Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor katten met gewrichtsproblemen

Veel katten krijgen op latere leeftijd last van gewrichtsproblemen. Voornamelijk artrose is een veelvoorkomende aandoening. Katten met artrose hebben last van slijtage in hun gewrichten. Dit kan in principe elk gewricht zijn, maar in de praktijk gaat het meestal vooral om knie- elleboog en heupgewrichten. Een echt geneesmiddel voor dit soort problemen is er vaak niet, maar de klachten kunnen wel verminderen door de juiste verzorging. Belangrijk onderdeel van deze verzorging is speciale dieetvoeding voor katten met gewrichtsproblemen. Dit kan de pijn verminderen en complicaties voorkomen of zelfs deels genezen. Dieet is ontzettend belangrijk bij gewrichtsproblemen.

 
 

Gewrichtsproblemen zoals artrose komen vooral voor bij oudere katten, maar ook jonge katten kunnen hier al last van krijgen. Katten zijn goed in het verbergen van hun pijn, dus het is belangrijk om op andere symptomen te letten. Katten met gewrichtsproblemen zullen niet veel meer springen of in het algemeen minder bewegen, vaker hun behoefte buiten de kattenbak doen en meer slapen. Ook kan het zijn dat ze door de pijn niet meer geaaid willen worden of zich in het algemeen afsluiten en rust opzoeken. Ook slapen katten met gewrichtsproblemen meer en gaan ze zich soms minder wassen, waardoor vachtproblemen kunnen ontstaan.

Artrose, de meest voorkomende aandoening onder de gewrichtsproblemen bij katten, houdt in dat rond een bepaald gewricht meer kraakbeen afgebroken dan aangemaakt wordt. Dit heeft als gevolg dat de botten steeds minder beschermd worden en op een pijnlijke manier langs elkaar beginnen te bewegen. Door deze frictie is ook de kans op andere complicaties, zoals ontstekingen, groter. Hoe eerder u de artrose bij uw kat dus ontdekt, hoe minder erg het zal zijn. Als deze langer onbehandeld blijft, kunnen er steeds meer klachten gaan ontstaan en dat wenst niemand zijn huisdier toe.


Hoe helpt dieetvoer hierbij?

Een van de belangrijkste oorzaken voor gewrichtsproblemen, met name voor artrose, is structureel overgewicht. Het is dus belangrijk dat uw kat op een goed gewicht blijft, niet alleen als voorzorgsmaatregel, maar ook zeker als hij al de diagnose van artrose heeft. Hoe minder de gewrichten belast worden, hoe beter. Daarnaast kunnen gewrichtsproblemen een verhoogde kans geven op bijvoorbeeld ontstekingen rond de beschadigde gewrichten. In het meeste dieetvoer voor katten met gewrichtsproblemen zit daarom een bron van omega-3 vetzuren. Deze werken ontstekingsremmend en voorkomen daarmee een heleboel complicaties. Om gewrichtsproblemen te voorkomen, is het dus goed om op tijd met dieetvoer voor katten met overgewicht te beginnen.

Dieetvoer is echter niet de enige manier om de klachten van gewrichtsproblemen te verminderen. Het aanschaffen van een goed, orthopedisch kattenbed kan ook flink helpen – al is het bij katten natuurlijk altijd maar de vraag of ze niet liever in een willekeurige kartonnen doos slapen. Verder is het belangrijk dat uw kat genoeg blijft bewegen. Doe dit rustig aan en laat hem of haar vooral geen onverwachte of zijwaartse bewegingen maken. Als hij of zij helemaal niet meer beweegt, zal de pijn echter alleen maar erger worden, door stijfheid.


Welk dieetvoer is geschikt voor katten met gewrichtsproblemen?

Er zijn meerdere merken die speciaal dieetvoer maken voor katten met gewrichtsproblemen. Op Huisdierenbazaar verkopen wij het dieetvoer van Prins. Prins is een Nederlands familiebedrijf met een grote liefde voor huisdieren en een goede reputatie als het aankomt op dieetvoer. Voor katten met gewrichtsproblemen kunt u het product Prins VitalCare Dieetvoeding Mobility gebruiken. Het woord ‘Mobility’ in de naam verwijst al wel naar het feit dat dit voer bedoeld is om uw kat moeiteloos te laten bewegen – of in ieder geval zo moeiteloos mogelijk.

Misschien heeft u al eerder gehoord van andere merken dieetvoer voor katten, of heeft u er zelfs eerdere ervaringen mee. Veel van onze klanten vragen bijvoorbeeld naar Hill’s Prescription Diet of naar Royal Canin Veterinary. Beide lijnen hebben wij momenteel niet in ons assortiment, maar we durven u wel te verzekeren dat Prins niet onder doet voor deze bekende kwaliteitsmerken. Prins VitalCare Dieetvoeding Mobility is zo een prima vervanger voor bijvoorbeeld Hill's Prescription Diet Feline J/D of Royal Canin Veterinary Diet Mobility. Prins heeft daarnaast nog een ander voordeel: het is een stuk goedkoper!


Dieetvoeding voor katten met gewrichtsproblemen online kopen

Prins is in onze webshop kunt u eenvoudig online te bestellen. In de meeste gevallen zal het kattenvoer de volgende dag al bij u voor de deur staan. Snel en gemakkelijk dus. Let er wel op dat dit dieetvoer daadwerkelijk een voorgeschreven dieet is. Het is nooit een goed idee om zomaar aan een dieet te beginnen zonder met een professional te overleggen en dit geldt evengoed voor kattenvoer. Praat daarom altijd eerst met de dierenarts.

Naast gespecialiseerd kattenvoer hebben wij ook een heleboel andere producten voor katten in huis. Denk hierbij aan verschillende modellen kattenbakken of kattenkrabpalen. Ook waterfonteintjes, kattenhalsbandjes, kattenmandjes en radiatorhangmatten zijn in onze webwinkel te vinden. Benieuwd naar de rest van het assortiment? Klik gerust eens rond in onze catalogus. Mocht u nog met vragen lopen over onze diensten of onze producten, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice. Wij helpen u graag verder! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze fysieke dierenwinkel in De Rijp, Noord Holland.

Ook voor andere gezondheidsklachten hebben wij kattenvoer in huis. Zo verkopen wij kattenvoer voor katten met blaasproblemen, kattenvoer voor katten met diabetes of overgewicht en hypoallergeen kattenvoer voor katten met een allergie. Voor al deze soorten dieetvoer geldt dat u het beste eerst met de dierenarts kunt overleggen, voor u uw kat daadwerkelijk aan een dieet laat beginnen.