Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Gezond hondenvoer

Ieder hondenbaasje weet het: geen vriend is zo trouw als uw lieve viervoeter. De unieke band tussen u en uw hond is van ongekende sterkte en de tijd die jullie samen doorbrengen is onbetaalbaar. Niets laat een hondeneigenaar zo smelten als de liefdevolle blikken die hij door zijn hond toegeworpen krijgt. Het is dus niet zo gek dat u het allerbeste voor uw hond wilt. Ook op het gebied van voeding. Maar wat is nu gezond hondenvoer? En wat kunt u nog meer doen om de gezondheid van uw hond te ondersteunen? We gaan er graag wat dieper op in.

Een gezond eetpatroon: de basis van een lang hondenleven

Een gezond eetpatroon ligt aan de basis van een lang en gelukkig hondenleven. Er zijn ontzettend veel merken die gezond hondenvoer produceren. Enkele voorbeelden zijn Prins, Smolke, Canagan, Riverwood en Profine. Er is dus niet één merk als beste hondenvoer aan te wijzen. Wel vertellen we u graag waar u zelf op kunt letten bij de aanschaf van gezond hondenvoer. Uit welke bestanddelen bestaat dergelijk hondenvoer? Welke merken zijn écht gezond?

Er zijn verscheidene voedingsstijlen die gezond voor uw hond zijn. De laatste jaren wint vers voer aardig aan populariteit. Een voordeel van vers voer is dat het dicht bij het oorspronkelijke dieet van de hond ligt, dat voornamelijk uit eiwitten uit vlees bestond. Ook stappen steeds meer hondenbezitters over op graanvrij of graanarm hondenvoer. Dit voer is van betere kwaliteit en bevat veel meer vlees dan regulier hondenvoer. Daarnaast wordt ook biologisch hondenvoer de laatste jaren meer verkocht. Nu veel mensen bewuster bezig zijn met thema’s als duurzaamheid en het milieu is daar vanzelfsprekend meer vraag naar.

Hoe herken ik gezond hondenvoer?

U herkent gezond hondenvoer door de ingrediëntenlijst goed te bekijken. Het hoofdingrediënt wordt over het algemeen als eerste genoemd en het bestanddeel dat het minste in het voer zit als laatste. Wanneer u dit systeem begrijpt, wordt het aflezen van het etiket een stuk gemakkelijker. Het hoofdbestanddeel van gezond hondenvoer bestaat uit vlees. Hondenvoer dat voor minimaal de helft uit vlees bestaat, is van betere kwaliteit dan voer dat granen als basis heeft. Hoe meer vlees het voer bevat, hoe beter het is voor uw viervoeter.

Ook kunt u gezond hondenvoer herkennen aan de prijs. Meestal is goedkoop hondenvoer van geringe kwaliteit. De grondstoffen die gebruikt worden in hondenvoer van hoogwaardige kwaliteit zijn nu eenmaal duurder. Dit resulteert vanzelfsprekend in een hogere verkoopprijs. Hondenvoer dat u in de supermarkt kunt kopen is vaak niet erg gezond. Dat kunt u ook zien aan de vele toevoegingen die dergelijk voer bevatten. Ingrediënten als bijvoorbeeld suiker zijn eigenlijk niet nodig in hondenvoer, maar worden toegevoegd om het voer smakelijker te maken. Maar wanneer u kiest voor voer dat voor een groot deel uit vlees bestaat, zal uw hond dit toch al met smaak verorberen!

Welke merken hondenvoer zijn gezond?

Eerder noemden we al enkele merken hondenvoer die erg gezond zijn. Natuurlijk zijn dit niet de enige merken. In onze webwinkel vindt u enkel merken hondenvoer die goed voor uw viervoeter zijn. Dierenwelzijn komt bij ons namelijk op de allereerste plaats. Merken waarin wij geen vertrouwen hebben bieden we niet aan in onze dierenspeciaalzaak. Daarnaast moet elke soort hondenvoer aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo moet het niet te veel onnodige toevoegingen bevatten. Ook is elk merk is weer sterk op zijn eigen gebied. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar biologisch hondenvoer? Het merk Schesir maakt duurzaam en gezond hondenvoer dat volledig uit biologische en onbespoten ingrediënten bestaat.

Geeft u de voorkeur aan vers voer? Dan kunt u kiezen uit een groot aantal merken zoals bijvoorbeeld Carnibest, Buddy’s, Naturis, Farmfood en Prins. Wegens de korte houdbaarheid van deze producten bezorgen wij deze alleen op afspraak en in de omgeving van De Rijp en Waterland. Natuurlijk kunt u ook altijd langskomen in onze fysieke winkel in De Rijp om vers hondenvoer te kopen. Voert u liever hondenvoer dat wat langer houdbaar, maar toch erg gezond is? Dan is graanvrij of graanarm hondenvoer een uitstekende keuze. In onze webshop treft u een royale selectie van graanvrij hondenvoer aan. Denk daarbij aan merken als Acana, Canagan, Profine, CarniLove, Naturea, Natural Health, Nutram en Orijen. Koopt u hondenvoer bij Huisdierenbazaar.nl? Dan mag u ervanuit gaan dat het voer de gezondheid van uw hond ten goede komt!

Wat kan ik verder doen om mijn hond gezond te houden?

Zoals we al eerder zeiden ligt gezond hondenvoer aan de basis van een goede gezondheid bij honden. Daarnaast zijn er natuurlijk meer dingen waar u op kunt letten. Steeds meer Nederlandse huisdieren kampen met overgewicht. Ongeveer de helft van de honden in ons land is te dik. De gevolgen van zwaarlijvigheid bij honden kunnen ernstig zijn. Denk aan hart- en longziekten, diabetes en artrose. Daarnaast verkort overgewicht het leven van uw hond aanzienlijk. Gelukkig is er iets te doen aan overgewicht bij uw hond. Zorg er allereerst voor dat uw hond niet teveel eet. Honden eten over het algemeen gewoon hun voerbak leeg, hoeveel hondenvoer u er ook in stopt. Kijk goed op de verpakking hoeveel uw hond nodig heeft. Dit verschilt namelijk ook per hondenras en grootte.

Ook is het verstandig uw hond geen tussendoortjes te geven. Voert u uw hond gezond hondenvoer? Dan zijn tussendoortjes overbodig. Zeker tussendoortjes als kaas en worst kunnen uw hond snel te dik maken. Vermijd het geven van dit soort bijvoeding dus volledig. Wilt u uw hond zo nu en dan toch trakteren op wat lekkers? Kies dan voor een verantwoorde hondensnack. Beeztees maakt bijvoorbeeld diverse snacks voor honden die toch gezond zijn. Ook kunt u in onze webwinkel diverse lekkere kauwsnacks en botten kopen voor uw hond. Combineer het geven van verantwoorde hondenvoeding altijd met een actieve leefstijl. Voldoende lichaamsbeweging voorkomt dat uw hond te zwaar wordt. Driemaal daags een stevige wandeling verkleint de kans op te zwaar worden aanzienlijk.

Gezond hondenvoer online kopen

Wilt u zeker weten dat u gezond hondenvoer koopt? Dan doet u er goed aan om uw hondenvoer online te kopen bij Huisdierenbazaar.nl. Wij bieden u naast gezond hondenvoer ook scherpe prijzen en een goede, snelle service. Dat onderscheidt ons van andere dierenspeciaalzaken. Heeft u verder nog vragen over onze producten of over de verschillende merken gezond hondenvoer die wij aanbieden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen u met alle plezier verder, daar zijn we voor!

Zie ook: Gezond kattenvoer