Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Biologisch hondenvoer

Er zijn een heleboel dingen waar mensen op letten bij het kiezen van een merk hondenvoer voor hun hond. Vaak gaat het om de prijs en zijn mensen vooral op zoek naar goedkoop hondenvoer. Soms zijn honden allergisch voor een bepaald ingrediënt en soms wordt hondenvoer simpelweg gekozen omdat de verpakking er zo leuk uitziet. Een eigenschap van hondenvoer wordt juist de laatste jaren steeds meer gewaardeerd: hondenvoer dat biologisch is. In een wereld waarin mensen steeds bewuster met dier en natuur om proberen te gaan, is biologisch hondenvoer the way to go.

Biologisch hondenvoer van Schesir

In onze webshop is biologisch hondenvoer te koop en wel van het merk Schesir. De missie van Schesir is om zo goed mogelijk voor alle dieren te zorgen. Dit geldt niet alleen voor uw hond, maar ook voor de dieren waar het hondenvoer van gemaakt wordt. Schesir maakt zijn hondenvoer van dieren die een beter leven hebben dan de dieren die verwerkt worden in andere merken dierenvoer. Zo zit er bijvoorbeeld in het hondenvoer met kip alleen scharrelkippen.

Schesir let niet alleen op het productieproces van hun eigen hondenvoer, maar ook op de manier waarop de dieren die hierin verwerkt worden gevoerd zijn. Het voer dat deze dieren gekregen hebben moet ook op een biologisch verantwoorde manier geteeld zijn. Gezonde voeding voor gezonde dieren die daarna weer gezonde voeding worden: een gezonde kringloop.

Biologisch hondenvoer van Schesir

Om er zeker van te zijn dat ze de goede keuzes maken, werkt Schesir nauw samen met Alma Mater Studiorum Università di Bologna – Department of Veterinary Medical Sciences. Er wordt dus een hoop onderzoek gedaan naar de samenstelling van het voer van Schesir, niet alleen voor de gezondheid van uw hond, maar voor elk onderdeel van het productieproces.

Goed en biologisch hondenvoer

Schesir is dus goed hondenvoer, maar wat zijn eigenlijk de kenmerken van goed hondenvoer? Eerder noemden we de prijs en de verpakking, maar uiteindelijk gaat het bij goed hondenvoer natuurlijk maar om één ding: wat zit erin? Het belangrijkste is dat alle voedingsstoffen die de hond nodig heeft in het voer te vinden zijn.

Aangezien honden carnivoren zijn, zal het grootste deel van goede voeding bestaan uit dierlijke producten. Het zal echter niet snel gebeuren dat u hondenvoer van 100% vlees tegenkomt. Dit komt voornamelijk omdat plantaardige producten worden gebruikt als bindmiddel. Zeker bij hondenbrokken is dit nodig, om de brokken steviger te maken en gemakkelijker te eten. Ook zorgen de toevoegingen ervoor dat de dierlijke eiwitten in de hondenbrokken langer houdbaar blijven.

Biologisch hondenvoer is natuurlijk altijd aan te moedigen, aangezien de dierlijke stoffen die erin gebruikt worden van hogere kwaliteit zijn. Dieren die een goed leven hebben gehad, smaken altijd lekkerder.

Goed en biologisch hondenvoer

Daarnaast hebben ze tijdens hun leven minder schadelijke stoffen en medicijnen binnengekregen. Dit is natuurlijk veel beter voor uw hond dan niet-biologisch gehouden dieren. Verder is het biologische hondenvoer van Schesir vrij van smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen. Het gaat om 100% natuurlijk hondenvoer dat vanzelfsprekend gezond is om te eten.

Biologisch hondenvoer voor alle honden

Niet alle honden hebben behoefte aan dezelfde voedingsstoffen. Er kunnen verschillen zijn in leeftijd, gezondheid of andere aspecten die ervoor zorgen dat een hond meer van het een of meer van het ander nodig heeft. Daarom heeft Schesir biologisch hondenvoer in verschillende varianten te koop, die u ook in onze webshop terug kunt vinden.

De verschillende soorten hondenvoer van Schesir zijn in twee soorten op te delen: adult en puppy. De adult lijn is uiteraard bedoelt voor volwassen honden. Hierin zitten alle voedingsstoffen die een gezonde, volwassen hond nodig heeft. De adult lijn bestaat uit hondenbrokken en blikvoer. Ook is dit hondenvoer te koop in verschillende smaken, zoals kip, rund of varken. Welke van deze soorten het beste is, moet u natuurlijk samen met uw hond beslissen. U weet het beste wat hij wel en niet lekker vindt.

Biologisch hondenvoer voor alle honden

Dan is er nog de puppy-lijn. Puppy's zijn in de groei en hebben daardoor andere stoffen nodig om sterker en groter te worden. Ook bij het hondenvoer voor pups zijn er twee varianten: het droogvoer en het blikvoer.

Dit is ook weer te krijgen in verschillende smaken. Misschien is het bij puppy's nog even uittesten welke soort het beste in de smaak valt. De verpakkingen van Shesir zijn gelukkig niet zo groot, dus het is gemakkelijk om een aantal verschillende varianten te kopen en zo te kijken welke bij uw puppy het meest geliefd is.

Biologisch hondenvoer op Huisdierenbazaar.nl

Zoals u misschien al wel gelezen heeft, kunt u dus biologisch hondenvoer van Schesir online kopen in onze webwinkel. U kunt het vinden bij het hondenvoer onder het kopje 'biologisch', maar u kunt ook de catalogus filteren op hondenvoer van Schesir. Op die manier hopen we het voor u zo makkelijk mogelijk te maken om in onze online dierenwinkel te vinden wat u zoekt. Mocht u nog vragen hebben over onze producten of diensten, die niet in de huisdierenencyclopedie beantwoord worden, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Wij zijn er om u te helpen.

Biologisch hondenvoer op Huisdierenbazaar.nl

Bent u er nog niet helemaal over uit of Schesir wel het merk voor u is? Dan hebben we nog een hoop informatie over andere merken, om de keuze makkelijker (of juist moeilijker) te maken. Dit vindt u onder het kopje 'merken hondenvoer'. Denk bijvoorbeeld aan hoogstaande merken als Prins, Smolke, Canagan, Barca en meer. Heeft u naast honden ook nog katten? Dan kunt u eens kijken bij het kattenvoer van Schesir, wat uiteraard ook biologisch kattenvoer is.