Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Honden spelletjes

Honden zijn speels. Ze lijken overal wel een spelletje in te zien, zeker als ze nog jong zijn. Wat wij mensen als “spelletjes” zien is voor honden echter veel meer dan dat. Voor hen is het leren, trainen, scherp blijven en gezond blijven: zoals honden altijd waaks zijn, zo zijn ze ook altijd “speels”, het is hoe ze in de natuur overleven. Met leuke hondenspelletjes houdt u uw huisdier dus niet alleen even bezig, u houdt hem ook gezond.

Klassieke hondenspelletjes

We kennen allemaal wel de klassieke hondenspelletjes: baasje gooit de bal, hond rent er achteraan, hond pakt de bal en als de hond ‘n beetje goed is opgevoed, dan brengt ‘ie de bal daarna weer terug naar het baasje. Hoe simpel het spelletje ook is, het blijft goed. Uw hond houdt zo zijn jachtinstinct op peil. Net als in de natuur levert de hond de “prooi” in bij de “leider”, in dit geval bent u dat. Het is natuurlijk gedrag in een iets andere setting.

Klassieke hondenspeeltjes bootsen dus de natuur na. Dat is heel goed voor uw hond, want hoe dichter uw hond blijft bij z’n natuurlijke instincten, hoe tevredener het dier zich zal voelen. Daarom is het ook zo goed om met uw hond het bos in te gaan en lange afstanden af te leggen. Buiten zijn kunt u heel goed combineren met sportieve hondenspelletjes. Het versterkt de band tussen baasje en hond.

Honden spelletjes

Hondenspelletjes binnenshuis

De natuur nabootsen gaat buiten makkelijker dan binnen. Nu kan het zijn dat uw huis heel erg groot is en dat uw hond daar dus ook kan rennen, maar voor de meeste van onze klanten geldt dat natuurlijk niet. De ruimte is binnenshuis beperkt en dus moeten er voor binnen andere spelletjes bedacht worden, spelletjes die onze honden scherp en lenig houden, maar er tegelijk niet toe leiden dat de salontafel omkiepert en de vazen van de vensterbank vallen – u heeft een beeld. Huisdierenbazaar biedt een deel van de oplossing met de leuke hondenspeeltjes die wij verkopen. Daar zijn speeltjes voor buiten en voor binnen bij. Natuurlijk kunt u ook zelf leuke hondenspelletjes voor binnen bedenken. Speel met het goede gehoor van uw hond, met zijn reukzin, en moedig zo gezond natuurlijk gedrag aan. Zo hebben hondenspelletjes nut! Bij onze categorieën van hondenspeelgoed kunt u al snel zien dat alle speeltjes verschillende functies hebben. Zo hebben wij bijvoorbeeld hondenspeelgoed dat de hersenen traint, hondenspeelgoed voor puppy's, hondenspeelgoed dat goed is voor de tanden en nog veel meer.

Hondenspelletjes en opvoeding

Hondenspelletjes kunnen een grote rol spelen in de opvoeding van uw hond. Spelletjes werken immers met beloningen en belonen is de efficiëntste manier om uw hond iets bij te brengen. We noemden hierboven al het apporteren: u gooit de bal en de hond brengt hem terug. Door dit te doen erkent de hond uw leiderschap, u bent degene die hoger in rang staat (de “pikorde”) en daarom brengt de hond u zijn prooi. U kunt dit belonen met een (gezond) hondensnoepje.

Huisdierenbazaar heeft veel verschillende trainingsproducten in huis die u kunnen helpen bij de opvoeding van uw hond. Onze hondenspeeltjes kunt u ook als zodanig interpreteren, want ieder spel is een leerschool, spelenderwijs leert uw hond zijn plek kennen. U kunt ook een stap verder gaan en uw hond leren te blijven zitten als u de bal gooit – het dier mag er pas jacht op maken als ú dat zegt.

Honden opvoeden met spelletjes is leuk, maar niettemin ook vermoeiend. Het vergt veel energie om altijd consequent te blijven. Speel hondenspelletjes nooit uit luiheid, blijf altijd bewust van wat u doet en zegt, want álles is een les voor uw hond. Dat moet dus ook wel altijd een goede les zijn. Hondenspelletjes zijn echt meer dan tijdverdrijf, niet alleen voor de hond, maar ook voor het baasje. Gelukkig krijgt u voor uw inspanningen veel terug van uw trouwe viervoeter.

Hondenspelletjes en opvoeding

Hondenspelletjes bij Huisdierenbazaar

Bij Huisdierenbazaar geven we veel informatie over honden in het algemeen en over de opvoeding van honden in het bijzonder. Zo hopen we dat de hondenspeeltjes die we verkopen ook echt zin hebben voor u en uw hond. Hondenspelletjes zijn belangrijk, dat weten wij als hondenliefhebbers maar al te goed. Op onze website vindt u hondenspeelgoed van verschillende goede merken, zoals Beeztees (met hun lijn 'Sumo') en Coockoo, een merk dat heel grappige designs heeft.

Huisdierenbazaar verkoopt veel meer dan alleen hondenspelletjes. We zijn ook de plek waar u online hondenvoer koopt, voer van de beste kwaliteit, net zo natuurlijk en gezond als de spelletjes waarover we vertelden. Denk hierbij aan het hondenvoer van merken als Riverwood, Profine of Prins. Ook voor dieetvoer en verzorgingsproducten kunt u bij Huisdierenbazaar terecht. Ons assortiment is zo groot dat het bekijken ervan een tijdverdrijf op zichzelf is. Maar wel nuttig tijdverdrijf!

Huisdierenbazaar is er online, we zijn altijd bereikbaar en u kunt altijd bij ons bestellen. Naast deze webwinkel hebben we ook een gewone dierenwinkel in het Noord-Hollandse De Rijp. Als u in de buurt woont (of daar toevallig bent), kom dat zeker eens langs, dan ziet u ons assortiment met eigen ogen. We kunnen dan meteen ook persoonlijk kennis maken.