Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Wormen bij kittens

Kittens zijn misschien wel de schattigste wezentjes ter wereld. Het is dan ook heel naar om te bedenken dat eigenlijk alle kittens last hebben van wormen. Die wormen krijgen ze binnen via moedermelk, aangezien veel katten drager zijn van wormen, maar alleen kittens geïnfecteerd raken. Deze wormen zijn geen ramp – anders zouden er ondertussen geen katten meer over zijn – maar het is wel belangrijk om er iets aan te doen. Daar moet u regelmatig uw kitten ontwormen.

Wormen bij kittens

Er zijn twee soorten wormen die veel voorkomen bij kittens in Nederland: spoelwormen en lintwormen. Spoelwormen komen dus via de moedermelk in het lichaam van uw kitten terecht. Van deze infectie is niet altijd veel te merken, maar als het heel ernstig wordt kan uw kitten symptomen krijgen zoals een opgezwollen buik of huidklachten. De larven van deze wormen kunnen wel gevaarlijk zijn, voornamelijk voor kinderen. Het ontwormen van kittens is dus zeker belangrijk.

Lintworm wordt meestal via vlooien overgedragen. Als uw kitten dus last heeft gehad van vlooien, is het goed mogelijk dat hij ook lintworm heeft. Lintworm leeft (net als spoelworm, overigens) in de darmen van de kat en voedt zich daar met wat uw kat eet. Ook deze infectie is niet direct heel gevaarlijk voor uw kat, maar laten we wel wezen: niemand is comfortabel met het idee dat er een meterslange worm in hun schattige kitten aan het groeien is.

Wormen bij kittens

Aangezien kittens dus bijna altijd last krijgen van wormen, zijn er wormmiddeltjes op de markt die speciaal gemaakt zijn voor kittens. Op onze webshop kunt u deze middeltjes vinden bij de kattenspullen, onder ‘verzorging’ – ‘wormmiddel’. Het is belangrijk dat u de beschrijvingen van de producten goed leest, zodat u zeker weet dat het middel geschikt is voor uw kat. Meestal moet u hierbij letten op lichaamsgewicht. Lees ook altijd de bijsluiter voor gebruik.

Wormenmiddeltjes voor kittens online kopen

Bij Huisdierenbazaar vinden wij het belangrijk dat voor alle huisdieren zo goed mogelijk gezorgd wordt. Daarom verkopen wij veel verzorgingsartikelen voor katten, zoals speciaal kattenvoer voor kittens, maar ook andere kattenspullen, zoals kattenspeelgoed, kattenvoer en kattensnacks. In al deze categorieën kunt u uiteraard spullen vinden die speciaal gemaakt zijn voor kittens. Want ook voor uw kitten willen wij alleen maar het allerbeste. Dat is ook al wel te zien aan de merken die wij verkopen: Hill’s kattenvoer, Beeztees kattenspullen en nog veel meer merken die bekend staan om hun kwaliteit.

Wormenmiddeltjes voor kittens online kopen