Het is waarschijnlijk niet iets waar u graag aan denkt. Het lijkt iets wat alleen voorkomt in horrorfilms. We hebben het over beestjes in uw lichaam. Helaas is dit iets waar u als hondeneigenaar rekening mee moet houden. Het kan u namelijk zomaar overkomen dat u op een dag ontdekt dat uw hond wormen heeft, zelfs als is hij of zij verder kerngezond. Uw hond kan op twee manieren wormen oplopen: in zijn directe omgeving, als hij of zij bijvoorbeeld per ongeluk een door wormen geïnfecteerd knaagdier opeet of als pup via moedermelk. De teef is dan drager van wormen, maar wordt zelf niet geïnfecteerd. Op Huisdierenbazaar vindt u gelukkig allerlei middelen voor het ontwormen van uw hond. Dus geen zorgen als het u en uw hond overkomt, wij bieden de oplossing die u nodig heeft.
Wormen bij puppy's
Voor volwassen honden zijn wormen niet direct gevaarlijk. Toch is het van belang dat uw trouwe viervoeter regelmatig ontwormd wordt: de worminfectie is namelijk overdraagbaar op mensen. Daar komen we later in dit artikel nog op terug. Voor jonge pups kunnen wormen wel een gevaar vormen. De eerste ontwormingskuur heeft uw hond bij de fokker gekregen. In verreweg de meeste gevallen wordt een pup 2, 4, 6 en 8 weken na zijn geboorte ontwormd door de fokker. Na 8 weken mag de pup met zijn nieuwe baasje mee naar huis. Vanaf dat moment is het ontwormen van de hond uw taak.
Wormen bij hond
Er zijn twee soorten wormen waar uw hond door geïnfecteerd kan raken: spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen zijn het meest voorkomend bij honden. Zij nestelen zich in de darmen en vaak merkt u niet eens dat uw hond spoelwormen met zich meedraagt, want er zijn alleen symptomen te zien bij ernstige infecties en dan vooral bij puppy’s, namelijk een doffe vacht, gewichtsverlies en een opgeblazen buik. Maar normaal gesproken komt u erachter doordat u wormen terugvindt in de ontlasting of het braaksel van uw huisdier. De wormen zijn makkelijk herkenbaar omdat zij een witte tot lichtbruine kleur hebben. Het spijt ons dat dit beeld nu op uw netvlies gebrand staat, maar het is nu eenmaal onze taak om u hier zo goed mogelijk over te informeren.
Wist u dat de meeste pups bij de geboorte al last hebben van spoelwormen? 90% van de puppy's wordt er al in de baarmoeder mee besmet. Een net geboren pup kan besmet raken door het drinken van moedermelk. Daarom is het belangrijk dat uw pup bij de fokker al consequent en volgens een vast schema is ontwormd. Bij een goede fokker is dit altijd het geval.
Ook de lintworm nestelt zich in de darmen, maar het is wel een dier van enkele meters lang. Niet een erg prettig idee. De lintworm neemt voedingsstoffen in zich op die uw hond eigenlijk binnen zou moeten krijgen en dit kan ook leiden tot gewichtsverlies en andere gezondheidsproblemen als gevolg van tekorten. Het meest alarmerende is echter dat zowel spoelwormen als lintwormen overgedragen kunnen worden op de mens. Met name kinderen lopen kans om wormen op te lopen wanneer zij bijvoorbeeld buiten aan het spelen zijn en in aanraking komen met besmette hondenpoep. Juist daarom is het zaak zo snel mogelijk tot behandeling over te gaan. Omdat wormen bij honden een veelvoorkomend probleem is zijn er gelukkig een heleboel verschillende wormenkuren ontwikkeld.
Andere huisdieren ontwormen
Heeft u naast uw hond ook nog andere huisdieren, bijvoorbeeld een kat? Dan is het raadzaam om alle huisdieren in uw huishouden tegelijkertijd te ontwormen. Dieren kunnen elkaar steeds opnieuw besmetten en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Vooral omdat u het niet altijd in de gaten heeft wanneer uw huisdier een worminfectie heeft. Een hond vertoont eigenlijk alleen symptomen bij een ernstige infectie. Zo kan uw viervoeter ongemerkt een hele tijd rondlopen met wormen! Lees ook onse informatie over katten ontwormen.
Is het binnenkort weer tijd voor de jaarlijkse vaccinatie van uw hond? Reken dan nu vast af met wormen. Dierenartsen raden aan uw hond zo'n 2 weken voor de enting plaatsvindt te ontwormen. Wanneer uw hond besmet is met een worminfectie kan de vaccinatie namelijk minder goed zijn werk doen. Dit komt doordat de infectie een remmende werking op het immuunsysteem van uw hond heeft.
Wormmiddelen en kuren
Heeft uw hond wormen, dan kunt u op Huisdierenbazaar terecht voor wormenkuren. Wij hebben een redelijk uitgebreid assortiment geschikt voor alle soorten honden. De wormenmiddelen zijn altijd in de vorm van tabletten te verkrijgen. Deze tabletten moeten oraal toegediend worden en kunt u daarom makkelijk in het hondenvoer vermengen. Vaak hebben de tabletten een vleessmaak, zodat uw hond het waarschijnlijk niet eens doorheeft dat hij of zij medicijnen neemt! Wij adviseren om uw hond vier keer per jaar, dus iedere drie maanden, een wormenkuur toe te dienen. Na de kuur is uw hond niet meer besmettelijk voor de omgeving. De meeste middelen die wij verkopen zijn effectief tegen meerdere soorten wormen, naast spoelwormen en lintwormen. Maar lees voor de zekerheid altijd de bijgevoegde productinformatie op onze website. Daar staat ook bij voor welk gewicht de tabletten geschikt zijn. Ten slotte is het verstandig om de bijsluiter goed te controleren, zodat u er zeker van bent dat uw hond geen vervelende bijwerkingen krijgt van het wormmiddel dat u aanschaft.
Hartworm
Gaat uw hond gezellig met u mee op vakantie? Dan is het van belang om uw hond voor die tijd extra goed te ontwormen. In Zuid- en Oost-Europese landen komt namelijk hartworm voor. De larven van deze parasiet worden door stekende muskieten overgebracht van hond naar hond. Is uw hond besmet? Dan kunnen de larven uitgroeien tot wormen van wel 30 centimeter lang. De gevolgen van een besmetting met hartworm kunnen ernstig zijn voor de gezondheid van uw hond. Symptomen openbaren zich vaak pas 5 tot 7 maanden na de besmetting en bestaan onder meer uit gewichtsverlies, zwakheid en chronische hoest.
Is er iets wat u kunt doen om te voorkomen dat uw hond besmet raakt met hartworm? Gelukkig wel. In de online dierenspeciaalzaak van Huisdierenbazaar.nl vindt u diverse ontwormingskuren die preventief tegen hartworm werken. Deze middelen zijn gemakkelijk in gebruik en volledig veilig voor uw hond. Daarnaast zijn deze middelen ook werkzaam tegen de belangrijkste spoel- en lintwormen. Zo kunt u de hond met een gerust hart meenemen op vakantie naar het zuiden of oosten van Europa!
Wormmiddel hond online bij Huisdierenbazaar.nl
In de online dierenspeciaalzaak van Huisdierenbazaar.nl vindt u alle middelen die u nodig heeft om de gezondheid van uw hond te bevorderen. Naast middelen tegen wormen hebben we bijvoorbeeld ook vlooienbanden en producten voor vacht- en gebitverzorging voor honden. Maar dit zijn slechts huis-tuin-en-keuken-middelen. Mocht u ergens aan twijfelen dan is het verstandig om direct uw lokale dierenarts te raadplegen. Hij of zij kan natuurlijk meer voor u betekenen dan wij, die van een afstand moeten werken. Ook kunt u voor ‘persoonlijk’ advies onze dierenwinkel in De Rijp in Noord-Holland bezoeken (in de buurt van Amsterdam). Daar staan onze medewerkers meerdere dagen per week voor u klaar om u op weg te helpen met advies op maat.
Naast geneesmiddelen hebben wij uiteraard ook allemaal andere spullen voor honden. Denk aan een hondenmand, hondenriem, hondenfietsmand of hondenfietskar.
Natuurlijk leveren wij ook producten voor andere huisdieren. Vissen, katten, knaagdieren of vogels, u vraagt en wij draaien! Ons assortiment huisdierenproducten is zo uitgebreid dat we het onmogelijk allemaal op kunnen noemen, want dan zou dit een wel erg lange tekst worden. U kunt op de homepagina makkelijk de categorieën filteren waar u in geïnteresseerd bent, dan komt u binnen enkele seconden bij de producten terecht die u nodig heeft. Voor verdere vragen verwijzen wij u door naar de klantenservice, die u zo goed mogelijk zal proberen te helpen. Kijk vooral eens rond in de webshop en wie weet wat u daar allemaal ontdekt. Klantvriendelijk, behulpzaam, specialistisch en professioneel, dat zijn kernwoorden die de website Huisdierenbazaar.nl uitermate goed beschrijven, al zeggen wij het zelf.