Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Gezond kattenvoer

Wanneer u sinds kort katteneigenaar bent, kan het lastig zijn om te bepalen wat nu gezond kattenvoer is en wat niet. Maar ook doorgewinterde kattenbaasjes zijn niet altijd op de hoogte welk voedingspatroon het beste aansluit bij de kat. Er wordt immers zoveel over gezegd en over geschreven, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarom vertellen wij u graag welk eetpatroon het beste bij uw kat past en uit welke soorten gezond kattenvoer u allemaal kunt kiezen.

Profine Adult Large Breed Chicken & Potatoes 3 kg
€ 19,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Canagan Grain Free Cat Country Game 4 kg
€ 63,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Sale
GRATIS VERZONDEN!
Smolke Adult Fish & Rice 10 kg
Normale prijs € 69,49 Speciale prijs € 63,99 Vanaf € 60,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Gezond kattenvoer verkleint de kans op ziekten

Voert u uw kat gezond kattenvoer? Dan wordt de kans op bepaalde ziekten verkleind. Uw kat zal minder snel overgewicht krijgen. Zwaarlijvigheid is een groot probleem onder huisdieren in Nederland. Ongeveer de helft van de katten in ons land is te zwaar. Dat vergroot de kans op ziekten als diabetes, blaasgruis en gewrichtsproblemen. Daarnaast is de levensverwachting van een te dikke kat veel korter dan die van een kat met een gezond gewicht. Gezond kattenvoer helpt uw kat om niet te dik te worden. Natuurlijk moet u ook letten op de hoeveelheid voer die uw kat binnenkrijgt.

Gezond kattenvoer verkleint de kans op ziekten

Gezonde snacks voor katten

Bij een gezond eetpatroon horen natuurlijk ook gezonde tussendoortjes. Het is logisch dat kattenliefhebbers hun kat graag vertroetelen en willen verwennen met een lekkere snack, maar eigenlijk hebben katten dat niet nodig. Commercieel kattenvoer is eigenlijk altijd complete voeding. Deze bevatten alle voedingsstoffen, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen die uw kat dagelijks nodig heeft. Een vuistregel is om uw kat vooral geen snacks te voeren die voor menselijke consumptie zijn bedoeld. Denk aan een blokje kaas of een plakje worst. Wilt u uw kat zo nu en dan verwennen met een lekkere snack? Daar is niets mis mee. In onze webshop vindt u diverse gezonde kattensnacks. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde visjes van het merk Beeztees of graanvrije kattensnacks van Profine.

Gezonde snacks voor katten

Wat is het meest gezonde kattenvoer?

Er zijn ontzettend veel merken kattenvoer. Natuurlijk is niet elke soort kattenvoer ook daadwerkelijk gezond. Kattenvoer dat als basisingrediënt vlees of vis heeft is altijd goed. Dat kunt u eenvoudig zien op de ingrediëntenlijst die op de verpakking van het kattenvoer staat. Ook kattenvoer dat niet al te veel granen bevat is een slimme keuze. Een hoge graanconsumptie wordt geassocieerd met een vergrote kans op diabetes bij katten. In de goedkopere merken kattenvoer worden vaak veel granen verwerkt. Graan is immers een goedkoop vulmiddel. Zo kan het kattenvoer voor een lage prijs worden verkocht.

Wat is het meest gezonde kattenvoer?

Wilt u uw kat gezond kattenvoer geven? Dan is graanvrij of graanarm kattenvoer een goede optie. Zo weet u zeker dat uw kat niet te veel granen binnenkrijgt. Bovendien zijn dergelijke soorten kattenvoer gebaseerd op een hoog vlees- of vispercentage. De merken Canagan en Profine bieden graanvrij kattenvoer aan van zeer hoge kwaliteit. Maar er is meer keuze. Ook de merken Acana, Carnilove, Nutram, Smolke en Prins bieden graanvrij of graanarm kattenvoer aan dat van goede kwaliteit en bovendien zeer smakelijk is.


Biologisch kattenvoer

Ook biologisch kattenvoer is een gezonde keuze en bijzonder duurzaam. In onze online dierenspeciaalzaak vindt u biologisch kattenvoer van het merk Schesir. Dit voer is gemaakt van onbespoten producten. Bovendien is het vlees dat erin wordt verwerkt van dieren die een goed leven hebben gehad. Er zijn verschillende smaken biologisch kattenvoer. Zo heeft Schesir een lijn die is ontwikkeld voor gesteriliseerde katten, kittens en volwassen katten. U heeft de keuze uit de smaken rund, kip en varken.

Biologisch kattenvoer

Gezond dieetvoer voor katten

Voor katten die al kampen met overgewicht kan het een optie zijn om over te stappen op speciaal dieetvoer voor katten. Veel merken kattenvoer hebben een lijn uitgebracht voor gesteriliseerde katten. Deze zijn vaak ook uitermate geschikt voor te zware katten, daar katten die gesteriliseerd zijn een lagere energiebehoefte hebben. Het merk Prins is op dit gebied heel sterk (zie: Prins dieetvoer). Dit merk heeft verschillende soorten voer ontwikkeld voor te dikke katten of katten die lijden aan diabetes. Ook Canagan heeft kattenvoer op de markt gebracht voor te dikke en gesteriliseerde katten, bijvoorbeeld Canagan Grain Free Light/Senior/Sterilised. Natuurlijk zijn er ook andere merken light kattenvoer te vinden in onze webwinkel. Denk aan Carnilove en Riverwood.

Gezond dieetvoer voor katten

Gezond hypoallergeen kattenvoer

Sommige katten hebben te maken met een allergie of voedselovergevoeligheid. Speciaal voor deze katten is er kattenvoer op de markt gebracht dat niet alleen gezond, maar ook nog hypoallergeen is. Een voedselallergie uit zich bij katten vaak in huid- en vachtproblemen, maar ook problemen met de darmen komen voor. Prins Vitalcare dieetvoeding heeft speciaal voor de kat met een voedselovergevoeligheid gezond kattenvoer in diverse smaken ontwikkeld. In onze webwinkel vindt u ook andere merken gezond hypoallergeen kattenvoer!

Gezond hypoallergeen kattenvoer

Gezond kattenvoer online kopen

Misschien heeft u opgemerkt dat we niet elk merk kattenvoer in huis hebben. Dat klopt. We zijn erg kritisch wat dat betreft: alleen het meest gezonde kattenvoer komt erin bij ons. Onze dierenspeciaalzaak is ooit ontstaan uit liefde voor huisdieren. Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds onze filosofie. Wij vinden echt alleen het allerbeste goed genoeg voor uw kat. Daarom stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit van ons dierenvoer. Voor het online kopen van gezond kattenvoer dat voor een groot gedeelte uit vlees of vis bestaat en geen overbodige toevoegingen bevat bent u bij Huisdierenbazaar.nl dus aan het juiste adres.

Gezond kattenvoer online kopen

Heeft u verder nog vragen over onze verschillende merken gezond kattenvoer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met een eerlijk advies. Daarnaast kunnen we al uw vragen beantwoorden. We nemen graag de tijd voor u. In onze online dierenspeciaalzaak kunt u niet alleen gezond kattenvoer kopen. Ook bieden we een royaal assortiment van andere kattenbenodigdheden aan. Denk daarbij onder meer aan voer- en drinkbakken, kattenspeelgoed, kattenbakken, krabpalen en kattenmandjes.

Zie ook: Gezond hondenvoer