Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hypoallergeen dierenvoer

Allergieën zijn altijd vervelend. Dat geldt voor mensen en dat geldt zeker voor huisdieren. Er zijn een hoop dingen waar huisdieren een allergie voor kunnen hebben. Het meest voorkomende is atopie: een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt en pollen. Ook voedselallergieën komen veel voor bij honden en katten. Dat is het moment dat hypoallergeen dierenvoer in beeld komt. Voor honden en katten met een allergie is hypoallergeen dierenvoer vaak een enorme verlichting. Met het juiste dierenvoer kunnen de klachten van uw huidier helemaal verdwijnen

  • Dierenvoer tegen allergieën
  • Van verschillende merken en smaken
  • Voor honden en katten

Wanneer is hypoallergeen dierenvoer nodig?

Hypoallergeen dierenvoer helpt uiteraard niet tegen alle allergieën. Bij atopie heeft hypoallergeen voer bijvoorbeeld geen zin. Het is daarom altijd verstandig om eerst bij de dierenarts langs te gaan voor u besluit te beginnen aan hypoallergeen dierenvoer, wanneer u vermoed dat uw huisdier een allergie heeft. Allergieën hebben vaak effect op de huid en vacht van uw huisdier. Er kunnen bijvoorbeeld ontstekingen of eczeem-achtige plekken ontstaan. Bij een voedselallergie kan uw kat of hond natuurlijk ook last van zijn buik krijgen.

Als uw hond of kat een voedselallergie blijkt te hebben, kan hypoallergeen dierenvoer gebruikt worden. Het voordeel van hypoallergeen voer is dat het werkt bij vrijwel alle allergieën. Als u niet precies weet waar uw hond of kat allergisch voor is, of als hij of zij allergisch is voor een ingrediënt dat in heel veel soorten hondenvoer of kattenvoer zit. Mocht uw hond of kat een heel specifieke allergie hebben, bijvoorbeeld voor rund of voor tarwe, dan kunt u ook kijken naar dierenvoer met andere eiwitten, of graanvrij dierenvoer.

Hoe wordt dierenvoer hypoallergeen gemaakt?

‘Hypoallergeen dierenvoer’ klinkt natuurlijk heel goed en bijzonder, maar wellicht vraagt u zich af hoe er nu eigenlijk voor gezorgd wordt dat dit dierenvoer daadwerkelijk geen allergische reactie oplevert. Daar zijn een aantal manieren voor. Ten eerste wordt er een eiwitbron gekozen die niet in ander dierenvoer zit. Als een hond of kat een bepaald eiwit nog nooit heeft gehad, kan hij of zij er namelijk ook niet allergisch voor zijn. Daarom wordt voor hypoallergeen dierenvoer vaak vreemd vlees zoals geit of struisvogel (ja echt) gebruikt.

Ook andere voedingsstoffen worden natuurlijk in de gaten gehouden. Zo zit er meestal in hypoallergeen dierenvoer vaak maar één soort koolhydraat. Hoe minder ingrediënten het voer bevat, hoe kleiner de kans op een allergische reactie natuurlijk. Dan is er nog een andere methode die de kans op allergische reacties verkleind: het hydrolyseren van eiwitten. Hierbij worden de eiwitten als het ware in kleine stukjes geknipt, waardoor ze geen allergische reactie meer op kunnen wekken. Vaak worden deze methodes allemaal tegelijk gebruikt, om zo goed mogelijk hypoallergeen dierenvoer te maken.

Een hond of kat hoeft niet per se aan een allergie te leiden om hypoallergeen dierenvoer te kunnen eten. Het is gewoon een volledige voeding waar ook huisdieren zonder allergie uit kunnen halen wat ze nodig hebben. Wel kan het zijn dat het hypoallergene effect op die manier afneemt. Dit is natuurlijk alleen het geval als de eiwitten niet gehydrolyseerd zijn. Let hier dus wel goed op. Behalve dat is er geen probleem als u bijvoorbeeld twee honden hetzelfde voer wilt geven en een van hen is allergisch.

Merken hypoallergeen dierenvoer

Er zijn verschillende merken dierenvoer die hypoallergeen dierenvoer maken. Voor hypoallergeen hondenvoer en kattenvoer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor Smolke of Profine. Ook Riverwood heeft een hoop hypoallergeen hondenvoer. Let er overigens op dat niet al dit hondenvoer ‘hypoallergeen’ in de naam van het voer heeft. Soms staat het alleen in de beschrijving van het voer, zoals bij het hypoallergene voer van Riverwood het geval is. Als u al het hypoallergene voor in één keer wilt zien, kunt u natuurlijk gewoon ‘hypoallergeen’ in de zoekbalk intypen.

De bovenstaande soorten hypoallergeen hondenvoervoer en hypoallergeen kattenvoer vallen allemaal onder het speciale dierenvoer op onze site, maar we hebben ook daadwerkelijk hypoallergeen dieetvoer. Dit is hypoallergeen dierenvoer dat voorgeschreven wordt door dierenartsen. Als u dergelijk dieetvoer zoekt, kunt u terecht bij het merk Prins. Prins dieetvoeding is van hoge kwaliteit en gemakkelijk te krijgen via onze site. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan anders bekende merken dieetvoeding zoals Hill’s Prescription Diet en Royal Canin. Voor meer informatie over onze merken, kunt u onderaan deze pagina op ‘merken hondenvoer’ of ‘merken kattenvoer’ klikken.

Hypoallergeen dierenvoer kopen

Zoals hierboven al wel duidelijk wordt, kunt u hypoallergeen hondenvoer en hypoallergeen kattenvoer kopen in onze webwinkel. Dierenvoer online kopen heeft een hoop voordelen. Het scheelt natuurlijk tijd, wat voor veel mensen erg kostbaar is. Daarnaast is het makkelijker om grote bestellingen te doen. Handig, want dierenvoer wordt vaak goedkoper als het in grote hoeveelheden wordt aangeschaft. Wij bezorgen het voor tot uw deur, zodat u de zware zakken alleen nog maar naar de juiste kast hoeft te slepen. Verder is online winkelen natuurlijk ook gewoon een heel leuk tijdverdrijf!

Wie gaat shoppen voor de fun zal misschien niet direct op zoek zijn naar hypoallergeen dierenvoer. Dat ziet er namelijk niet echt leuk uit. Gelukkig hebben we ook voor die doelgroep een heleboel spulletjes in huis. We hebben allemaal leuke hondenspeeltjes en kattenspeeltjes, hondenmanden, krabpalen en ook lifestyle artikelen om uw huis gezelliger mee te maken. Mocht u naast het nuttige dus ook op zoek zijn naar het aangename, dan kunt u zeker ook op onze website terecht. Wilt u liever meer informatie over onze producten? Lees dan verder in onze huisdierenencyclopedie!