Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Canagan hondenvoer

Honden delen een lange geschiedenis met de mens. Door die geschiedenis laat het Britse merk Canagan zich inspireren: cultuur en natuur, ervaring en kennis, ze komen samen in de goede diervoeding van Canagan. De leuze van Canagan is “natuurlijk passend”: dit hondenvoer  biedt uw hond de voedingsstoffen die ze van nature al nodig hebben, maar dan natuurlijk wel op een moderne manier gepresenteerd, volgens de modernste inzichten.

Canagan hondenvoeding

Canagan hondenvoeding

De merknaam Canagan is afgeleid van een oud Keltisch woord voor “wolf” (Oudiers cuna), waarmee natuurlijk direct naar de voorouder van de hond verwezen wordt, maar ook naar de Keltische voorvaderen van de Britse bevolking. Canagan staat dan ook nadrukkelijk in de Britse traditie, waarin honden zo belangrijk zijn en waar ze al eeuwen de beste zorgen krijgen. Canagan biedt die zorgen met vleesrijk, glutenvrij hondenvoer : gezond en verantwoord, ook geschikt voor de gevoelige hond – want vaak zien we dat juist gluten allergische reacties veroorzaken. Lees meer over hondenvoer  in onze huisdierenencyclopedie.

Canagan hondenvoer biedt een complete voeding, u kunt het dus iedere dag voorschotelen. Voor het merendeel – tussen de 60 en de 65% – bestaat deze voeding uit dierlijke ingrediënten, vlees of vis, en dat komt overeen met de natuurlijke behoefte van uw hond. Uw hond zal deze voeding dan ook zeker met smaak eten, ook dat is belangrijk.

Canagan voor alle honden

Canagan hondenvoer houdt dus rekening met de natuurlijke behoefte van uw hond, maar ook zeker met de toestand van uw hond. Niet alle honden hebben namelijk dezelfde voedingsbehoeften. Canagan maakt onderscheid tussen hondenvoer voor gezonde, volwassen honden en bijvoorbeeld hondenvoer voor puppy’s of hondenvoer voor seniore honden . Daarnaast zijn er ook verschillende soorten Canagan hondenvoer voor grote en kleine hondenrassen . Waar Canagan vooral groot in is, is het aantal verschillende smaken dat ze hebben. Houdt uw hond meer van kip, of meer van vis? Ook wild, hert of lam is te krijgen. Natuurlijk is er altijd keuze tussen natvoer en hondenbrokken.

Canagan hondenvoer filosofie

Als gezegd is Canagan hondenvoer  een compleet hondenvoer, waar uw hond volop voeding uit kan halen. De filosofie van het merk Canagan is dat honden in principe net zo eten als wolven, alleen in een andere context, want ze wonen bij ons en niet meer in het wild. Het hondenvoer van Canagan bevat daarom puur natuurlijke ingrediënten, zoals vlees of vis, en legt veel nadruk op de eiwitten waar ook wolven zo gek op zijn.

De filosofie van Canagan is geaard in de Britse traditie. Op de Britse eilanden vormen honden al lang een belangrijk onderdeel van de cultuur, de aandacht voor speciale hondenrassen en sporten met honden, shows voor honden en zo verder is hier altijd groot geweest. Ook aandacht voor goed hondenvoer past in deze cultuur. Honden worden in deze traditie voor vol aangezien, daarom verdienen ze een goed maal en goede zorgen. Dat zie je mooi terug in de hondenbrokken  van Canagan.

Graanvrij hondenvoer

Canagan is dus glutenvrij hondenvoer. In onze catalogus is al het hondenvoer van Canagan dan ook te vinden onder het kopje ‘graanvrij’. Graanvrij hondenvoer  is tegenwoordig steeds meer in trek, nu glutenallergie ook vaker bij mensen vastgesteld wordt, maar eigenlijk is het voor honden nog veel belangrijker om graanvrij te eten.

Honden zijn carnivoren, wat in principe betekent dat ze kunnen leven op een dieet van alleen maar dierlijke producten. Hun spijsverteringssysteem is hier natuurlijk ook op aangepast. Ze hebben een korte spijsvertering met een hoge zuurgraad, die dierlijke eiwitten zo goed mogelijk af kan breken. Voor het afbreken van plantaardige stoffen is juist een lange spijsvertering nodig (het is niet zonder reden dat een koe vier magen heeft). Het komt dus bij carnivoren vaker voor dan bij omnivoren (zoals de mens) dat er een glutenallergie is.

Wanneer honden een glutenallergie hebben kunnen ze van hondenvoer met granen allerlei allergische reacties krijgen. Denk bijvoorbeeld aan huidproblemen of maagklachten. Maar ook honden zonder allergie kunnen de vezels niet goed afbreken. Deze hebben dus in feite geen voedingswaarde. Canagan houdt hier rekening mee, door alleen producten te gebruiken die wel voedzaam zijn voor de hond.

Maar waarom wordt er dan toch vaak graan gebruikt in hondenvoer? Omdat het werkt als bindmiddel. Het is vrijwel onmogelijk om hondenbrokken te maken zonder plantaardige toevoegingen, omdat die brokken niet in één stuk blijven. Ook in graanvrij hondenvoer  zitten plantaardige producten, maar in plaats van de moeilijk verteerbare granen wordt hier gekozen voor lichtere producten zoals zoete aardappel of erwten. Zo is het hondenvoer van Canagan veel lichter verteerbaar en zeker voor honden met een glutenallergie echt een aanrader.

Canagan honden- en kattenvoer bestellen

U kunt Canagan hondenvoer en kattenvoer bestellen in de webshop van Huisdierenbazaar.nl. Natuurlijk is Canagan niet het enige merk dat wij verkopen, we hebben ook andere interessante merken met steeds een ander profiel. Bekijk het assortiment in onze webwinkel en kies welk voer u het beste vindt voor uw huisdier , zo makkelijk kan het zijn!

Wilt u meer lezen over andere hondenvoermerken, voordat u er voor een kiest? Bekijk dan bijvoorbeeld onze pagina's over Prins hondenvoer , Carnilove hondenvoer , Naturis hondenvoer of Smølke hondenvoer .

Canagan honden- en kattenvoer bestellen

Voor welk hondenvoer u uiteindelijk ook kiest, Huisdierenbazaar is the place to be. Wij hebben een groot assortiment aan hondenvoer voor honden van alle verschillende leeftijden, gezondheidstoestanden en natuurlijk in verschillende smaken. U kunt het allemaal vinden in onze overzichtelijke online catalogus, maar ook in onze fysieke dierenwinkel in De Rijp, in Noord Holland. Kom vooral een keer langs!