Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor honden met overgewicht kopen

Dieetvoeding voor honden met overgewicht

Een van de leukste dingen om te kijken op internet zijn filmpjes van dieren die iets proberen dat niet lukt. Zeker als de dieren schattig en een beetje dik zijn, vinden we ze enorm grappig. Toch moeten we hier een beetje oppassen met wat we leuk vinden. Huisdieren met overgewicht zien er misschien grappig uit, maar ze lopen dezelfde gezondheidsrisico’s als mensen met overgewicht. Het is daarom altijd een goed idee om uw hond op een gezond gewicht te houden. Mocht hij of zij toch te veel gaan wegen, dan kunt u eens gaan nadenken over dieetvoeding voor honden met overgewicht.


Honden met overgewicht lopen risico op bepaalde gezondheidsproblemen. In eerste instantie kan hun conditie achteruit gaan. Het is niet niets om elke keer dat hele gewicht mee te moeten slepen. Daarnaast zorgt overgewicht voor een verhoogde kans op bijvoorbeeld artrose en suikerziekte. Ook hart- en vaatziekten komen meer voor bij honden met overgewicht dan honden met een gezond gewicht. Verder is het ook nog zo dat de risico’s van narcose groter zijn bij overgewicht, waardoor operaties dus een stuk gevaarlijker worden.

Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes 3 kg.
€ 25,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Helpt dieetvoeding altijd bij overgewicht?

Genoeg redenen dus om uw hond op een gezond gewicht te willen houden, maar waar wordt overgewicht eigenlijk door veroorzaakt? Over het algemeen komt dat natuurlijk vaak door veel of ongezond eten. Daarnaast zijn er ook andere elementen die een bijdrage kunnen leveren aan het ontstaan van overgewicht. Zo hebben oudere honden minder calorieën nodig dan jonge honden. Castratie en sterilisatie kunnen het metabolisme van uw hond veranderen en ook bepaalde ziektes verhogen het risico op overgewicht. Daarnaast zijn er bepaalde hondenrassen die gewoonweg vaker te zwaar worden.

Helpt dieetvoeding altijd bij overgewicht?

Wat de oorzaak voor het overgewicht van uw hond ook is, een dieet zal meestal (een deel van) de oplossing zijn. Toch is het vaak een goed idee om even met de dierenarts te overleggen, zeker als het overgewicht door een ziekte veroorzaakt wordt. Dieetvoeding is in de meeste gevallen een betere oplossing dan gewoonweg minder voer geven. Honden die weinig eten zullen gaan bedelen of schooien en misschien daardoor juist ongezonder gaan eten. Meer beweging is natuurlijk ook altijd een goed idee. Neem uw hond eens lekker mee op een lange wandeling!

Als u niet zeker weet of uw hond te dik is, kunt u eens langs de dierenarts gaan. Zelf kunt u echter ook gemakkelijk schatten of uw hond een gezond gewicht heeft. Wanneer de hond gewoon staat of beweegt, is het goed als u de ribben niet kunt zien. Deze moet u wel kunnen voelen als u uw hond vasthoudt. Mocht u de ribben wel kunnen zien, dan is uw hond waarschijnlijk te dun. Als u de ribben niet kunt voelen, is er een goede kans dat hij of zij overgewicht heeft.


Welk dieetvoer moet ik hebben voor mijn hond met overgewicht?

Voor honden hebben wij verschillende merken dieetvoeding in huis. Wat wij meestal aanraden voor honden met echte gezondheidsproblemen, is het merk Prins. Prins is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in hondenvoer en kattenvoer en zeker in dieetvoeding voor honden en katten. Voor honden met overgewicht bestaan Prins ProCare Croque Dieetvoeding Weight Reduction & Diabetic en Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes. U ziet ook dat deze soorten hondenvoer direct geschikt zijn als dieetvoer voor honden met diabetes. Beide soorten hondenvoer zijn heel geschikt voor honden met overgewicht en voorzien daarnaast in alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft. Zo kan uw hond gezond afvallen.

Welk dieetvoer moet ik hebben voor mijn hond met overgewicht?

Het verschil tussen de bovengenoemde producten zit hem niet alleen in de taal waarin de naam geschreven is, maar voornamelijk in de bereidingswijze van de brokken. De Engelse variant heeft namelijk het woordje ‘croque’, wat betekent dat het een krokant hondenbrok is. Krokante hondenbrokken zijn wat groter dan geperste hondenbrokken en ook een stuk steviger. Handig voor honden die de neiging hebben hun voer snel op te schrokken. Voor honden met een gevoelige maag zijn juist de geperste brokken met de Nederlandse naam een goed idee. Deze zijn makkelijker verteerbaar.

Wellicht heeft uw van uw dierenarts of van vrienden en kennissen met honden gehoord van andere merken dieetvoer. Met name Hill’s Prescription Diet en Royal Canin Veterinary zijn erg bekend. De lijnen hondenvoer van Prins die wij aanbieden doen in kwaliteit niet onder voor deze twee bekende merken. Zo zijn ze bijvoorbeeld een prima vervanger voor Hill’s PD W/D en R/D en ook een goed alternatief voor Royal Canin VD Obesity Management, Satiety, Weight Control en Diabetic Diet. Zoals u kunt zien is Prins ProCare voor honden met overgewicht ook geschikt voor honden met diabetes.


Dieetvoer voor honden met overgewicht online kopen

Als uw hond gezondheidsklachten krijgt, is de dierenarts natuurlijk de eerste plaats waar u heen gaat. Mocht uw hond eenmaal op een bepaald dieet gezet zijn, dan is het wel handig om dat dierenvoer online te kunnen bestellen. Prins dieetvoeding voor honden is heel eenvoudig te bestellen via de webshop van Huisdierenbazaar. Bij ons vindt u kwalitatief hoogstaand dieetvoer voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast heeft online shoppen als voordeel dat wij het vervoer voor uw regelen. Zo is een zak hondenvoer van 10 kg opeens helemaal niet zo onhandig meer.

Prins heeft niet alleen dieetvoeding voor honden met overgewicht, maar bijvoorbeeld ook dieetvoeding voor honden met huidproblemen of dieetvoeding voor honden met gewrichtsproblemen. Bent u nog op zoek naar andere spullen voor honden? Kijk dan gerust een door onze collectie. Wij verkopen naast gespecialiseerd dieetvoer ook normaal hondenvoer, hondensnacks, hondenmanden of hondenspeelgoed. Alles dat u nodig heeft om uw hond zo goed mogelijk te verzorgen, is te vinden in onze catalogus.

Dieetvoer voor honden met overgewicht online kopen