Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Smolke

De naam Smolke of Smølke, zoals het eigenlijk geschreven hoort te worden, doet behoorlijk Scandinavisch aan. Toch komt dit merk gewoon uit Nederland. De Scandinavische naam is niet helemaal willekeurig. In de begindagen van Smølke werd dit hondenvoer en kattenvoer nog geproduceerd in Denemarken. Ook de vis die verwerkt wordt in het dierenvoer van Smolke komt uit Scandinavië: Noorse zalm. Tegenwoordig zit Smolke helemaal in Nederland. Het is dus een mooie combinatie van bekend en exotisch.

Eerlijk en gezond dierenvoer

Bij het kiezen van een merk dierenvoer zijn er een hoop dingen die u waarschijnlijk in overweging neemt. Een van de belangrijkste zal voor de meeste mensen de prijs van het voer zijn. We willen allemaal het beste, maar we willen vooral ook goedkoop hondenvoer of kattenvoer. Bij Smolke zit dat wel goed. Bij al onze merken letten wij erop dat ze een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. U betaalt bij Smolke dus precies wat het waard is. Dat zal misschien iets meer zijn dan het gemiddelde kattenvoer of hondenvoer uit de supermarkt, maar daar staat dan ook een veel hogere kwaliteit tegenover.

Maar waar komt die kwaliteit dan vandaan? Smølke let bij het ontwikkelen van hun dierenvoer goed op de voedingswaarden die honden en katten nodig hebben. Smolke dierenvoeding is afgestemd op de diersoort, maar ook op de levensfase waar uw huisdier zich in bevind. Er is zelfs speciaal Smolke dierenvoer voor honden en katten met overgewicht. Hierover leest u later meer. Ook is het zo dat er in Smølke dierenvoeding geen kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen zitten. Deze hebben huisdieren namelijk helemaal niet nodig!

Smolke-dierenvoeding

Daarnaast gaat het niet alleen om de gezondheid van uw huisdier, maar ook die van de planeet. Smolke gebruikt alleen duurzaam gevangen vis met het MSC keurmerk. De kip die verwerkt wordt in Smølke komt altijd uit Nederland en voldoet dus aan de kwaliteitseisen die we hier hebben, zowel voor het vlees als voor het leven van de kip.

De zes zekerheden van Smolke

Wat hierboven beschreven staat, wordt door Smolke zelf ‘de zes zekerheden van Smolke’ genoemd. Op hun website is te lezen wat dit precies inhoudt, maar wij zijn de beroerdste niet, dus we vatten het graag voor uw samen. De zes zekerheden zijn:

  • Open en eerlijk
  • Kwaliteit
  • Betaalbaar
  • Gezond
  • Natuurlijk Smøllen
  • Gegarandeerd tevreden

Veel van deze zekerheden hebben we hierboven al wel genoemd en uitgelegd. Smolke vertelt precies wat er in hun dierenvoer gaat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als er bijvoorbeeld opeens toch een ingrediënt in het hondenvoer of kattenvoer blijkt te zitten waar uw huisdier niet tegen kan. Ook vertellen ze waar hun ingrediënten vandaan komen, wat vooral met de dierlijke producten vaak erg belangrijk is. In die zin is ‘open en eerlijk’ dus zeker geen leugen.

Betaalbaar is ook al kort genoemd, maar misschien is het goed te vermelden dat Smolke ook vergeleken bij andere goede merken hondenvoer en kattenvoer die wij verkopen best goedkoop is. Vergelijk de prijzen van Smolke bijvoorbeeld maar eens met die van andere hoogwaardige merken zoals Riverwood of Prins. Natuurlijk, voor echt gespecialiseerd dieetvoer zult u soms niet om Prins dieetvoer heen komen, maar voor (relatief) gezonde honden en katten is Smolke een prima – goedkoop – alternatief.

Gezond en natuurlijk smøllen kan samen besproken worden. Zoals we al zeiden, is Smolke erg bezig met het zoeken van de beste ingrediënten en dit geldt niet alleen voor de herkomst van hun dierlijke producten. Ook de andere ingrediënten worden goed bekeken. Om Smølke dierenvoer gezond en natuurlijk te houden, wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen. Ook chemische anitoxidanten worden niet toegevoegd. Naar eigen zeggen doen ze dit liever met natuurlijk ingrediënten, zoals groene thee of rozemarijn. Daarnaast zit er geen suiker in het honden- en kattenvoer van Smølke.

Dit alles bij elkaar laat weinig over om uit te leggen bij de kopjes ‘kwaliteit’ en ‘gegarandeerd tevreden’. Hondenvoer of kattenvoer dat met zoveel precisie is ontwikkeld en samengesteld wordt, moet wel van goede kwaliteit zijn. Het is niet voor niets dat Smolke een van de meest populaire merken is die wij in onze dierenwinkel verkopen. Huisdierenbaasjes die eenmaal Smølke aan hun hond of kat zijn gaan voeren, wisselen zelden nog van merk.

Smolke hondenvoer

Smolke maakt zowel hondenvoer als kattenvoer, dus laten we het hier even hebben over Smølke hondenvoer. Veel merken hondenvoer maken onderscheid tussen hun producten door de smaak, maar bij Smolke gaat het vooral om de leeftijd en conditie van uw hond. Zo is er bijvoorbeeld Smolke hondenvoer voor puppy’s of Smolke hondenvoer voor seniore honden. Overbodig te zeggen dat jonge en oude honden een heel verschillende energiebehoefte hebben. Jonge honden hebben veel calorieën nodig, om te kunnen spelen en groeien, terwijl oude, rustige honden met diezelfde calorieën alleen maar sneller overgewicht krijgen.

Over overgewicht gesproken, mocht uw hond hier al aan lijden, is er Smolke weight control hondenvoer. Ook voor honden met een glutenallergie heeft Smolke een oplossing, er is namelijk een graanvrije variant van Smølke hondenvoer. Deze variant bestaat voor volwassenen, maar ook voor puppy’s. Als u de allergie dus snel ontdekt, kunt u er ook snel wat aan doen. Graanvrij hondenvoer is niet alleen geschikt voor honden met een glutenallergie, maar kan aan alle honden gegeven worden. In principe hebben honden namelijk geen graan nodig in hun voeding.

Smolke hondenvoer

Smolke kattenvoer

Het kattenvoer van Smolke is wat meer ingedeeld op smaak en ingrediënten en minder op levensfase. De meeste soorten Smolke kattenvoer in ons assortiment zijn bedoeld voor volwassen katten en zijn te krijgen in verschillende smaken. Zo is er bijvoorbeeld kattenvoer met kip of kattenvoer met vis. Ook bij het kattenvoer is er een speciale graanvrije variant te krijgen. Graanvrij kattenvoer kan voor sommige katten heel belangrijk zijn. Katten met een overgevoeligheid voor gluten kunnen van graan huidproblemen of maagklachten krijgen

Het meeste kattenvoer van Smølke dat u in onze webshop zult vinden, is dus gericht op volwassen, gezonde katten, maar er zijn wat uitzonderingen. Naast het graanvrije kattenvoer dat vooral voor allergische katten geschikt is, hebben we ook nog Smolke kattenvoer voor gevoelige katten. Dit is algemeen hypoallergeen kattenvoer dat heel nuttig kan zijn voor katten die bijvoorbeeld snel diarree krijgen. Dit kattenvoer vindt u onder de naam ‘Smølke Sensitive’. Ook hebben we Smølke kattenvoer voor katten die net gesteriliseerd zijn en wat extra aandacht nodig hebben om goed te genezen.

Dierenvoer zonder tarwe

We noemden al een paar keer dat er graanvrij hondenvoer en kattenvoer van Smolke is, speciaal voor honden en katten met een glutenallergie. Wat echter nog wel benoemd kan worden, is dat al het dierenvoer van Smølke tarwevrij is. Helemaal graanvrij dierenvoer vindt u alleen in de groene zakken van Smølke, maar tarwe zult u in geen enkel product tegenkomen. Goedkope dierenvoer merken die u in de supermarkt tegenkomt gebruiken vaak tarwe als bindmiddel voor hun dierenvoer. Het is een goedkope vulstof, die de taak prima volbrengt, maar tarwe is helemaal niet voedzaam voor carnivoren zoals honden en katten.

Smølke kiest er daarom voor om andere soorten granen te gebruiken in hun producten. In de meeste versies Smolke dierenvoer zult u rijst tegenkomen en vaak ook maïs. Aangezien beide ook in de categorie ‘granen’ vallen, kan dit dierenvoer niet ‘graanvrij’ genoemd worden. Wel is het zo dat rijst en maïs voor honden en katten veel makkelijker te verteren is. De vezels hierin zijn beter af te breken in de korte, zure spijsvertering die carnivoren eigen is. Daardoor nemen honden en katten veel meer voedingsstoffen op uit rijst en maïs en is ook de kans op een allergische reactie kleiner.

In de meeste gevallen zal een allergie voor granen of gluten vooral gericht zijn op tarwe, maar er zijn natuurlijk ook honden en katten die echt helemaal niet tegen granen kunnen. In dit geval kunt u graanvrij hondenvoer of graanvrij kattenvoer nemen. In dit voer zit niet alleen geen tarwe, maar ook geen rijst of maïs. Het bindmiddel dat hier gebruikt wordt is meestal aardappelzetmeel, gemengd met erwten. Nog steeds plantaardig dus, maar graanvrij en met maar een heel geringe kans op allergische reacties.

Mocht u nu gehoord hebben dat aardappel gevaarlijk is voor honden en katten, dan kunnen wij u gerust stellen. Een rauwe aardappel, of aardappelschillen zijn inderdaad giftig voor dieren – en trouwens ook voor mensen. Maar net als voor mensen is ook voor honden en katten een gekookte of gebakken aardappel prima te eten. Ga er maar van uit dat Smølke de aardappelen in hun dierenvoer zo bewerkt dat het absoluut geen gevaar oplevert voor uw huisdier.

Smolke dierenvoeding kopen

We hebben het al een paar keer genoemd, maar Smolke dierenvoer is dus te kopen in onze online dierenwinkel. De meeste soorten dierenvoer van Smolke zijn in verschillende maten te kopen. Dit is handig, want dan hoeft u niet direct een hele grote zak te kopen als u Smølke een keer wilt uitproberen. Zeker bij katten is dit aan te raden, want die zijn nogal kieskeurig in wat ze wel en niet eten. Tegen de tijd dat Smolke hun nieuwe lievelingseten is, kunt u kiezen voor een zak van 10 kg. Dat scheelt een hoop gewinkel in in de meeste gevallen ook nog geld.

Het bestellen van Smolke dierenvoer gaat gemakkelijk online via onze website. Wij proberen onze site zo overzichtelijk mogelijk te houden en bieden betaalmogelijkheden die bekend en vertrouwd zijn. Niet alleen kattenvoer en hondenvoer kunt u op deze manier bestellen, maar ook onze andere producten. Wat dacht u van een nieuwe hondenmand, voerbak, halsband of krabpaal? U vindt het allemaal in onze catalogus.

Smole-dierenvoeding-kopen

Bent u nog nieuwsgierig naar andere merken dierenvoer die wij verkopen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op onze pagina’s over Prins, Profine, Riverwood, Kennel’s Favourite of CaroCroc. Op de pagina’s ‘merken kattenvoer’ en ‘merken hondenvoer’ vindt u al onze merken opgesomd, voor een compleet overzicht.