Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer voor katten met blaasproblemen

Kattenvoer voor katten met blaasproblemen

Katten hebben relatief vaak last van blaasproblemen. Veel katten lijden bijvoorbeeld af en toe aan blaasontsteking. Deze wordt meestal veroorzaakt door stress. Ook blaasgruis is een belangrijke oorzaak van blaasproblemen bij katten. Verder kunnen ook bacteriën en andere omstandigheden voor een blaasontsteking zorgen. Dit komt echter veel minder vaak voor. Voornamelijk bij blaasgruis is het belangrijk goed kattenvoer voor katten met blaasproblemen te gebruiken.


Blaasgruis en blaasstenen komen vrij veel voor bij katten. Ze kunnen, zoals hierboven al staat, blaasontstekingen veroorzaken en zijn in het algemeen niet prettig. Blaasgruis en blaasstenen kunt u herkennen als uw kat vaak en in kleine beetjes plast, zijn plas niet kan ophouden tot de bak of bloed bij de urine heeft. In het beste geval is blaasgruis alleen irritant. In het slechtste geval kan het gruis of de stenen de plasbuis blokkeren, wat een dodelijke afloop kan hebben als er niet direct ingegrepen wordt. Uw kat kan in dat geval namelijk helemaal niet meer plassen. Dit laatste komt vaker voor bij katers dan bij poezen.

Prins NatureCare Diet Cat Struvite & Calciumoxalaat natvoer 200 gram
€ 3,89
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Het nut van een dieet bij blaasproblemen

Natuurlijk zal blaasgruis meestal niet dodelijk zijn, maar dat maakt het nog niet gezond. De beste manier om blaasgruis te bestrijden is via een gericht dieet. Waarom? Katten drinken over het algemeen vrij weinig. Hierdoor is de urine erg geconcentreerd, waardoor er eerder complicaties in de blaas kunnen optreden. Door eten te geven waar de kat extra dorst van krijgt, zal hij meer gaan drinken en zo de urine verdunnen. Ook het geven van natvoer, waar meer water in zit dan in kattenbrokken, kan helpen.

Niet alleen water drinken helpt. In een dieet dat speciaal gericht is op het oplossen van blaasgruis bij katten zitten bijvoorbeeld ook ingrediënten die de pH-waarde van de urine verlagen. Bepaalde soorten blaasgruis zullen daardoor oplossen en uitgeplast worden zonder gezondheidsproblemen op te leveren. Ook andere ingrediënten, zoals toegevoegde mineralen, reageren met het materiaal van de blaasstenen of het blaasgruis, zodat het op een natuurlijke manier verdwijnt. Dieetvoer werkt vaak als medicijn en ook om nieuwe complicaties te voorkomen.

Het nut van een dieet bij blaasproblemen

Naast het geven van gespecialiseerd dieetvoer, is het belangrijk dat uw kat met blaasproblemen altijd toegang heeft tot voldoende water. Zorg dat er in elke kamer een bakje water voor hem klaar staat en ook dat hij in rust zijn water kan drinken. Het kan helpen om een smaakje aan het water toe te voegen, zoals bouillon, om de kat extra te verleiden om te drinken. Ook het geven van andere drank zoals melk kan een goede stimulans zijn voor de kat om meer te drinken.


Welke soorten kattenvoer helpen tegen blaasproblemen?

Als het gaat om dieetvoer, stellen wij bij Huisdierenbazaar ons vertrouwen in Prins dieetvoeding. Voor blaasproblemen raden wij daarom Prins VitalCare Dieetvoeding Struvite & Calciumoxalaat aan. Deze komt in twee varianten: de VitalCare versie en de NatureCare versie. VitalCare is een droogvoer en NatureCare is natvoer. De werking van beide soorten dieetvoeding is ongeveer hetzelfde. Natvoer heeft natuurlijk van zichzelf al meer vocht, wat goed is voor katten met blaasproblemen. Mocht uw kat echter niet houden van natvoer, of u wisselt de twee liever af, dan is dat geen probleem. Allebei de varianten werken prima tegen blaasproblemen.

Welke soorten kattenvoer helpen tegen blaasproblemen?

Wellicht bent u gewend aan een ander merk dieetvoer voor katten en vraagt u zich af of Prins wel een goed alternatief is. Veelgebruikt zijn bijvoorbeeld de merken Hill’s Prescription Diet en Royal Canin. Wat kwaliteit betreft doet Prins dieetvoeding absoluut niet onder voor deze twee merken. Het specifieke product ‘Struvite & Calciumoxalaat’ is een hele goede vervanger voor Hill’s PD Feline C/D en S/D. Ook Royal Canin VD Urinary S/O kan vervangen worden door Prins dieetvoer. Een bijkomend voordeel hiervan is dat Prins ook nog eens relatief goedkoop kattenvoer is. Natuurlijk blijft het een gespecialiseerd dieet, dus goedkoper dan het voer uit de supermarkt gaat het niet zijn, maar zeker wel goedkoper dan Hill’s en Royal Canin.


Dieetvoer voor katten met blaasproblemen bestellen

Dieetvoer koopt u meestal op aanraden van de dierenarts en het zal dan ook vaak gebeuren dat uw het dieetvoer direct bij de dierenarts koopt. Dit is prima te doen voor één of twee keer, maar dieetvoer voor blaasproblemen is vaak iets dat u langdurig blijft geven. Waarom zou u dan elke keer helemaal naar de dierenarts gaan, als u hetzelfde voer ook gewoon online kunt kopen? Bij Huisdierenbazaar hebben we precies het dieetvoer dat uw kat nodig heeft.

Dieetvoer voor katten met blaasproblemen bestellen

Het dieetvoer van Prins kunt u gemakkelijk online bij ons bestellen. We verkopen zakken kattenbrokken in verschillende maten en ook blikjes met natvoer. Zo kunt u zelf kiezen wat u handiger vindt (en natuurlijk waar uw kat het meeste van houdt). Het voordeel aan online kopen is dat u ook heel makkelijk grotere bestellingen kunt doen. U hoeft immers geen rekening te houden met het vervoer – dat doen wij voor u! Onze zakken Prins dieetvoer voor katten van 5 kg worden altijd gratis bezorgd. Uiteraard staat het u vrij hier direct wat blikjes natvoer bij te bestellen, om extra te profiteren van die gratis bezorging.

Meer lezen over dieetvoer? Bekijk bijvoorbeeld onze pagina's over dieetvoeding voor katten met diabetes, dieetvoeding voor katten met overgewicht, dieetvoeding voor katten met huid- en vachtproblemen of dieetvoeding voor katten met een allergie. Bij Huisdierenbazaar hebben we niet alleen gespecialiseerd dieetvoer voor katten, maar ook andere soorten kattenvoer en heel veel andere kattenspullen. Zo hebben we een uitgebreid assortiment met kattenbakken, krabpalen, voerbakjes en natuurlijk kattenspeelgoed. Alles wat een kat nodig heeft om een gelukkig leven te leiden kunt u vinden in onze online dierenspeciaalzaak.