Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Garden Bites


Garden Bites, deze vegetarische hondensnacks zijn een geweldig tussendoortje voor de honden van bewuste eigenaren. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met natuur en milieu. Mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om minder in hun auto te rijden, korter te douchen of minder vlees te eten. Natuurlijk is het ook wel prettig als uw huisdieren hier op een verantwoorde manier aan mee kunnen doen. Dat is nog niet zo makkelijk, want honden hebben toch wel behoefte aan een bepaalde hoeveelheid vlees. Het is daarom heel prettig dat er hondensnacks bestaan zoals 
 

Wat? Vegetarische hondensnacks?!

Bij Huisdierenbazaar weten we als geen ander dat honden vleeseters zijn. Het hondenvoer dat wij verkopen bestaat dan ook voor een groot deel uit dierlijke eiwitten en andere dierlijke producten. Het is echter ook zo dat honden naast vlees nog meer voedingsstoffen nodig hebben en die voedingsstoffen kunnen ze prima uit plantaardige producten halen. Honden hebben minder problemen met groenten en fruit dan bijvoorbeeld katten en halen hier van alles uit, zoals belangrijke vitaminen. Vegetarische hondensnacks zijn daar ideaal voor!

Ook voor allergische reacties hoeft u bij de hondenkoekjes van Garden Bites niet bang te zijn. Natuurlijk kan het zo zijn dat uw hond een vrij zeldzame allergie heeft en daardoor niet goed tegen Garden Bites kan, maar met de meest voorkomende allergieën is rekening gehouden. Zo worden er bijvoorbeeld geen tarwegluten verwerkt in deze hondensnacks. Wist u trouwens dat de meest voorkomende allergie bij honden die voor producten van rund is? Daar hoeft u met deze vegetarische snacks al helemaal niet bang voor te zijn.

Wat? Vegetarische hondensnacks?!

We willen er wel graag op wijzen dat vegetarische hondensnacks ook niet meer dan snacks zouden moeten zijn. Omdat honden carnivoren zijn, is het belangrijk dat ze voldoende dierlijke eiwitten binnenkrijgen. Mocht u nu toch graag wat doen voor de natuur, ook met het hondenvoer dat u koopt, dan is het een goed idee om eens te kijken naar bijvoorbeeld de merken Greenheart en Schesir, die beide zeer begaan zijn met de wereld.


Waar zijn Garden Bites van gemaakt?

Dat Garden Bites niet van vlees en niet van granen zijn is nu duidelijk, maar wat zit er dan wel in? Om de kans op allergie te minimaliseren en de hoeveelheid nuttige voedingsstoffen te maximaliseren heeft Duvo, het bedrijf waar Garden Bites onderdeel van is, ervoor gekozen voornamelijk zoete aardappel te gebruiken bij het maken van hun producten: wel 55% van het product bestaat uit zoete aardappel. Zoete aardappel bevat vitamines, calcium en ijzer en is dus heel gezond.

Misschien heeft u wel eens gehoord dat aardappel erg ongezond kan zijn voor honden. Daar hoeft u zich echter bij deze snacks geen zorgen over te maken. Zoete aardappel is een heel ander soort plant dan een normale aardappel. Daarnaast worden deze zoete aardappelen uiteraard bereid op zo’n manier dat ze geen risico opleveren voor uw hond. Naast zoete aardappelen bevatten Garden Bites onder andere broccoli en paprika.

Waar zijn Garden Bites van gemaakt?

Verschillende soorten vegetarische hondensnacks

De hondensnacks van Garden Bites zijn dus een een goede aanvulling op het dieet van uw hond, maar wat voor soort snacks zijn dat nu eigenlijk? In onze webshop vindt u Garden Bites in vijf verschillende vormen. Al deze vormen zijn niet alleen bedoeld om goed op te knagen, maar ook om een heilzame werking te hebben op de tanden en het tandvlees van uw hond. In feite kan uw hond gewoon zijn tanden poetsen terwijl hij aan het kauwen is. Mooi, want kauwen werkt ook nog eens ontspannend.

Deze ‘tandenborstel’-werking is natuurlijk het beste te zien bij de Toby Toothbrush Garden Bites. Die hebben een vorm die lijkt op een tandenborstel, die natuurlijk erg geschikt is om het tandvlees te reinigen. Ook bij de Veggy Friends Garden Bites is te zien dat ze bedoeld zijn voor de tanden, door de extra staafjes die in het ontwerp zitten, kan de snack op alle plekken het gebit reinigen, zoals ook de haren van een tandenborstel doen.

Verschillende soorten vegetarische hondensnacks

Twee producten die via hun naam al duidelijk maken dat ze bedoeld zijn om het gebit van de hond zijn de Dental Twisters en Dental Sticks. Ook de Vegan Bones hebben een vorm die goed werkt voor honden die hun tanden moeten poetsen. Alle producten van Garden Bites zijn te krijgen in twee maten: S en L. Voor grote honden is het vaak een goed idee ook grotere kauwsnacks te kopen, omdat deze vaak te stevig zijn om in een keer door te slikken. Grotere snacks verkleinen de kans op verslikken.


Garden Bites online kopen

Garden Bites hondensnacks kunt u online kopen bij Huisdierenbazaar.nl. Wij hebben een groot assortiment aan verschillende soorten hondensnacks waar ook vegetarische hondensnacks hun plaats hebben. U kunt deze vinden bij de hondensnacks ‘Graanvrij’ en de hondensnacks ‘Dentasticks’. Het is natuurlijk ook prima mogelijk om vegetarische hondensnacks af te wisselen met hondensnacks van buffelhuid of gevulde botten, om zo een zo volledig mogelijk dieet aan te bieden.

Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u niet alleen verschillende soorten hondensnacks kopen, maar ook andere producten die belangrijk zijn voor de verzorging van uw hond. Denk aan kwalitatief hondenvoer, hondenmanden, hondenriemen en veel meer. Zelfs minder bekende attributen zoals hondenfietskarren en hondenbuggy’s kunt u in onze webshop vinden. Wij van Huisdierenbazaar vinden het belangrijkste dat uw hond een gezond en gelukkig leven leidt.

Garden Bites online kopen