Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Prins

Prins petfoods

Prins petfoods is een Nederlands merk van dierenvoeding dat al zo’n 50 jaar bestaat als familiebedrijf. Bij Prins zijn ze altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van hun dierenvoer te verbeteren, boven de eisen die keurmerken stellen.
De grootste kracht van Prins zit volgens henzelf in de cultuur die heest in het bedrijf: gezellig als een familie, maar met het oog altijd op de kwaliteit van de producten. Als kernwaarden bij Prins gelden de woorden innovatief, natuurlijk, familiebedrijf en proefdiervrij. Dat zijn natuurlijk woorden die voor een huisdiereigenaar als muziek in de oren klinken.

Prins Petfoods proefdiervrij

Prins petfoods assortiment


De liefde die Prins heeft voor huisdieren is niet alleen te zien in het hondenvoer en kattenvoer van Prins, maar ook in de overige activiteiten die met dit merk verbonden zijn. Zo biedt Prins onderdak aan een educatieve instelling: EduPet Education, die les geeft over huisdieren. De lessen zijn gericht op dierenliefhebbers, huisdiereneigenaren en ook mensen die professioneel met dieren werken, zoals fokkers en hondenscholen. Gastsprekers vanuit verschillende windrichtingen en werkgebieden delen hier hun kennis en ervaring. In dit opzicht lijken Prins en Huisdierenbazaar wel een beetje op elkaar. Met onze huisdierenencyclopedie willen we ook onze kennis delen en onze klanten inspireren.

Wat hondenvoer en kattenvoer betreft is Prins een van de meest voorkomende merken in onze catalogus. Dit is niet toevallig. Bij Huisdierenbazaar.nl vinden we dat Prins een heleboel goede producten heeft die het verkopen zeker waard zijn. Hondenbrokken en kattenbrokken van Prins zijn van een hoge kwaliteit en mogen eigenlijk niet missen in ons assortiment.

Het gaat bij die verschillende producten niet alleen om het soort brokken, maar ook om de hoeveelheid. In sommige gevallen is het handig om in één keer een heleboel brokken te kopen. Als u veel huisdieren heeft, bijvoorbeeld. Grotere verpakkingen zijn vaak relatief goedkoper dan kleinere. Maar als u net overstapt op dit merk, kan het juist fijn zijn om een kleinere hoeveelheid te nemen. Mocht het dan niet in de smaak vallen, hoeft u niet veel hondenvoer of kattenvoer te verspillen en kunt u verder met uw zoektocht.

Sale
GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Grainfree Adult Pro Energy 12 kg
Normale prijs € 74,95 Speciale prijs € 69,95 Vanaf € 68,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

 
 

Geperst dierenvoer van Prins

Prins heeft verschillende lijnen van dierenvoer die we in dit stuk bespreken. De eerste is het geperste dierenvoer, ofwel: Prins ProCare. Geperst hondenvoer of geperst kattenvoer wordt gemaakt door, u raadt het al, het dierenvoer samen te persen tot stevige brokken. Prins hondenvoer of Prins kattenvoer dat op deze manier gemaakt wordt, behoudt een heleboel van de oorspronkelijke voedingsstoffen. Ook zijn er geen kunstmatige toevoegingen aan het voer nodig als het geperst wordt. Het persen gebeurt namelijk bij vrij lage temperatuur (75 °C).

Geperst dierenvoer van Prins is dus heel gezond voor uw hond of kat. Niet alleen de hoge voedingswaarden en de natuurlijke stoffen die erin zitten zijn goed nieuws, maar ook het feit dat de brokken geperst zijn. Geperst hondenvoer of geperst kattenvoer betekent dat zo’n 15% minder voedsel hoeft te geven om toch genoeg te hebben. Dat is niet alleen goed nieuws voor uw portemonnee, maar ook voor uw huisdier. Zo wordt zijn maag minder belast en krijgt hij minder snel buikpijn.

Krokante brokken van Prins

Voor sommige dieren is het echter goed om toch krokante hondenbrokken te kiezen in plaats van geperste. Dit is met name zo als uw hond de neiging heeft om zijn voer op te schrokken zonder goed te kauwen. De krokante brokken van de Prins ProCare Croque lijn zijn wat groter dan de geperste brokken en uiteraard krokanter. Ze zullen uw hond dwingen om goed te kauwen en zo het voedsel beter te verteren. De samenstelling van de brokken is nagenoeg hetzelfde als die van de Prins ProCare brokken, maar de bereidingswijze is anders. Niet alleen is het kauwen goed voor de verteerbaarheid van de brokken, maar het werkt ook als een soort tandenborstel tegen tandplak! Mocht uw hond nu ondanks deze stevigere brokken nog steeds te snel willen eten, dan kunt u ook eens kijken naar de speciale anti-schrokbak. Deze hondenvoerbak heeft een doolhof-achtige binnenkant, die een extra uitdaging vormt voor uw hond tijdens het eten. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te snel te eten en zal uw hond dus – zoals de naam van het product al aangeeft – gedwongen worden om gezonder te eten en langer te leven. Deze is uiteraard prima te combineren met de krokante hondenbrokken (of kattenbrokken, als uw kat een schrokop is) van Prins.

Krokante brokken van Prins

Prins dieetvoer

Het normale hondenvoer en kattenvoer van Prins heeft al een erg hoge kwaliteit, maar waar u dit merk echt veel tegen zult komen, is op onze pagina’s met dieetvoer. Prins maakt dieetvoer voor honden en katten met verschillende gezondheidsklachten. Zo is er Prins kattenvoer voor katten die kort geleden gesteriliseerd zijn, of Prins hondenvoer voor honden met diabetes of met gewrichtsproblemen. Bij het maken van Prins dieetvoeding wordt goed op de samenstelling van de brokken gelet. De bereidingswijze van de brokken, waar hierboven over gesproken wordt, verschilt. Hondenvoeding voor betere mobiliteit valt bijvoorbeeld onder de ProCare Croque lijn, terwijl de voeding voor honden met diabetes bestaat uit geperst hondenvoer.

Dieetvoer voor dieren is niet iets waar u zomaar aan zou moeten beginnen. Bij dieetvoer zijn bepaalde voedingsstoffen weggelaten die gezonde huisdieren wel nodig hebben, of juist voedingsstoffen toegevoegd die gezonde huisdieren niet per se moeten eten. Het is daarom meestal het beste om eerst met een dierenarts te overleggen voor u echt overstapt op dieetvoer. Het voordeel aan Huisdierenbazaar is dat u het dierenvoer relatief goedkoop en gemakkelijk kunt kopen bij ons, in plaats van bij de dierenarts zelf. Die rekent daar meestal meer voor, namelijk. Voor goedkoop dieetvoer voor dieren dat een hoge kwaliteit heeft, kunt u dus bij ons terecht.

Graanvrij dierenvoer

Sommige honden of katten hebben behoefte aan een bepaald dieet, zonder dat ze directe gezondheidsklachten hebben. Het gaat hier meestal om een granen- of glutenallergie. Honden en katten zijn beide carnivoren en hun spijsvertering is dus in principe niet geschikt om plantaardige producten te verteren. Granen in honden- of kattenvoer moeten daarom goed voorgekookt worden, zodat ze makkelijker op te nemen zijn. Ondanks deze extra behandeling, gebeurt het alsnog vrij vaak dat honden of katten een overgevoeligheid hebben voor granen. Veel normaal dierenvoer is dan geen optie meer, omdat granen vaak als bindmiddel gebruikt worden, of om de brokken beter uit te balanceren. Gelukkig is Prins een van de vele merken die daar rekening mee houdt, met de lijn ‘Grainfree’. In het graanvrije voer van Prins zit geen tarwe, maar ook geen rijst, maïs, of andere granen! Dit betekent echter niet dat de samenstelling van het voer bestaat uit meer vlees dan de normale lijn. In het graanvrije hondenvoer en graanvrije kattenvoer van Prins zitten andere plantaardige producten, zoals aardappel, groene erwten of tapioca. Deze producten zijn makkelijker te verteren voor carnivoren en zullen geen allergische reactie opleveren. Mocht u nu gehoord hebben dat aardappel slecht is voor honden: maakt u zich geen zorgen. Het gaat dan alleen om rauwe aardappel en aardappelschillen – die zijn voor honden en voor mensen giftig.

Lees ook: graanvrij hondenvoer of graanvrij kattenvoer.

Graanvrij dierenvoer van Prins

Prins dierenvoer online kopen

Zowel het hondenvoer als het kattenvoer van Prins is te vinden in onze webshop. U kunt gewoon door de catalogus heen scrollen, maar om snel te komen bij wat u zoekt, kunt u ook de filters links naast de catalogus gebruiken om alleen Prins dierenvoer te zien. Voor de precieze ingrediënten van het voer en ook andere specificaties, kunt u de productpagina’s lezen. Zo weet u exact wat u in huis haalt. Prins hondenvoer en Prins kattenvoer is in verschillende hoeveelheden te koop. Zo kunt u een klein zakje halen als u het merk voor het eerst probeert, of een grote zak als Prins al het lievelingseten van uw hond of kat is.

Bij Huisdierenbazaar zijn we altijd op zoek naar de beste artikelen voor huisdieren. Dat geldt niet alleen voor ons dierenvoer, maar ook bijvoorbeeld voor hondenspeelgoed, kattenbakken, transportboxen voor honden en katten en allerlei andere huisdierenproducten. Bijna alles dat u nodig heeft voor uw huisdier zult u in onze online dierenwinkel kunnen vinden. Alleen het huisdier zelf zult u ergens anders moeten kopen!

Meer lezen over Prins? Bekijk onze pagina's over Prins ProCare, Prins VitalCare en Prins Veterinary Diet!

Prins dierenvoer online kopen bij Huisdierenbazaar.nl