Ontwormen hond

Het is waarschijnlijk niet iets waar u graag aan denkt. Het lijkt iets wat alleen voorkomt in horrorfilms. We hebben het over beestjes in uw lichaam. Helaas is dit iets waar u als hondeneigenaar rekening mee moet houden. Het kan u namelijk zomaar overkomen dat u op een dag ontdekt dat uw hond wormen heeft, zelfs als is hij of zij verder kerngezond. Uw hond kan op twee manieren wormen oplopen: in zijn directe omgeving, als hij of zij bijvoorbeeld per ongeluk een door wormen geïnfecteerd knaagdier opeet of als pup via moedermelk. De teef is dan drager van wormen, maar wordt zelf niet geïnfecteerd. Op Huisdierenbazaar vindt u gelukkig allerlei middelen voor Ontwormen hond. Dus geen zorgen als het u en uw hond overkomt, wij bieden de oplossing die u nodig heeft.

Wormen bij hond

Er zijn twee soorten wormen waar uw hond door geïnfecteerd kan raken: spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen zijn het meest voorkomend bij honden. Zij nestelen zich in de darmen en vaak merkt u niet eens dat uw hond spoelwormen met zich meedraagt, want er zijn alleen symptomen te zien bij ernstige infecties en dan vooral bij puppy’s, namelijk een doffe vacht, gewichtsverlies en een opgeblazen buik. Maar normaal gesproken komt u erachter doordat u wormen terugvindt in de ontlasting of het braaksel van uw huisdier. De wormen zijn makkelijk herkenbaar omdat zij een witte tot lichtbruine kleur hebben. Het spijt ons dat dit beeld nu op uw netvlies gebrand staat, maar het is nu eenmaal onze taak om u hier zo goed mogelijk over te informeren.

Ontwormen hond

Ook de lintworm nestelt zich in de darmen, maar het is wel een dier van enkele meters lang. Niet een erg prettig idee. De lintworm neemt voedingsstoffen in zich op die uw hond eigenlijk binnen zou moeten krijgen en dit kan ook leiden tot gewichtsverlies en andere gezondheidsproblemen als gevolg van tekorten. Het meest alarmerende is echter dat zowel spoelwormen als lintwormen overgedragen kunnen worden op de mens. Met name kinderen lopen kans om wormen op te lopen wanneer zij bijvoorbeeld buiten aan het spelen zijn en in aanraking komen met besmette hondenpoep. Juist daarom is het zaak zo snel mogelijk tot behandeling over te gaan. Omdat wormen bij honden een veelvoorkomend probleem is zijn er gelukkig een heleboel verschillende wormenkuren ontwikkeld.

Wormmiddelen en kuren

Heeft uw hond wormen, dan kunt u op Huisdierenbazaar terecht voor wormenkuren. Wij hebben een redelijk uitgebreid assortiment geschikt voor alle soorten honden. De wormenmiddelen zijn altijd in de vorm van tabletten te verkrijgen. Deze tabletten moeten oraal toegediend worden en kunt u daarom makkelijk in het hondenvoer vermengen. Vaak hebben de tabletten een vleessmaak, zodat uw hond het waarschijnlijk niet eens doorheeft dat hij of zij medicijnen neemt! Wij adviseren om uw hond vier keer per jaar, dus iedere drie maanden, een wormenkuur toe te dienen. Na de kuur is uw hond niet meer besmettelijk voor de omgeving. De meeste middelen die wij verkopen zijn effectief tegen meerdere soorten wormen, naast spoelwormen en lintwormen. Maar lees voor de zekerheid altijd de bijgevoegde productinformatie op onze website. Daar staat ook bij voor welk gewicht de tabletten geschikt zijn. Ten slotte is het verstandig om de bijsluiter goed te controleren, zodat u er zeker van bent dat uw hond geen vervelende bijwerkingen krijgt van het wormmiddel dat u aanschaft.

Wormmiddel hond online bij Huisdierenbazaar.nl

In de online dierenspeciaalzaak van Huisdierenbazaar.nl vindt u alle middelen die u nodig heeft om de gezondheid van uw hond te bevorderen. Naast middelen tegen wormen hebben we bijvoorbeeld ook vlooienbanden en producten voor vacht- en gebitverzorging voor honden. Maar dit zijn slechts huis-tuin-en-keuken-middelen. Mocht u ergens aan twijfelen dan is het verstandig om direct uw lokale dierenarts te raadplegen. Hij of zij kan natuurlijk meer voor u betekenen dan wij, die van een afstand moeten werken. Ook kunt u voor ‘persoonlijk’ advies onze dierenwinkel in de Rijp in Noord-Holland bezoeken (in de buurt van Amsterdam). Daar staan onze medewerkers meerdere dagen per week voor u klaar om u op weg te helpen met advies op maat.

Naast geneesmiddelen hebben wij uiteraard ook allemaal andere spullen voor honden. Denk aan een hondenmand, hondenriem, hondenfietsmand of hondenfietskar.

Wormmiddel hond online bij Huisdierenbazaar.nl

Natuurlijk leveren wij ook producten voor andere huisdieren. Vissen, katten, knaagdieren of vogels, u vraagt en wij draaien! Ons assortiment huisdierenproducten is zo uitgebreid dat we het onmogelijk allemaal op kunnen noemen, want dan zou dit een wel erg lange tekst worden. U kunt op de homepagina makkelijk de categorieën filteren waar u in geïnteresseerd bent, dan komt u binnen enkele seconden bij de producten terecht die u nodig heeft. Voor verdere vragen verwijzen wij u door naar de klantenservice, die u zo goed mogelijk zal proberen te helpen. Kijk vooral eens rond in de webshop en wie weet wat u daar allemaal ontdekt. Klantvriendelijk, behulpzaam, specialistisch en professioneel, dat zijn kernwoorden die de website Huisdierenbazaar.nl uitermate goed beschrijven, al zeggen wij het zelf.

Ontwormen hond assortiment