Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Ontwormen kittens

Kittens zijn, net als elke soort jonge dieren, nogal kwetsbaar. Voor baasjes van kittens is het dan ook belangrijk om in de gaten gehouden dat hun kittens gezond blijven. Kittens speciaal kattenvoer voor kittens geven, of de katten binnen houden tot ze oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen, zijn manieren om de kittens te beschermen. Toch zijn er bepaalde dingen waar u uw kitten bijna niet voor kunt behoeden. Elke kitten heeft bijvoorbeeld wel eens last van wormen. Maar maakt u zich nu niet direct zorgen, er zijn genoeg manieren om kittens te ontwormen.

Soorten wormen bij kittens

Er zijn verschillende soorten wormen waar kittens last van kunnen krijgen. Veel kittens hebben last van spoelwormen. Dit zijn rondwormen die zo’n 10 cm lang kunnen worden en die leven in de darmen van de kat. De reden dat veel kittens last hebben van spoelwormen, komt doordat ze overgedragen kunnen worden via moedermelk. Volwassen katten die geïnfecteerd zijn met spoelworm hebben vaak nauwelijks symptomen van deze wormen. Kittens kunnen er wel serieus last van krijgen, omdat ze minder weerstand hebben.

Een andere bekende worm die in Nederland voorkomt is de lintworm. De lintworm is een platte worm, die een stukje langer kan worden dan de spoelworm. Een lintworm die zich goed kan voeden, kan namelijk wel een paar meter lang worden. Ook deze worm leeft in de darmen en voedt zich daar met het eten dat de kitten eet. Een kitten kan besmet raken met lintworm door het opeten van besmette vlooien. Behalve lint- en spoelwormen, zijn er nog andere soorten wormen die vooral meer richting de Middellandse Zee voorkomen.

Ontwormen kittens

Een nestje kittens: hoe ontwormen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u zelf - gepland of ongepland - een nestje kittens in huis heeft. Een hele verantwoordelijkheid. Bent u niet van plan de kittens zelf te houden? Pas met 8 weken mogen de lieve kleine beestjes hun veilige nestje verlaten om naar een nieuw kattenbaasje te verhuizen. Tot die tijd is het noodzakelijk dat u de kittens op de juiste manier verzorgd en ontwormt. Op deze manier krijgen de kittens een goede start. Het ontwormen van kittens is gelukkig niet moeilijk: iedereen kan het doen!

Bij Huisdierenbazaar.nl vindt u diverse ontwormingskuren die speciaal zijn ontwikkeld voor kittens. Wormmiddelen zijn verkrijgbaar in de vorm van pillen of granulaat. Voor kittens wordt er vaak gebruikgemaakt van pilletjes die gemakkelijk door te slikken zijn. Toch hebben veel kittens een aversie tegen het slikken van een dergelijk pilletje. Het is een mogelijkheid om de pil te geven met het natvoer, zodat uw kitten het niet merkt. Eventueel kunt u het pilletje zelfs verstoppen in een klein stukje worst. Normaliter is dit geen verstandige snack om aan uw kittens te geven, maar in het geval van ontworming mag dat best een keer. Uw nestje kittens dient voor het eerst ontwormd te worden wanneer de dieren 4 weken oud zijn. Herhaal het ontwormen vervolgens bij 6 en 8 weken opnieuw. Bij 9 weken zijn uw kittens klaar voor hun allereerste vaccinatie!

Kittens ontwormen

Het is heel interessant om te weten wat voor wormen er zijn, maar voor u als baasje van een schattige kitten is het natuurlijk belangrijker om te weten hoe u zo snel mogelijk van deze wormen af komt. Bij Huisdierenbazaar.nl verkopen we verschillende middeltjes tegen wormen. Onze middeltjes zijn van goede merken, zoals Beaphar en Milbemax. Deze wormmiddeltjes worden toegediend in de vorm van pilletjes. Meestal kunnen die verwerkt worden in het voer van uw kitten. Mocht uw kat zeer kieskeurig zijn en precies om de pilletjes heen eten, of zelfs zijn hele kattenvoer laten staan als het anders smaakt of ruikt, dan kunt u de pilletjes natuurlijk ook direct toedienen.

Kittens ontwormen

Het is bij kittens belangrijk om regelmatig te ontwormen, ook als u niet zeker weet of uw kitten last heeft van wormen. In dat geval is voorkomen namelijk nog steeds beter dan genezen. Kittens ontwormen doet u meestal elke vier weken. Als ze ouder worden kunt u hierin langzaam gaan minderen. Toch is het zelf bij volwassen katten nog belangrijk om één keer in de zoveel tijd een wormenkuur te geven. Gewoon voor de zekerheid.

Ontwormingskuur voor kittens online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl koopt u ontwormingskuren voor kittens en volwassen katten eenvoudig en veilig online. Door onze snelle service kunt u uw kitten al snel ontwormen: u heeft uw bestelde product(en) al snel in huis. We hebben ontwormingsmiddelen van verschillende merken in huis, zowel in pilvorm als granulaat. Het is net wat uw voorkeur heeft. Ook andere kattenbenodigdheden koopt u op een gemakkelijke manier online in onze dierenspeciaalzaak. Of u nu op zoek bent naar kattenspeelgoed, een mooie nieuwe kattenbak, een krabpaal of snacks voor katten: u vindt bij ons zeker waar u naar opzoek bent. Ook hebben wij een groot assortiment van kattenvoer van betrouwbare en uitstekende kwaliteit.

Heeft u nog vragen over onze producten of service? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Ons enthousiaste team zit klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze medewerkers zijn vakbekwaam en hebben een goede kennis van alle producten die we in onze online dierenwinkel aanbieden. Op deze manier kunnen we u altijd van een goed advies voorzien. Naast een uitgebreide selectie van kattenbenodigdheden hebben wij natuurlijk ook alles voor uw hond, knaagdier, vissen en vogels in huis. Koopt u liever geen producten online? Dan bent u vanzelfsprekend van harte welkom in onze fysieke dierenspeciaalzaak in De Rijp. Ook daar staan we vol enthousiasme klaar om u te helpen!