Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer voor kittens kopen

Net als voor mensen is ook voor katten goede voeding de basis van een gezond leven. Het is dus van groot belang dat u als baasje goed weet wel kattenvoer gezond is voor uw huisdier. Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want er zijn een heleboel verschillende soorten kattenvoer. Welke is dan het meest geschikt voor uw kat? Gelukkig helpen de meeste merken u graag verder, door bijvoorbeeld speciaal kattenvoer voor kittens en andere soorten speciaal kattenvoer aan te bieden. Met speciaal kattenvoer voor jonge katten is het niet moeilijk om aan alle behoeften van uw kat te voldoen.

GRATIS VERZONDEN!
Naturea Naturals Grainfree Cat & Kitten Chicken 7 kg
€ 73,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Sale
GRATIS VERZONDEN!
Casa Fera kattenvoer Kitten 4,5 kg. (3 x 1,5 kg.)
Normale prijs € 49,50 Speciale prijs € 44,55
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Prins VitalCare Protection Kitten 5 kg
€ 48,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Voor welke katten is kattenvoer voor kittens geschikt?

Kattenvoer voor kittens is natuurlijk geschikt voor jonge katten. Het gaat over het algemeen over katten tot ongeveer twaalf maanden. U kunt kattenvoer voor kittens beginnen te geven vanaf vier of vijf weken, als de kittens geen moedermelk meer drinken. Als uw jonge kat nog niet in staat is om zijn kattenbrokjes te kauwen, is het soms ook mogelijk ze te verzachten met wat water. Ook het geven van natvoer is dan soms een optie. Kattenvoer voor kittens is echt speciaal aangepast op jonge katten. Het geven van dit voer aan volwassen katten is geen goed idee.

Voor welke katten is kattenvoer voor kittens geschikt?

Mocht u nu heel erg fan zijn geworden van een bepaald merk kattenvoer voor jonge katten, wees dan niet bang. Alle merken die speciaal kattenvoer voor kittens maken, hebben ook gewoon kattenvoer voor volwassen katten. U kunt dus heel gemakkelijk overstappen. Als u overstapt naar een ander merk, is het handig om dit in kleine stapjes te doen. Voeg elke dag een beetje meer van het nieuwe kattenvoer bij het oude, om de kat zo langzaam te laten wennen aan het nieuwe merk kattenvoer.


Wat is er zo speciaal aan kattenvoer voor kittens?

Kittens zijn in de groei en hebben dus een andere energiebehoefte dan volwassen katten. Voornamelijk hun skelet is heel erg aan het groeien. Kattenvoer voor kittens bevat dus ingrediënten die aangepast zijn op het bevorderen van die groei. Bij voeding voor volwassen katten worden er vaak ingrediënten toegevoegd die de zuurgraad van de spijsvertering verhogen om zo blaasgruis te voorkomen. Kittens hebben dit niet nodig en de zure voeding kan zelfs hun skelet verzwakken. Het is daarom geen goed idee om voeding voor volwassen katten te geven aan kittens.

Wat is er zo speciaal aan kattenvoer voor kittens?

Kattenvoer voor jonge katten bevat meestal ook een hoop goede vetzuren, die de huid van de kitten verzorgen. In het algemeen is het belangrijk te zoeken naar een soort kattenvoer waarin alle ingrediënten zitten die een kat nodig heeft. Meestal gaat het dan om een kattenvoeding die bestaat uit zo veel mogelijk dierlijke producten en zo min mogelijk plantaardige. De merken kattenvoer die wij in onze webshop hebben liggen, voldoen allemaal aan die voorwaarde. U kunt in onze winkel dus rustig shoppen zonder u zorgen te maken over de kwaliteit van het voer.


Welke merken verkopen voer voor kittens?

Bij Huisdierenbazaar kiezen we de merken die we verkopen uit op kwaliteit en zeker ook op prijs. Bij ons betaalt u nooit meer dan het kattenvoer waard is. Dit betekent dat de duurdere merken in onze catalogus ook daadwerkelijk van hele hoge kwaliteit zijn. Een aantal van de merken die wij van harte aanbevelen zijn bijvoorbeeld Smolke, Canagan, Orijen en Riverwood, maar ook andere merken zoals CaroCroc en Profine zijn erg goed. Blader vooral eens door onze catalogus om te kijken wat we allemaal verkopen en zoek uw favoriete merk op.

Welke merken verkopen voer voor kittens?

Sommige van onze merken hebben alleen maar graanvrij kattenvoer. Dit geldt bijvoorbeeld voor Riverwood en Orijen. Acana en Profine maken hun kattenvoer graanarm. Graanvrij kattenvoer is erg goed voor katten met een granen- of glutenallergie, maar het is ook voor katten zonder allergie vaak een gezonde optie. Katten eten in de natuur bijna geen plantaardige producten en hun spijsvertering is er dan ook niet op aangepast om granen te verteren. Daarom gebeurt het relatief vaak dat katten buikpijn of maagklachten krijgen door het eten van te veel granen.

Het merk Schesir verdient ook nog wat speciale aandacht. Dit merk is volkomen biologisch geproduceerd. Dit betekent niet alleen dat de dieren biologisch gehouden zijn, maar ook dat zij gevoerd zijn met biologisch geproduceerde producten. In het biologische kattenvoer van Schesir zult u dus echt geen kunstmatige stoffen aantreffen. Schesir is niet het enige merk dat rekening houdt met de natuur. Dit ziet u bijvoorbeeld ook bij Greenheart, dat er altijd voor zorgt dat de verpakkingen van hun kattenvoer biologisch afbreekbaar zijn.


Kattenvoer voor kittens online kopen

Kattenvoer voor kittens kunt u eenvoudig online kopen op Huisdierenbazaar.nl. Door ons uitgebreide assortiment is niet lastig om het perfect kattenvoer voor uw kitten te kopen. Heeft u nog vragen over voer voor kittens of wilt u weten welk kattenvoer voor jonge katten u het beste kunt kopen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ook voor vragen over onze diensten staan wij uiteraard altijd open. Bent u toevallig in Noord Holland? Kom dan ook eens langs in onze fysieke dierenwinkel in De Rijp!

Ook voor andere producten voor kittens en volwassen katten kunt u terecht in onze winkel. Wij verkopen alles dat uw kat nodig heeft, van krabpalen tot kattenbakken en van halsbandjes tot reismandjes. Voor dit alles geldt wat ook geldt voor onze merken kattenvoer: wij letten altijd op kwaliteit. De producten die u bij Huisdierenbazaar koopt, gaan lang mee!

Kattenvoer voor kittens online kopen