Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor honden met een allergie


Dieetvoeding voor honden met een allergie

Net als mensen kunnen honden voor allerlei dingen allergisch zijn. Honden zijn bijvoorbeeld vaak allergisch voor ongedierte zoals vlooien. Ook voedselallergieën zijn niet zeldzaam onder onze trouwe viervoeters. Om te voorkomen dat een hond last krijgt van allergische reacties bij het eten van zijn hondenvoer, is het een goed idee om hypoallergeen hondenvoer te kopen. Dit dieetvoer voor honden met een allergie is zo ontwikkeld dat het geen van de voedingsstoffen bevat waar honden vaak allergisch voor zijn.


Honden die een voedselallergie hebben kunnen van verschillende klachten last krijgen. De meest voorkomende zijn waarschijnlijk maag- en darmklachten of huidklachten. Dit komt overeen met waar mensen last van krijgen bij een allergie: buikpijn, diarree of huiduitslag. Aangezien honden op hun huid ook nog eens een prachtige vacht hebben, heeft een voedselallergie vaak ook effect op de vacht van de hond. Daarnaast kan zo’n beschadigde huid flink gaan jeuken en honden hebben nogal de neiging om te gaan krabben of bijten aan jeukende huid. Zo vergroten ze zelf nog eens de kans op bijvoorbeeld infecties en dan is het hek helemaal van de dam. Genoeg reden dus om hypoallergeen hondenvoer te zoeken voor allergische honden.

 
Prins ProCare Croque Dieetvoeding Skin & Intestinal Hypoallergenic 3 kg
€ 29,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Wat is het verschil tussen normaal hondenvoer en hypoallergeen hondenvoer?

In hondenvoer zitten een heleboel verschillende ingrediënten. Over het algemeen gaat het om één of meerdere dierlijke eiwitbronnen, zoals vlees of vis. Daarnaast zitten er vaak granen of andere zetmeelproducten in, voor de stevigheid van de brokken, en toegevoegde vitamines en mineralen om het dieet van de hond compleet te maken. Het kan altijd gebeuren dat een hond voor een van die bestanddelen allergisch is, of na verloop van tijd een allergie ontwikkelt. Mocht u vermoeden dat uw hond lijdt aan een voedselallergie of voedselintolerantie, ga dan eerst even langs de dierenarts voor u overstapt op ander dierenvoer. Het is altijd goed om een second opinion te krijgen.

Wat is het verschil tussen normaal hondenvoer en hypoallergeen hondenvoer?

De bestanddelen waar honden het meest een allergie voor ontwikkelen zijn onder andere rund, zuivel, kip en tarwe. Die vier ingrediënten zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de voedselallergieën van honden. Logisch is dan ook dat hypoallergeen dierenvoer deze ingrediënten in ieder geval niet bevat. Vaak wordt er in plaats daarvan gebruik gemaakt van eend (0,6% van alle allergieën), rijst (1,5%) en aardappel (0%). Vergeleken bij de 32,4% van rund is de kans dat dit eten goed valt dus erg groot. Zoals de cijfers laten zien, is het niet onmogelijk dat uw hond toevallig nog steeds een allergische reactie heeft, zelfs met hypoallergeen hondenvoer. In dat geval is het al helemaal van belang de dierenarts in te lichten. Deze kan u verder helpen met het vinden van geschikt voedsel.


Welk hondenvoer is geschikt voor honden met een allergie?

Verschillende merken van hoogwaardig dierenvoer maken ook speciaal dieetvoer voor honden. In onze webshop kunt u dan ook van meerdere merken dieetvoer vinden. Voor honden met serieuze gezondheidsklachten raden wij over het algemeen het merk Prins aan. Prins heeft gespecialiseerd dierenvoer voor honden met bijvoorbeeld gewrichtsproblemen, overgewicht, maar ook hypoallergeen dierenvoer. Voor honden met een allergie kunt u bijvoorbeeld Prins ProCare Dieetvoeding Huid & Darm Hypoallergeen nemen, of Prins ProCare Croque Dieetvoeding Skin & Intestinal Hypoallergenic.

Welk hondenvoer is geschikt voor honden met een allergie?

Het verschil tussen deze twee producten van Prins is niet zozeer de inhoud – deze is namelijk bij beide nagenoeg hetzelfde – maar de bereidingswijze. De normale dieetvoeding van Prins bestaat uit geperste brokken die gemakkelijk verteerbaar zijn en lekker compact. Zeker voor honden met een gevoelige maag is dat handig. De wat grotere brokken van de Croque-lijn zijn geëxtrudeerd. Hierdoor worden ze krokanter, wat ze erg geschikt maakt voor honden die hun eten te snel op willen schrokken.

Mensen vragen ons vaak ook naar het dieetvoer van Hill’s Prescription Diet en Royal Canin. Hoewel beide merken absoluut kwaliteit hebben, kunnen wij toch beloven dat het bij ons verkochte Prins ProCare hondenvoer niet voor deze twee onderdoet. De hypoallergene lijnen van Prins kunnen een prima vervanging zijn voor bijvoorbeeld:


  • Hill's Prescription Diet Canine D/D
  • Hill's Prescription Diet Canine Z/D
  • Hill's Prescription Diet Canine I/D
  • Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal
  • Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic Sensitivity Control
  • Royal Canin Veterinary Diet Skin Care
  • Royal Canin Veterinary Diet Anallergenic
  • Royal Canin Veterinary Diet Skin Support

Dieetvoeding voor honden met een allergie online kopen

Hypoallergeen dierenvoer online kopen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Met de webshop van Huisdierenbazaar kunt u in een handomdraai het hondenvoer bestellen dat uw hond nodig heeft en in de meeste gevallen zal het de volgende dag al op uw deurmat staan. Een voordeel van online bestellen is natuurlijk ook dat u het voer niet zelf mee naar huis hoeft te nemen. Zo is een zak hondenvoer van 10 kg opeens helemaal niet zo zwaar meer!

Dieetvoer voor honden online kopen is vooral handig als uw hond al een tijdje aan hetzelfde dieet zit. Voor het overstappen naar een nieuw dieet – zeker als het hier om de gezondheid van uw huisdier gaat – is het vaak toch een goed idee om even te overleggen met uw dierenarts. Dieetvoer is namelijk vooral goed als het echt aansluit op de behoeften van uw hond, anders bestaat juist de kans dat hij voedingsstoffen mist.

Meer lezen? Bekijk ook onze pagina's over dieetvoeding voor honden met huid- en vachtproblemen, dieetvoeding voor honden met artrose, dieetvoeding voor honden met diabetes of dieetvoeding voor honden met gewrichtsproblemen.

Dieetvoeding voor honden met een allergie online kopen

Voor andere hondenspullen kunt u ook zeker bij ons terecht. Mocht u nog op zoek zijn naar goed hondenspeelgoed, een stevige hondenmand of juist leuke honden-lifestyle spulletjes om uw huis mee te decoreren, wij verkopen het allemaal.