Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Top tien voer voor puppy’s

Puppy’s zijn zo schattig dat we ze over het algemeen alles gunnen. Nu is het vaak geen goed idee om een jonge hond enorm te verwennen, maar op sommige gebieden is het wel goed om wat meer te investeren en het beste voor uw puppy te halen. Dit is zeker het geval als het aankomt op hondenvoer. Daarom zetten we voor u op een rijtje: de top tien voer voor puppy’s. Met het juiste voer groeit uw pup op tot een sterke, grote (of kleine) hond. Onze top tien puppyvoer in willekeurige volgorde is:

Wat maakt hondenvoer geschikt voor puppy’s?

Hondenvoer voor puppy’s verschilt op sommige terreinen van normaal ‘adult’ hondenvoer, maar heeft ook veel overeenkomsten. Het is voor puppy’s net als voor volwassen honden het beste als hun hondenvoer veel vlees en dierlijke producten bevat en zo min mogelijk graan en andere vulstoffen. Ook is natuurlijk hondenvoer, zonder kunstmatige toevoegingen zoals kleur- geur- en smaakstoffen, bijna altijd het beste. Natuurlijk en graanarm of graanvrij hondenvoer is vaak wat duurder dan het goedkope hondenvoer uit de supermarkt, maar is voor de gezondheid van uw hond dat extra geld zeker waard.

Een van de dingen waar op gelet moet worden bij puppyvoer , is dat het calciumgehalte niet te hoog is. Hoewel calcium belangrijk is om de groei van botten en tanden te stimuleren, kan een teveel aan calcium zorgen voor groeipijn en dat wilt u uw puppy waarschijnlijk liever besparen. Dit geldt overigens vooral voor puppy’s van grote rassen, die flink moeten groeien. Kleine rassen hebben er minder last van. Daarnaast hebben puppy’s voldoende vitaminen en mineralen nodig, omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is.

Wat is het verschil tussen de merken?

We hebben hierboven tien merken voor u opgesomd, maar dat is nog steeds aardig veel om tussen te kiezen. U kunt in onze huisdierenencyclopedie veel informatie vinden over de filosofieën en doelstellingen van de verschillende merken, maar wij willen u hier ook alvast het een en ander vertellen. Wie zijn hondenvoer graag van eigen bodem haalt, kan het beste kiezen voor CaroCroc, Prins, Farmfood of Smølke. Dit zijn alle drie Nederlandse merken die hondenvoer van hoge kwaliteit maken. Prins maakt naast normaal hondenvoer en voer voor puppy’s zelfs speciaal dieetvoer voor honden.

Veel merken hondenvoer halen hun inspiratie uit het natuurlijke voedingspatroon van wilde honden en wolven. Wolven weten namelijk zelf prima wat goed voor ze is. Een paar merken die hier veel mee bezig zijn, zijn Acana, Orijen, Profine, Riverwood, en Natural Health. De meeste van deze merken maken hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen en in het geval van Orijen, Canagan en Riverwood is zelfs al het hondenvoer graanvrij. Zo weet u zeker dat uw jonge hondje alleen maar binnenkrijgt wat hij echt nodig heeft en niets meer dan dat.

Greenheart gaat nog een stap verder wat betreft letten op de natuur. Zij zijn niet alleen wat inhoud van hun hondenvoer betreft bezig met het natuurlijke voedingspatroon van honden, maar passen ook op de rest van de natuur. Zo gebruiken ze recyclebaar materiaal voor hun verpakkingen en zorgen ze dat de ecologische voetafdruk van hun productieproces zo klein mogelijk is. Zo krijgt niet alleen uw eigen huisdier het beste, maar álle dieren. Uiteraard is het hondenvoer van Greenheart ook van hoge kwaliteit.

Waar moet ik verder op letten bij het voeren van pups?

Het gezond voeren van puppy’s is niet alleen maar een kwestie van het juiste merk hondenvoer kopen. Er zijn meer factoren om op te letten. Zo is het bijvoorbeeld goed om niet te vaak of te snel van merk hondenvoer te wisselen. Hier kan uw puppy buikpijn van krijgen. Zorg er daarom voor dat u weet welk voer de pups bij de fokker kregen en houd dit nog een paar dagen aan. Daarna kunt u langzaam overstappen op het voer dat u zelf heeft uitgekozen, door dit steeds meer door het oude voer te mengen, net zo lang tot uw hond helemaal aan het nieuwe voer gewend is.

De hoeveelheid voer die u moet geven verschilt per hond en per ras. Grote honden zullen vaak meer eten dan kleine honden, zeker als ze nog aan het groeien zijn. Als u uw pup net in huis krijgt, kan hij het beste 4 keer per dag te eten krijgen. Tussen 12 weken en 6 maanden is het handig om over te stappen naar 3 keer per dag en vanaf 6 maanden is het mogelijk dit terug te brengen naar 2 keer per dag. Houd altijd zelf het gewicht van uw hond goed in de gaten.

Voer voor pups online kopen

Bij het vinden van het beste voer voor uw puppy’s, zult u een hoop keuzes moeten maken. Gelukkig hoeft u niet ver te zoeken naar een goede plek om hondenvoer te kopen. Dat kan namelijk gewoon online op Huisdierenbazaar.nl. Wij hebben hondenvoer van hoge kwaliteit dat speciaal is afgesteld op puppy’s. Ook binnen onze webshop hoeft u niet lang te zoeken. Het hondenvoer voor pups heeft namelijk zijn eigen categorie 'puppy-junior' tussen het hondenvoer. Zo heeft u direct overzicht van alle merken hondenvoer voor pups in onze winkel.

Gaat u toch liever naar een fysieke winkel? Dan heten we u alvast van harte welkom in onze dierenspeciaalzaak in De Rijp, Noord-Holland!