm of kalkoen, maar ook voor lekker nat hondenvoer in blikwild van rund, wild, lam en kipcombinaties. Een feest voor uw hond, deze vlees- of visrijke maaltijden!

Profine combineert het gezonde vlees met gezonde groenten, zodat uw hond ook aan andere voedingsstoffen geen gebrek zal hebben. Zuinig zijn ze bij Profine met gluten: ze zorgen er weliswaar voor dat het voer compact en vezelrijk is, veel honden zijn er gevoelig  voor en te grote hoeveelheden gluten leiden bij honden soms tot irritaties en huidklachten. Daarom is Profine gluten-arm. Ook dat is natuurlijk prettig om te weten.

Profine let bij het samenstellen van het voedsel op alle voedingsstoffen die honden nodig hebben. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan andere ingrediënten die heilzaam zijn voor de gezondheid van uw hond. Zo zit er in elk Profine product een combinatie van zalmolie en garnalen, die Profine de ‘maritieme mix’ noemt. Deze maritieme mix zorgt voor de nodige Omega-3 en Omega-6 vetzuren. Ook worden er bepaalde kruiden toegevoegd zoals venkel en yukka, om de spijsvertering te bevorderen. Zo is het dus mogelijk om uw hond een uitgebalanceerd dieet te geven terwijl hij toch eigenlijk elke avond hetzelfde eet.

Lees meer over natuurlijk hondenvoer  in onze Huisdierenencyclopedie.

Profine voor alle honden

Profine hondenvoer is er voor honden van alle leeftijden. Per voedingspakket is er rekening gehouden met de specifieke behoeftes van grote en kleine honden, jonge en oude honden, dikke en dunne honden. Die voedselbehoefte verschilt natuurlijk per hond, daarom is het goed daar rekening mee te houden. Goed hondenvoer  is aangepast hondenvoer, lekker en vol voedingstoffen, maar in de juiste verhoudingen. Daar zorgt Profine voor.

Hoewel Profine niet officieel tussen ons dieetvoer  te vinden is, zullen er zeker mensen zijn die dit voer onder 'dieetvoer' rekenen. Ze bedoelen dan eigenlijk gewoon voeding die is aangepast op honden met een bepaalde gezondheidstoestand, leeftijd of allergie. Profine staat niet tussen het dieetvoer, omdat het geen speciale diëten heeft voor honden met ziektes of allergieën  en niet voorgeschreven wordt door dierenartsen, maar het hondenvoer van Profine is wel ingedeeld op leeftijd en gewicht.

Het is aan de naam van de producten al vrij snel te bepalen voor welke honden het hondenvoer bedoeld is. Hondenbrokken voor honden van grote rassen, worden ‘large breed’ genoemd. De scheiding tussen kleine en grote hondenrassen ligt meestal zo rond een volwassen gewicht van 25 kilo. Ook voor welke leeftijdsgroep het hondenvoer van Profine gemaakt is, is geen raadspelletje. Voor puppy’s en jonge honden van kleine rassen is er de ‘puppy’ lijn. Voor jonge honden van grote rassen is er ‘junior large breed’. Zijn ze dit ontgroeid? Dan kunnen ze beginnen aan het normale ‘adult’ hondenvoer . Wanneer een hond echt oud begint te worden, is er ook speciaal hondenvoer voor hem: het ‘senior’ hondenvoer .

Maakt het nu echt zoveel verschil of een hond het ene of het andere voer eet? Ja, vaak wel. Het hondenvoer van Profine is wat voedingsstoffen betreft aangepast op een bepaalde leeftijd en levensstijl. Een seniore hond zal bijvoorbeeld veel minder actief zijn dan een puppy (het feit dat een pup in de groei is nog daargelaten). Het is daarom goed mogelijk dat een seniore hond van junior of adult hondenvoer overgewicht krijgt, simpelweg omdat hij niet genoeg beweegt. Een jongere hond zou juist weer ondervoed kunnen raken door senior voedsel.

Het belang van graanarm hondenvoer

Veel goede merken maken er reclame mee dat ze weinig of geen graan gebruiken in hun hondenvoer. Profine is bijvoorbeeld graanarm en Riverwood hondenvoer , dat van dezelfde producent is, gebruikt zelfs helemaal geen graan en aardappel in zijn hondenvoer. We hebben hierboven al kort uitgelegd wat de nadelen van veel graan kunnen zijn, maar het is de moeite waard om er nog wat meer aandacht aan te besteden.

Honden eten van nature vooral vlees, zoveel hebben we al verteld. Dit betekent ook dat het spijsverteringssysteem van honden aangepast is op de vertering van vlees: kort en zuur. Ter vergelijking: de darmen van een hond zijn afhankelijk van het ras zo’n 2-7 meter lang, waar die van een planteneter zoals een koe vaak meer dan 40 meter lang zijn. Die lengte is nodig om planten goed te verteren. Nu kunnen honden veel plantaardige producten prima verteren, maar granen hebben lange, stevige vezels, die vaak niet opgenomen worden in het bloed. In feite hebben granen voor honden dus nauwelijks voedingswaarde.

Daar komt nog bij dat sommige honden echt allergisch zijn voor granen of gluten. Die kunnen hier maagproblemen of huidklachten van krijgen. Voor die honden is het al helemaal belangrijk dat ze graanarm of graanvrij hondenvoer  krijgen. Gelukkig zijn daar merken als Profine, die het niet nodig vinden om granen te verwerken in hun hondenvoer. De functie die normaal door granen wordt vervuld (als bindmiddel en vulstof) wordt hier overgenomen door andere plantaardige producten zoals groenten en fruit. Dit is niet alleen makkelijker te verteren, maar ook nog eens daadwerkelijk gezond voor uw huisdier.

Hondensnacks van Profine

Profine heeft niet alleen graanarm en graanvrij hondenvoer in de vorm van hondenbrokken, maar maakt ook verschillende smaken hondensnacks . De hondensnacks van Profine passen helemaal in de rest van hun filosofie, in de zin dat ze graanvrij zijn. Ook voor honden met een gevoeligheid voor gluten zijn deze hondensnacks dus een heerlijke traktatie.

Hondensnacks van Profine zijn te krijgen in vijf verschillende smaken: kip, eend, zalm, lam en kalkoen. Zeker bij hondensnacks  is het belangrijk dat de smaak goed is, want ze zijn juist bedoeld om een lekker tussendoortje te zijn. Verpakkingen Profine hondensnacks zijn 200 gram. Daar kunt u dus wel even mee doen, maar u zit ook niet direct met een hele berg hondensnacks opgescheept als de smaak toch niet helemaal bevalt. Genoeg ruimte om verschillende soorten uit te proberen. Een lekkere hondensnack is voor een hond de ideale stimulans om nieuwe kunstjes aan te leren of om slecht gedrag juist af te leren.

Profine hondenvoer bestellen

Hondenvoer online bestellen is waarschijnlijk de makkelijkste manier om hondenvoer in huis te halen. Het scheelt een ritje naar de dierenwinkel en ook het gezeul met een grote verpakking hondenvoer. En dat terwijl grote verpakkingen vaak wel voordeliger zijn om te kopen. Als u op Huisdierenbazaar.nl hondenvoer koopt, komen wij het tot de deur brengen. Als Profine al het lievelingsvoer van uw hond is, kunt u in één keer een grote aankoop doen, zodat u ook geen bezorgkosten hoeft te betalen.Profine hondenvoer bestellen

Profine hondenvoer bestellen in de webwinkel van Huisdierenbazaar.nl maakt het eenvoudig om de beste voeding voor uw hond in huis te halen. U hoeft er niet naar te zoeken in de winkel, wij hebben het hier meteen voor u in beeld. Het bestelmenu is snel en overzichtelijk, u weet meteen precies hoeveel u afrekent. Wij zorgen ervoor dat het lekkere en vleesrijke Profine hondenvoer snel uw kant op komt, zo hoeft uw hond ook niet langer te wachten!

Profine hondenvoer is uiteraard niet het enige merk dat wij verkopen bij Huisdierenbazaar. Bekijkt u ook eens onze pagina over Riverwood hondenvoer (van dezelfde producent als Profine), More hondenvoer , Prins hondenvoer , Barca hondenvoer of Impress Your Dog hondenvoer . Uiteraard hebben wij ook het kattenvoer van Profine  in de aanbieding.

Nog op zoek naar andere producten voor honden ? In onze catalogus kunt u alles vinden wat u maar nodig heeft. Denk aan halsbanden , hondenmanden , hondenkoekjes en zelfs hondenfietsmanden of transportboxen . Alles om uw hond zo goed mogelijk te verzorgen.