Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Graanvrij kattenvoer

Steeds vaker stappen katteneigenaren over op graanvrij kattenvoer. Dergelijk kattenvoer wordt niet langer enkel en alleen gegeten door katten die een voedselovergevoeligheid voor granen of gluten hebben. Het wordt namelijk steeds duidelijker dat een teveel aan granen voor geen enkele kat gezond is. Het natuurlijke dieet van de kat bestaat voornamelijk uit prooidieren, aangevuld door een klein beetje plantaardig voedsel. Een voedingspatroon dat het dichtst bij dat natuurlijke dieet ligt is voor uw kat het allerbeste. Huisdierenbazaar.nl maakt deze leefstijl voor katten mogelijk: wij bieden namelijk een royale selectie van graanvrij én graanarm kattenvoer aan.

Sale
GRATIS VERZONDEN!
Carnilove Cat Grain Free Lamb & Wild Boar Adult Sterilised 6 kg
Normale prijs € 56,65 Speciale prijs € 53,81
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Canagan Grain Free Cat Chicken 4 kg
€ 54,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Granen in kattenvoer: een onnodige toevoeging

In goedkopere merken kattenbrokken treft u vaak veel granen aan. Let er maar eens op: kattenvoer uit de supermarkt bevat een hoog gehalte aan granen en een relatief klein vleesgehalte. Granen zijn immers een goedkoop vulmiddel. Op deze manier worden de kosten voor het produceren van dergelijk kattenvoer laag gehouden en kan het ook tegen een scherpe prijs worden verkocht. Dat is wellicht leuk voor uw portemonnee, maar uw kat stelt dit soort kattenvoer minder op prijs.

Granen in kattenvoer: een onnodige toevoeging

Katten hebben namelijk behoefte aan de hoogwaardige eiwitten die van nature voorkomen in vlees en vis. Eigenlijk zijn de granen in veel merken kattenvoer een vrij onnodige toevoeging. Nu kunnen wat granen over het algemeen geen kwaad voor uw kat, tenzij hij of zij aan een voedselovergevoeligheid voor granen of gluten lijdt. Een teveel aan granen kan op termijn echter vervelende gezondheidsklachten met zich meebrengen. Zo liggen bijvoorbeeld problemen als overgewicht en daaruit voortvloeiende kwalen als diabetes en nierproblemen op de loer. Met een graanarm of zelfs graanvrij dieet kan de kans op dergelijke gezondheidsproblemen aanzienlijk worden verkleind.


Welke merken graanvrij kattenvoer zijn er?

In onze webwinkel vindt u diverse merken graanvrij kattenvoer, waaronder Canagan, Acana, Carnis en Riverwood. Het merk Profine maakt zowel volledig graanvrij als graanarm kattenvoer. Ook de merken Natural Health, Naturea Naturals, Orijen en Prins bieden kattenvoer zonder granen aan. Huisdierenbazaar.nl vindt het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende soorten en merken graanvrij kattenvoer in haar selectie op te nemen. Zo bieden we katten en hun baasjes een ruime keuzemogelijkheid. De gezondheid van uw kat komt daarbij overigens wel op de eerste plaats: we verkopen enkel producten waar we zelf het volste vertrouwen in hebben.

Welke merken graanvrij kattenvoer zijn er?

De merken graanvrij dierenvoer die u in onze webshop vindt voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Een gezonde samenstelling van de juiste verhouding ruw eiwit, gezonde vetzuren, vocht en vezels is voor ons erg belangrijk. Daarnaast moet graanvrij kattenvoer van een goede kwaliteit natuurlijk de nodige toegevoegde vitaminen en mineralen bevatten. Daar selecteren wij onze merken op. Koopt u graanvrij kattenvoer bij Huisdierenbazaar.nl? Dan weet u zeker dat uw kat alleen de beste kattenbrokken eet.


Kattenvoer zonder granen tegen scherpe prijzen

Ook vinden wij het belangrijk dat ons gezonde kattenvoer betaalbaar is. Graanvrij kattenvoer tegen scherpe prijzen vindt u dus bij Huisdierenbazaar.nl. Natuurlijk zijn kattenbrokken van betrouwbare en eerlijke merken wat prijziger dan kattenvoer uit de supermarkt. Zoals we net al vertelden komt dat voor een groot deel doordat graanvrij kattenvoer niet opgevuld wordt door goedkope granen waar uw kat weinig tot niets aan heeft. Ook worden er in onze merken graanvrij kattenvoer grondstoffen van betere kwaliteit gebruikt. Deze zijn vanzelfsprekend ook wat prijziger. Veel soorten graanvrij kattenvoer zijn ook vrij van aardappel. Dit voorkomt dat de ene onnodige opvulling wordt verruild voor de andere.

Kattenvoer zonder granen tegen scherpe prijzen

Hypoallergeen graanvrij kattenvoer

Er is ook graanvrij kattenvoer verkrijgbaar dat speciaal is ontwikkeld voor katten met een voedselovergevoeligheid of huid- en vachtproblemen. Dit voer is hypoallergeen en bijzonder geschikt voor katten die met dergelijke problematiek kampen. Vaak wordt er in hypoallergeen graanvrij kattenvoer gekozen voor zalm, aangezien de eiwitten in deze vis niet allergeen zijn. Daarnaast krijgen allergische katten niet zelden last van klachten na het eten van granen of gluten. Vermoedt u dat er bij uw kat sprake is van een allergie of voedselovergevoeligheid? Dan is het aan te raden om over te stappen op hypoallergeen graanvrij kattenvoer. Wanneer de klachten aanhouden is het belangrijk om een bezoekje te brengen aan de dierenarts.

Hypoallergeen graanvrij kattenvoer

Graanvrij kattenvoer in de strijd tegen overgewicht

Zoals we al eerder aanhaalden is een teveel aan granen nooit goed voor uw lieve huisdier. Katten zijn redelijk gevoelig voor gezondheidsproblemen als diabetes en nier- en blaasproblemen. Overgewicht vergroot de kans op dit soort kwalen aanzienlijk. Een hoge graanconsumptie wordt gelinkt aan het ontstaan van zwaarlijvigheid bij katten. Voert u uw kat graanvrij kattenvoer? Dan verkleint u het risico op overgewicht. Is uw kat al te zwaar? Dan kunt u ervoor kiezen om graanvrij kattenvoer te voeren dat speciaal is ontwikkeld voor katten die zwaarlijvig zijn. Canagan Grain Free Light/Senior/Sterilised is hiervoor heel geschikt. Ook Riverwood, CarniLove en veel andere merken bieden graanvrij kattenvoer aan dat gevoerd kan worden bij overgewicht. Meestal gaat het om voer dat ook geschikt is voor gesteriliseerde katten.

Graanvrij kattenvoer in de strijd tegen overgewicht

Graanvrij kattenvoer online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl vindt u de allerbeste merken graanvrij kattenvoer. Onze handige website is ingericht op uw comfort en gemak. We hebben alle soorten graanvrij kattenvoer voor u op een rijtje gezet. Ook verkopen wij uiteraard graanvrij hondenvoer online. Bent u op zoek naar kattenspeelgoed, voer- en drinkbakken, benches, kattenbakken of krabpalen? Ook dan bent u bij onze online dierenspeciaalzaak aan het juiste adres. U kunt op een snelle, makkelijke en veilige manier online al uw kattenbenodigdheden bestellen. Ziet u liever eerst zelf wat u koopt? Breng dan eens een bezoekje aan onze mooie fysieke winkel in de Rijp. Ook daar helpen we u met alle plezier verder!

Graanvrij kattenvoer online kopen