Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Biologisch kattenvoer

Steeds meer mensen zijn de laatste jaren milieubewuster gaan leven. Door nieuwsberichten over klimaatverandering of meer informatie over bio-industrie, zijn veel mensen het belangrijker gaan vinden om bewust om te gaan met de natuur. Biologisch eten is vaak een onderdeel van dit bewuste leven, maar als u een huisdier heeft dat vlees eet, is het soms lastig om goed biologisch voer te vinden. Kattenvoer wordt immers vaak gemaakt van vlees dat niet voor mensen geschikt is en daardoor wordt er weinig opgelet hoe dat vlees tot stand is gekomen. Gelukkig zijn er ook merken van echt biologisch kattenvoer en dit voer is zeker ook te koop in onze webwinkel.

Schesir: echt biologisch kattenvoer

Als u in onze winkel zoekt naar biologisch kattenvoer, zult u zeker het merk Schesir tegenkomen. Schesir is een zeer milieubewust merk dat zich niet alleen inzet voor de gezondheid van uw kat, maar ook voor die van alle andere dieren. Dit geldt dus ook voor de dieren waar het kattenvoer van gemaakt wordt. Schesir maakt kattenvoer en hondenvoer van biologisch vlees. Hier gaat Schesir erg ver in. Het pluimvee dat gebruikt wordt voor het dierenvoer van Schesir, is bijvoorbeeld scharrelpluimvee, dat gevoerd wordt met biologisch geteelde zaden en granen. Zelfs de grond waar die granen op groeien, wordt op een biologische manier bemest.

Om dit hele proces te controleren, wordt Schesir in de gaten gehouden door een onafhankelijke partij. Zo kunnen zij (en wij ook) garanderen dat het kattenvoer dat u koopt echt biologisch gemaakt is. Dit geldt niet alleen voor de kattenbrokken, maar ook voor het natvoer van Schesir.

Biologisch kattenvoer

Goed en biologisch kattenvoer

Bij Huisdierenbazaar prijzen we onszelf ermee dat we alleen dierenvoer in ons assortiment opnemen dat echt van hoge kwaliteit is. Hieronder vallen een heleboel bekende en minder bekende merken, waaronder dus tegenwoordig ook het biologische Schesir. Al deze merken hebben natuurlijk hun eigen kenmerken, maar ook een aantal overeenkomsten, die ervoor zorgen dat wij ze beschouwen als kwalitatief kattenvoer.

Een van de belangrijkste kenmerken van goed kattenvoer, is dat het rekening houdt met de natuurlijke behoeften van katten. Daarom bestaat het grootste deel van deze kattenbrokken uit dierlijke eiwitten. Katten zijn van nature carnivoren en zijn dus het meest geschikt om dierlijke producten op te nemen. Daarom geldt over het algemeen dat goed kattenvoer meer dierlijke eiwitten bevat. Andere stoffen, zoals granen, worden meestal toegevoegd als bindmiddel en zijn vaak bij goedkoop kattenvoer meer aanwezig dan duurder kattenvoer.

Goed en biologisch kattenvoer

Natuurlijk gaat het niet alleen om het soort ingrediënten, maar ook de manier waarop het kattenvoer gemaakt wordt. Kattenvoer dat voor 100% uit vlees bestaat is toch beduidend minder goed als dat vlees plofkip is, waar veel antibiotica in te vinden is. Hier komt dus het biologische productieproces weer om de hoek kijken, om goed kattenvoer net naar het volgende niveau te tillen. Ook is het dierenvoer van Schesir vrij van kleurstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen. Het gaat hier dus om puur natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor uw huisdier.

Biologisch kattenvoer voor alle katten

Niet alle katten zijn hetzelfde (sterker nog, er zijn geen twee katten ter wereld hetzelfde) dus hebben ze ook niet allemaal behoefte aan hetzelfde kattenvoer. De meeste merken onderscheiden daarom kattenvoer voor katten in verschillende condities en levensfasen. Ook het biologische kattenvoer van Schesir is te koop voor verschillende soorten katten. Schesir heeft lijnen kattenvoer voor katten van alle leeftijden en ook voor katten in verschillende gezondheidstoestanden.

Ten eerste is er dus kattenvoer voor jonge en oude katten. Schesir heeft de 'adult' lijn: kattenvoer voor volwassen katten die gezond zijn. Voor de meeste katten zal dit voer prima zijn. Het adult kattenvoer van Schesir is te koop met kippen-, rund- of varkensvlees. Welk van deze het beste is, ligt natuurlijk aan de smaak van uw kat. Is uw kat nog een beetje te jong om 'adult' genoemd te worden? Kijk dan naar het biologische kattenvoer voor kittens dat Schesir aanbiedt. Hierin bestaat iets minder variatie dan het adult kattenvoer, maar het bevat wel alle voedingsstoffen die een kitten nodig heeft.

Biologisch kattenvoer voor alle katten

Dan is er nog speciaal kattenvoer voor katten die pas gesteriliseerd zijn en daarvan moeten genezen. Op dat moment hebben poezen natuurlijk wat extra aandacht nodig en ook zeker extra voedingsstoffen om het genezingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Schesir kattenvoer voor gesteriliseerde katten houdt hier rekening mee. Als u uw kat eens echt wilt verwennen, kunt natuurlijk ook een blikje biologisch natvoer voor katten halen. Dit smaakt lekker vers en zal zeker gewaardeerd worden.

Biologisch kattenvoer online kopen

Zoals ondertussen al wel duidelijk is, kun je biologisch kattenvoer van Schesir kopen in de webwinkel van Huisdierenbazaar. Wij zijn altijd op zoek naar de hoogste kwaliteit en vinden dat Schesir daar zeker bij hoort. In onze online dierenwinkel is zowel het droogvoer als het natvoer van Schesir te koop. Beide kunt u eenvoudig bij ons online bestellen en in de meeste gevallen zal het voer de volgende dag al bij u thuis zijn. Sommige soorten Schesir kattenvoer zijn in kleine of in grote zakken te koop. Zo kunt u rustig uittesten of dit voer iets is voor uw kat. Als het aanslaat, kunt u grotere hoeveelheden tegelijk kopen.

Biologisch kattenvoer online kopen

Bent u nog benieuwd naar andere merken die wij verkopen, of toch op zoek naar iets dat Schesir niet te bieden heeft? Kijk dan vooral even verder in onze huisdierenencyclopedie. Wij hebben uitgebreide informatie over alle merken in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan Prins, Smolke, Profine, Riverwood en meer! Uiteraard vindt u ook het hondenvoer van Schesir in onze webshop.