Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Natuurlijk hondenvoer

U wilt het beste voor uw hond en een van de belangrijkste gebieden waarop u uw hond ‘het beste’ kunt geven, is hondenvoer. Dan is de vraag wel: wat is het ‘beste hondenvoer’. U kunt hiervoor kijken bij onze top tien hondenbrokken, maar het kan ook zijn dat u zoekt op bepaalde eigenschappen. Veel hondeneigenaren willen tegenwoordig natuurlijk hondenvoer. Dit hondenvoer ligt dichter bij wat honden in de natuur eten en is daarom in de meeste gevallen ook gezonder. Lees hieronder meer over de voordelen van natuurlijk hondenvoer en waar u dit kunt kopen.

  • Hondenvoer zonder chemische toevoegingen
  • Graanvrij hondenvoer
  • Hondenvoer met oog voor de natuur

Wat is natuurlijk hondenvoer?

‘Natuurlijk hondenvoer’ kan op verschillende manieren opgevat worden. Meestal wordt ermee bedoeld dat het hondenvoer is zonder chemische toevoegingen. Volledig gemaakt van natuurlijke producten dus. Het is best logisch dat mensen hier vaak voor kiezen, aangezien honden helemaal geen baat hebben bij dat soort chemische ingrediënten. Kleur- geur- en smaakstoffen zijn vaak bedoeld om het hondenvoer voor de baasjes aantrekkelijker te maken, niet voor de hond. Veel goede merken hondenvoer gebruiken dit soort ingrediënten dan ook niet meer in hun hondenbrokken of natvoer.

De term ‘natuurlijk hondenvoer’ kan ook verwijzen naar hondenvoer dat trouw blijft aan het natuurlijke dieet van honden. Honden eten in de natuur bijna alleen maar dierlijke producten. In dit soort natuurlijk hondenvoer zal dus voornamelijk vlees en andere dierlijke bijproducten zitten. Vaak wordt uit dit soort hondenvoer ook het graan weggelaten. Graanvrij hondenvoer kan een heel positieve uitwerking hebben op de darmen van uw hond en is natuurlijk ideaal voor honden met een granen- of glutenallergie. In onze catalogus hebben we een speciale categorie voor graanvrij hondenvoer.

Dan is er nog hondenvoer dat gemaakt wordt met oog voor de natuur. Dit is bijvoorbeeld te vinden bij het biologische hondenvoer van Schesir. Schesir houdt niet alleen in de gaten dat de dieren die in hun hondenvoer verwerkt worden biologisch verzorgd zijn, maar zelfs of het voer dat die dieren te eten krijgen van biologische landbouw komt. Ook het merk Greenheart denkt goed na over de natuur bij het produceren van hondenvoer. Zij houden hun ecologische voetafdruk klein door bijvoorbeeld duurzame materialen te gebruiken voor hun verpakkingen.

Is natuurlijk hondenvoer gezonder?

Voor welke vorm van ‘natuurlijk hondenvoer’ u ook gaat, het zal altijd beter zijn voor uw hond dan goedkoop hondenvoer uit de supermarkt. Hondenvoer met meer chemische toevoegingen of graan heeft simpelweg een lagere voedingswaarde dan hondenvoer dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Hondenvoer met veel graan kan leiden tot overgewicht, omdat de honden het graan niet goed kunnen verwerken, en omdat er veel meer suiker in graan zit dan in vlees. Hondenvoer met veel graan kan tevens voor maag- en darmklachten zorgen.

Ook komt het voor dat chemische ingrediënten, of ingrediënten die niet in het natuurlijke voedingspatroon van een hond passen, kunnen zorgen voor allergische reacties. Als uw hond gevoelig is voor dergelijke ingrediënten is het dus ook zeker een goed idee om over te stappen op natuurlijk hondenvoer. In geval van een serieuze allergie kan dit zelfs verlichting bieden bij huis- en vachtproblemen. Natuurlijk is het bij een allergie altijd handig om even langs de dierenarts te gaan. Afhankelijk van de allergie is hypoallergeen hondenvoer misschien namelijk wel een beter idee.

Welke merken maken natuurlijk hondenvoer?

Natuurlijk hondenvoer is dus over het algemeen een goed idee, maar hoe vindt u nu echt natuurlijk hondenvoer? Het makkelijkste is het om af te gaan op het merk. We noemden eerder als Greenheart en Schesir als merken hondenvoer die erg begaan zijn met de natuur. Als u op zoek bent naar graanvrij hondenvoer, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Orijen, Canagan en Riverwood – drie merken die uitsluitend graanvrij hondenvoer maken. Maar ook andere merken zoals Acana, Profine, Prins en Smolke hebben graanvrije producten.

Als u graanvrij hondenvoer wilt vinden in onze catalogus, hoeft u niet veel moeite te doen. Dit heeft namelijk zijn eigen categorie! Dan zijn er ook nog een hoop merken die hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen maken. Een paar voorbeelden zijn Farmfood en Barca. In onze huisdierenencyclopedie kunt u meer informatie vinden over al onze merken hondenvoer. Bij het meeste natuurlijke hondenvoer zal zeker vermeld staan dat er geen kunstmatige toevoegingen in zitten. Zo kunt u direct checken of uw favoriete merk wel natuurlijk is!

Natuurlijk hondenvoer online kopen

Hoewel wij natuurlijk enigszins bevooroordeeld zijn, vinden we Huisdierenbazaar.nl toch de beste plek om online natuurlijk hondenvoer te kopen. Zoals u hierboven al kunt lezen, hebben wij een uitgebreid assortiment van verschillende soorten en merken natuurlijk hondenvoer, en dit is slechts het topje van de ijsberg. Bekijk snel ons volledige assortiment voor alle keuze die we hebben. Duizelt het u een beetje? Onze huisdierenencyclopedie kan uitkomst bieden. Daarnaast staat ook onze klantenservice altijd open voor vragen. We helpen u graag de beste keuze te maken voor uzelf en uw hond.

Naast verschillende soorten hondenvoer, vindt u bij Huisdierenbazaar.nl een heleboel andere leuke producten voor honden. Voor een mooie, nieuwe hondenmand, hondenkussen, hondenspeelgoed of voor verzorgingsproducten voor honden kunt u in onze winkel terecht. We hebben hondenspullen van verschillende merken met elk hun eigen stijl. Gaat u voor het zachte, huiselijke van Designed by Lotte, of de grappig designs van Beeztees? We hebben het allemaal! Zo hopen we honden en hun baasjes altijd gelukkig te maken.