Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Graanvrij hondenvoer

U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw trouwe viervoeter. Honden zijn van nature energieke, sterke en slimme dieren. Dat kan ook niet anders, met een voorouder als de wolf. Er zijn honden in alle soorten en maten: van groot tot heel klein. Wat alle honden met elkaar gemeen hebben is dat ze ontzettend dol zijn op eten. Hondenvoer van hoogwaardige kwaliteit wordt door elke viervoeter gewaardeerd. Graanvrij hondenvoer wint de laatste jaren erg aan populariteit. En dat is ook niet zo vreemd: dit voer komt namelijk het dichtst bij het oorspronkelijke voedingspatroon van de hond. In het wild eten honden voornamelijk prooidieren. Honden zijn rasechte carnivoren: dat is ook te zien aan hun gebit. Een eetpatroon dat voornamelijk uit dierlijke eiwitten uit vlees bestaat is dan ook het allerbeste voor uw hond.

De beste kwaliteit graanvrij hondenvoer

Wanneer u een blik werpt op goedkoop hondenvoer dat voornamelijk in supermarkten te koop is, zult u zien dat deze hondenbrokken vaak voor een groot deel uit tarwe en andere granen bestaan. Dat is op een simpele manier te verklaren: granen zijn een relatief goedkoop vulmiddel, zeker in verhouding tot vlees. Door veel granen en tarwegluten aan hondenvoer toe te voegen kan dergelijk voer voor een kleinere prijs worden verkocht. Het is echter niet het meest gezonde hondenvoer. Steeds meer honden lijden aan welvaartsziekten als overgewicht, diabetes en hartproblemen. Dit wordt door een groot deel veroorzaakt door het eten van verkeerde voeding. Granen lijken daarin een grotere rol te spelen dan we tot nu toe dachten.

Honden hebben van nature een voedingspatroon dat bestaat uit veel vlees, aangevuld door een klein beetje plantaardig voedsel. Hun darmkanaal is niet gemaakt op het verteren van grote hoeveelheden granen of gluten. Het is van groot belang dat het vlees in graanvrij hondenvoer van hoogwaardige kwaliteit is. Daarnaast is graanvrij hondenvoer van de beste kwaliteit verrijkt met de nodige vezels, vitaminen en mineralen. Met de grootste zorg hebben wij een aantal merken graanvrij hondenvoer geselecteerd dat we in onze webwinkel verkopen. Het gaat om merken waarin wij het volste vertrouwen hebben: merken die reeds hebben bewezen dat ze een goed product maken dat de gezondheid van uw huisdier ten goede komt. Denk daarbij aan merken als Profine, Smolke, Riverwoord, Acana, Canagan, CarniLove, Prins, Natural Health en Orijen. Stuk voor stuk topmerken die een prachtig en innovatief product hebben ontwikkeld op het gebied van graanvrij voer. Sommige van deze merken hebben zelfs graanvrije hondensnacks in huis.

Graanvrij hondenvoer voor zwaarlijvige honden

Heeft uw hond overgewicht of wilt u voorkomen dat uw hond zwaarlijvig wordt? Dan is het een prima idee om uw viervoeter graanvrij dierenvoer te gaan voeren bij wijze van dieetvoer. Uw hond krijgt op deze manier alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft, zonder onnodig zetmeel of tarwegluten waar hij niets mee kan. Er is ook graanvrij voer verkrijgbaar in een light variant. Deze variant bevat een lager vetpercentage en is zo samengesteld dat uw hond minder snel met een hongergevoel kampt. Het is niet goed om te snel resultaat te willen zien: een hond blijft op z’n gezondst wanneer hij op een geleidelijke manier afvalt. Een crashdieet is niet gezond voor mensen, maar evenmin voor onze viervoeters.

In de strijd tegen overgewicht bij honden is het ook van belang dat uw hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. Ga daarom minstens driemaal daags een stuk met uw hond wandelen, laat uw hond met soortgenoten spelen en speel spelletjes met uw hond waarbij hij een hoop energie kwijtraakt. Het klassieke apporteren van een bal of ander hondenspeeltje in een nabijgelegen bos, park of grasveld is al een prima manier om wat extra calorieën te verbranden.

Het verschil tussen graanvrij en glutenvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer wordt vaak in één adem genoemd met glutenvrij hondenvoer. Vanzelfsprekend is hondenvoer dat vrij is van granen, ook vrij van gluten. In dat opzicht begrijpen we de verwarring. Glutenvrij hondenvoer is echter niet per definitie vrij van granen. Ook mais en rijst vallen immers onder de granen, terwijl deze beiden geen gluten bevatten. Daarnaast wordt er in glutenvrij hondenvoer niet zelden veel aardappel gebruikt als goedkoop vulmiddel. Nu kan wat aardappel geen kwaad voor uw hond, maar let erop dat het hoofdbestanddeel van goed hondenvoer altijd bestaat uit vlees. Moet uw hond glutenvrij eten vanwege een allergie of voedselovergevoeligheid? Dan kunt u zonder problemen graanvrij hondenvoer voeren. Graanvrij hondenvoer bevat geen gluten.

Hypoallergeen graanvrij hondenvoer

Ook is er graanvrij hondenvoer verkrijgbaar dat speciaal is samengesteld voor honden die allergisch op bepaalde voedingsmiddelen reageren. Een voedselallergie uit zich bij een hond vaak in huid- en vachtproblemen en darmproblematiek. Wanneer u vermoedt dat er sprake is van een voedselallergie of overgevoeligheid bij uw hond, kunt u hypoallergeen hondenvoer uitproberen. Houden de klachten aan? Dan is het verstandig de dierenarts te raadplegen. Die kan verder onderzoek doen en vaststellen van welke allergie er precies sprake is. Daarop kan het voedingspatroon van uw hond vervolgens worden aangepast.

Graanvrij hondenvoer online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u op eenvoudige en snelle wijze graanvrij hondenvoer online kopen. Zoals we al eerder vertelden hebben wij de allerbeste merken hondenvoer voor u en uw viervoeter geselecteerd. Deze merken zijn niet alleen gespecialiseerd in het maken van hondenvoer dat gezond is. Het hondenvoer wordt door de meeste honden ook nog eens als zeer smakelijk ervaren. En dat is natuurlijk ook van belang! Op onze website hebben wij heel overzichtelijk gemaakt welk hondenvoer graanvrij is. Er is veel keuze. Kies zelf uit wat het beste bij u en uw hond past en bestel dit met enkele simpele muisklikken online! Ook voor andere hondenbenodigdheden bent u bij Huisdierenbazaar.nl aan het juiste adres. Zo verkopen wij hondenspeelgoed, benches, hondenmanden, voer- en drinkbakken, lijnen en riemen en nog veel meer! Koopt u liever geen producten online? Neem dan eens een kijkje in onze fysieke winkel in De Rijp!