Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Top tien beste hondenvoer

Hier presenteren wij onze top tien beste hondenvoer . Een van de belangrijkste keuzes die u zult moeten maken als u een hond neemt, is het voer dat u hem geeft. Goed hondenvoer is immers de basis van een gezond leven voor uw hond. Daar hebben we dan ook onze top tien op gebaseerd. De volgorde van die top tien staat niet vast, aangezien die per hond verschillend kan zijn.

 
 

De beste hondenbrokken

Hondenvoer komt in verschillende vormen, maar de meest bekende zijn waarschijnlijk wel de hondenbrokken en het natvoer. Beide soorten hebben hun eigen voordelen en nadelen, waardoor sommige hondeneigenaren alleen maar brokken geven, terwijl anderen zweren bij natvoer, of de twee het liefst afwisselen. Hondenbrokken zijn lekker compact en bevatten (als het gaat om een goed merk) alleen de voedingsstoffen die een hond echt nodig heeft. Verder zijn brokken lang houdbaar en in grotere verpakkingen te koop dan natvoer. Dat maakt het inslaan van hondenvoer makkelijker.

Alle merken in ons lijstje met favorieten maken hondenbrokken. Sommige merken, zoals Farmfood, specialiseren zich in geperste brokken. Dit zijn brokken die onder relatief lage temperatuur (net boven de 70 graden) geperst worden. Zo blijven de voedingsstoffen beter intact en dat is weer goed voor uw hond. Honden vinden geperste brokken vaak wel wat minder lekker. Over het effect van geperste brokken op de tanden van uw hond bestaat een hoop discussie, maar zeker is wel dat geperste brokken minder uitnodigen tot goed kauwen dan krokante brokken.

Geëxtrudeerde, of krokante hondenbrokken worden bij hogere temperatuur gemaakt via een ander proces, waardoor ze een stuk harder zijn. Ook worden krokante brokken vaak afgewerkt met een vetlaagje, dat aantrekkelijk is voor de hond. Krokante brokken vindt u bij de meeste merken op dit lijstje, zoals Riverwood, Orijen, Acana en Natural Health. Prins biedt wat meer keuze en maakt beide soorten brokken. Het verschilt meestal per hond welk brok het meest geschikt is en natuurlijk ook wat hij het lekkerst vindt.

Het beste natvoer

Aan de andere kant van het spectrum vinden we natvoer. Dit is hondenvoer dat voor een groot deel bestaat uit water en daardoor een soort gelei is met stukken vlees en andere producten erin. Natvoer heeft als voordeel dat het heel sterk ruikt, waardoor honden het graag eten. Ook is natvoer een goede aanvulling op de waterbehoefte van de hond. Door de grote hoeveelheid water in dit voer, is er wel minder ruimte voor andere ingrediënten. Om een volledige maaltijd van natvoer te maken, is dus veel meer hondenvoer nodig dan bij hondenbrokken.

Wat de merken op ons lijstje betreft, kunt u voor natvoer terecht bij Profine, Farmfood en Canagan. Deze merken maken natvoer in verschillende vormen. Zo hebben beide Canagan en Profine graanvrij blikvoer. Profine heeft daarnaast ook nog natvoer in de vorm van salamiworsten. Het natvoer van Farmfood is gestoomd en wordt in losse zakjes verkocht. Al deze merken maken natuurlijk hondenvoer. In hun natvoer zult u dus geen overbodige kleur- geur- en smaakstoffen tegenkomen. Dat is wel zo gezond!

Overstappen op een nieuw soort hondenvoer

Honden zijn altijd al gewend aan een bepaald merk hondenvoer, zelfs als ze net bij de fokker vandaan komen. Het is dus handig om te weten hoe u goed kunt overstappen van het ene merk op het andere, zonder dat uw hond daardoor last van zijn darmen krijgt. Het handigste is om uw hond langzaamaan aan het nieuwe merk te laten wennen, door een steeds grotere hoeveelheid ervan door het oude voer te mengen. Indien u overstapt van geperst hondenvoer naar krokant hondenvoer of andersom is het niet verstandig dit te mengen en kunt u het beter in één keer doen.

Natvoer en droogvoer kan allebei gegeven worden. Sommige hondenbaasjes wisselen de twee af in losse maaltijden, maar ook het samenvoegen in één bakje is niet slecht voor de hond. Wel moet u in dat geval goed in de gaten houden dat de hond al zijn voedingsstoffen binnen krijgt. De hoeveelheden zijn immers lastiger af te stellen als u de compacte brokken met het minder voedzame natvoer mengt. Het is ook zeker geen slecht idee om beide soorten voer van hetzelfde merk te kopen, als u ze bij elkaar wilt gooien.

Het beste hondenvoer online kopen

Om hondenvoer van de beste merken in huis te krijgen, hoeft u helemaal niet ver te reizen. U kunt dit namelijk gewoon doen vanaf uw eigen bureaustoel. Via Huisdierenbazaar.nl koopt u al uw hondenvoer in een handomdraai online. Alle soorten hondenvoer vindt u in ons assortiment, waar u gemakkelijk navigeert tussen verschillende categorieën. Zo bent u snel bij het natvoer of geperste brokken. Ook speciaal hondenvoer voor puppy’s of voor oudere honden heeft zijn eigen categorie. Wij weten zeker dat er iets lekkers voor uw hond bij zit.

Zoekt u nog iets anders dan alleen hondenvoer? Wij voeren een uitgebreid assortiment. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onze hondenmanden, verzorgingsartikelen of looplijnen. Zelfs voor een hondenfietskar of koeldeken kunt u bij ons terecht. Alles wat een hond nodig heeft om lang en gelukkig te leven, is te vinden in onze webshop.