Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor katten met nierproblemen

Dieetvoeding voor katten met nierproblemen

Als uw kat aan een nierziekte lijdt, is het belangrijk om het voedingspatroon van uw huisdier hierop aan te passen. Een deel van de behandeling van de nierziekte is dan ook om hem of haar dieetvoeding voor katten met nierproblemen te geven. Hiermee wordt de achteruitgang van de nierfunctie geremd. Katten waarbij het nierfalen niet chronisch is zouden zelfs helemaal beter kunnen worden van een behandeling waar een nierdieet een onderdeel van is. Omdat er veel katten in Nederland last hebben van nierproblemen, en dan vooral katten die al op leeftijd zijn, hebben wij ervoor gezorgd dat in ons assortiment verschillende soorten dieetvoeding voor katten met nierproblemen te vinden zijn.


We willen er wel op wijzen dat dit soort dieetvoer voor katten slechts een deel van de behandeling is die uw kat bij nierproblemen nodig heeft. Een nierdieet zorgt er kort gezegd voor dat de nieraandoening van uw kat niet erger wordt. Het is daarnaast belangrijk dat er door een dierenarts wordt onderzocht wat de oorzaak van de aandoening precies is. Alleen dan kan er vastgesteld worden wat er moet gebeuren om naar genezing van uw kat toe te werken. Daarvoor moet uw kat ook de juiste hoeveelheid dieetvoeding eten. Volg daarom altijd de instructies van uw dierenarts op.

Prins NatureCare Diet Cat Renal Support natvoer 200 gram
€ 3,89
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Wat maakt een nierdieet zo gezond?

Nierproblemen worden veroorzaakt door een te hoog fosfaatgehalte in het bloed. Dat is bij mensen zo en dat is bij uw kat niet anders. Daarom is het belangrijk om uw kat fosfaatarm voedsel te geven wanneer hij last van zijn nieren heeft. Fosfaatarm kattenvoer wordt meestal gekenmerkt door een heel laag eiwitgehalte. Katten hebben eiwitten nodig om gezond te blijven, maar in dieetvoeding voor katten met nierproblemen zitten eiwitten van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Hierdoor krijgt een kat met zo min mogelijk eiwitten toch alle voedingsstoffen binnen zonder dat het fosfaatgehalte in zijn bloed stijgt. Eiwitarm voedsel bevat namelijk relatief weinig fosfaat.

Wat maakt een nierdieet zo gezond?

Hoewel de aanwezigheid van zo min mogelijk fosfaat het belangrijkste aan dit soort voeding is, bevat de meeste dierenvoeding voor katten met nierproblemen nog meer gezonde ingrediënten. Net als bij mensen is zout heel slecht voor de nieren en daarom is goed dieetvoer voor een nierdieet zoutarm of zelfs helemaal zoutvrij. Ook zit kattenvoer dat goed is voor de nieren vol met vitamine B en goede vetzuren. Dit zijn allemaal maatregelen om te voorkomen dat fosfaat nog meer schade aanricht in het lichaam van uw kat. Dat draagt eraan bij dat de fosfaatwaarde in het bloed van uw kat na een aantal weken terug moet gaan lopen, eventueel met behulp van voedingssupplementen.


Welk dieetvoer is geschikt voor katten met nierproblemen?

Omdat we bij Huisdierenbazaar.nl weten dat veel katten vroeg of laat met nierproblemen te maken krijgen, hebben we ons assortiment aan dieetvoer daarop afgestemd. De merken Royal Canin en Hill’s komen vaak naar voren als het om dieetvoeding van hoge kwaliteit gaat. Veel dierenartsen raden dan ook Hill’s Kidney Care en Royal Canin Renal dieetvoer aan als uw kat met een nierziekte te kampen heeft. Een veelgehoord bezwaar tegen deze merken is echter dat ze vrij prijzig zijn. Voor deze aanschafprijzen krijgt u absoluut kwaliteit, maar het Nederlandse merk Prins heeft onlangs zijn productaanbod uitgebreid met verschillende soorten betaalbaar dieetvoer van topkwaliteit en daar zit ook dieetvoer voor katten met nierproblemen bij.

Welk dieetvoer is geschikt voor katten met nierproblemen?

Prins VitalCare Renal Support is speciaal ontwikkeld voor katten die aan chronisch nierfalen lijden. Deze veterinaire dierenvoeding bestaat uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat zij de gezondheid van uw kat bevorderen. Katten met chronisch nierfalen zullen nooit meer helemaal beter worden, maar met Prins Renal Support zorgt u er wel voor dat de gezondheidsklachten veel minder snel zullen toenemen. In dit dieetvoer voor katten zitten heel weinig eiwitten en daarom is het fosfaatgehalte ook heel laag.

Dieetvoer voor katten met nierproblemen zijn alleen op voorschrift van de dierenarts verkrijgbaar en dat is ook wel belangrijk, want in sommige gevallen blijkt het probleem niet in de nieren, in de urinewegen te zitten. In dat geval heeft uw kat meer aan dieetvoeding die daarop gericht is, zoals Royal Canin Urinary S/O of Hill’s Urinary Care.


Online dierenvoeding voor katten met nierproblemen bestellen

Heeft het onderzoek van de dierenarts uitgewezen dat uw kat aan nierfalen lijdt? Dan is het zaak om zo snel mogelijk over te stappen op kattenvoer dat geschikt is voor katten met nierproblemen. Zo heeft uw kat zo min mogelijk last van zijn nieren en wordt hij of zij misschien wel weer helemaal beter. Dat soort gespecialiseerde dierenvoeding is niet in de supermarkten te vinden, maar wel in dierenspeciaalzaken. Heeft u er niet zo een in de buurt? Geen probleem: bij Huisdierenbazaar.nl kunt u gemakkelijk online dierenvoeding voor katten met nierproblemen bestellen, zoals Prins Renal Care, Royal Canin Renal en Hill’s Kidney Care. De meeste soorten dieetvoer kunnen wij uit voorraad leveren en worden dus al dezelfde dag verzonden als uw bestelling voor 16:00 binnen is.

Online dierenvoeding voor katten met nierproblemen bestellen

Wanneer uw kat de diagnose nierfalen heeft, maar u niet precies weet welke soort dieetvoer voor katten met nierproblemen het meest geschikt is, helpen wij u daar natuurlijk graag mee. U kunt contact opnemen met onze klantenservice door het contactformulier op onze site in te vullen of gewoon te bellen, maar we kunnen het u ook persoonlijk vertellen. We hebben namelijk ook een dierenspeciaalzaak met muren en een dak en die staat in De Rijp in Noord-Holland. Daar staan wij zes dagen per week voor u klaar.

Op onze site vindt u nog meer dieetvoer van Prins, zoals dieetvoeding voor katten met gewrichtsproblemen, dieetvoeding voor katten met een allergie of dieetvoeding voor katten met diabetes.