Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor honden met diabetes

Dieetvoeding voor honden met diabetes

Het allereerste waar mensen vaak aan denken als ze het woord ‘dieet’ horen, is natuurlijk het verliezen van gewicht. De meeste mensen die op dieet zijn, zullen dat ook zeker met die reden doen. Het meeste dieetvoer voor dieren is er meer op gericht om een bepaald gezondheidsprobleem op te lossen. Zo is er hypoallergeen hondenvoer, kattenvoer voor katten met nierproblemen of hondenvoer dat helpt bij gewrichtsklachten. Het dieetvoer voor honden met diabetes ligt een beetje in het midden van een dieet tegen overgewicht en een dieet tegen een ziekte. Diabetes is weliswaar een ziekte, maar wel een die relatief vaak gepaard gaat met gewichtsproblemen


Diabetes, of suikerziekte, is een ziekte waarbij er niet genoeg insuline wordt aangemaakt door de alvleesklier, waardoor glucose niet meer afgebroken wordt. Bij honden is dit dus dezelfde ziekte als bij mensen. De oorzaak ervan is niet altijd duidelijk, maar vaak komt het door bepaalde medicijnen of door een andere ziekte. De alvleesklier kan hierdoor overbelast raken of beschadigd, waardoor diabetes ontstaat.

Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes 3 kg.
€ 25,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Teven die tot 10 weken terug loops zijn geweest, hebben door de verandering in hormoonspiegel ook een verhoogde kans om suikerziekte op te lopen. Zij maken namelijk een hormoon aan dat weer groeihormonen kan stimuleren en die houden de werking van insuline tegen. Mocht dit bij uw hond het geval zijn, ga dan direct naar de dierenarts. Soms kan steriliseren in dit geval namelijk de diabetes nog tegenhouden, voor het echt een chronische ziekte wordt.


Hoe helpt hondenvoer bij diabetes?

Diabetes wordt suikerziekte genoemd omdat het alles te maken heeft met de verwerking van eten. Koolhydraten worden in het lichaam omgezet in glucose en om die glucose weer af te breken is insuline nodig. Wanneer uw hond niet genoeg insuline aanmaakt, is het dus heel belangrijk te letten op wat hij eet. Uiteraard is dit niet het belangrijkste onderdeel van de behandeling (dat bestaat namelijk uit het injecteren van insuline), maar het maakt er wel degelijk een belangrijk deel van uit. Daarnaast is het zeker van belang dat uw hond gelijkmatig eet voor elke insuline-injectie.

Hoe helpt hondenvoer bij diabetes?

Hondenvoer dat gericht is op honden met diabetes heeft ingrediënten dat grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel voorkomen. Er wordt dan vooral gelet op de koolhydraten in het voedsel en de hoeveelheid daarvan die valt onder snelle koolhydraten (zoals suiker). Om uw hond met diabetes zo gezond mogelijk te houden, wordt aangeraden om lange tijd hetzelfde hondenvoer te geven en ook geen blikvoer te gebruiken. Wisselingen van hondenvoer kunnen namelijk voor onverwachte reacties zorgen en dat is niet wat een hond met diabetes kan gebruiken.


Welk hondenvoer is goed voor honden met diabetes?

Bij dieetvoer voor honden staat vaak in de naam al vermeld voor welke klachten het voer geschikt is. Het meeste hondenvoer dat geschikt is voor honden met diabetes, is ook gericht op het stoppen van overgewicht. U kunt dit voer dus ook gebruiken als dieetvoer voor honden met overgewicht. Niet onlogisch, want het gaat om het reguleren van de hoeveelheid suiker in het lichaam – een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht bij honden. Bij Huisdierenbazaar hebben we twee soorten hondenvoer die gericht zijn op honden met diabetes: Prins ProCare Croque Dieetvoeding Weight Reduction & Diabetic en Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes.

Welk hondenvoer is goed voor honden met diabetes?

In de eerste instantie zult u misschien denken dat dit twee keer dezelfde naam is, maar dan vertaald. Het verschil zit hem echter in het woordje ‘Croque’. De normale hondenbrokken van Prins zijn geperst. Hierdoor liggen ze niet te zwaar op de maag, is er minder voedsel per maaltijd nodig en worden de bestanddelen gemakkelijk opgenomen in de bloedsomloop. Voor honden die vaak hun maaltijd opschrokken, is de Croque versie echter vaak beter. Deze brokken zijn wat groter en vooral veel krokanter. Honden moeten hier dus echt goed op kauwen, wat goed is voor het verteringsproces.

Wellicht bent u naar onze website gekomen op zoek naar een alternatief voor twee belangrijke andere producenten van dieetvoer: Hill’s Prescription Diet of Royal Canin. Bij Huisdierenbazaar verkopen wij op dit moment dieetvoer van beide merken, maar kunnen we ook Prins dieetvoer aanbieden als waardig alternatief. Zo zijn de “Weight Reduction & Diabetic” en “ Gewichtscontrole en Diabetes” van Prins bijvoorbeeld prima alternatieven voor Hill's Prescription Diet Canine W/D en R/D en voor de lijnen ‘Obesity Management’, ‘Satiety’, ‘Weight Control’ en ‘Diabetic Diet’ van Royal Canin Veterinary Diet.


Dieetvoer voor honden met diabetes online kopen

De eerste keer dieetvoer kopen voor uw hond zult u waarschijnlijk via de dierenarts hebben gedaan. Het is zelden verstandig om zomaar aan een nieuw dieet te beginnen. Als uw hond eenmaal gewend is aan zijn dieet, is het echter wel handig om op een snelle en goedkope manier aan meer dieetvoer te komen. Daar is onze site een erg goede oplossing voor. Via Huisdierenbazaar bestelt u snel en eenvoudig hondenvoer in grote hoeveelheden en in de meeste gevallen zal het de volgende dag al bij u afgeleverd worden. Helemaal mooi: u hoeft die grote hoeveelheden alleen maar van de deur naar de goede kamer te brengen. Zo is 10 kg in één keer kopen opeens helemaal niet meer zo’n bezwaar.

Dieetvoer voor honden met diabetes online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u overigens niet alleen terecht voor speciaal dieetvoer voor honden. Ook regulier dierenvoer kunt u bij ons kopen, net als hondensnacks (maar pas wel op met het geven van snacks aan honden met suikerziekte!). Daarnaast hebben we hondenmanden, transportboxen, halsbanden, riemen en eigenlijk alles dat uw hond maar nodig zou kunnen hebben om een prettig leven te leiden.

Meer lezen over dieetvoeding? Bekijk bijvoorbeeld onze pagina's over dieetvoeding voor honden met huid- en vachtproblemen, dieetvoeding voor honden met gewrichtsproblemen of dieetvoeding voor honden met een allergie.