Kattenvlooien

In Nederland komen twee verschillende soorten vlooien voor: kattenvlooien en hondenvlooien. Het opmerkelijke is, dat ook bij honden vooral kattenvlooien voorkomen. Vlooien zijn irritante kleine beestjes, die zich voeden met het bloed van uw kat of hond, maar ook over kunnen springen naar mensen. Kattenvlooien (en hondenvlooien ook) planten zich snel voort en het is dus zaak om een besmetting gauw de kop in te drukken en vlooien in huis zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom hebben wij op onze site informatie bij elkaar verzameld over vlooien, vlooienplagen en manieren om er vanaf te komen. Uiteraard verkopen we in onze webshop ook vlooienbestrijding voor katten en vlooienbestrijding voor honden.

Hoe ontstaat een vlooienplaag?

Vlooien worden vaak door huisdieren mee naar binnen genomen. Honden die uitgelaten worden, of katten die veel buitenspelen hebben een grote kans dat ze ooit last van vlooien krijgen. Vlooien bijten uw huisdieren en drinken hun bloed. Voor uw huisdier jeukt dat enorm, voor de vlo is het een feestmaal. Na het drinken, leggen vrouwelijke vlooien hun eitjes. Deze blijven niet in de vacht van de kat of hond zitten, maar vallen er na een tijdje uit. De vlooien verspreiden zich dus snel door het huis. Die eitjes komen uit tot larven en later tot volwassen vlooien. Niet alle eitjes groeien volledig uit. Er zijn vaak veel meer eitjes dan volwassen vlooien. Toch leggen vlooien zoveel eitjes dat het alsnog een plaag van volwassen vlooien kan worden.

Kattenvlooien

Hoe worden vlooien bestreden?

Omdat een vlooienplaag dus ontstaat doordat de eitjes door het huis verspreid raken, is het logisch dat bestrijdingsmiddelen zich vaak ook op deze eitjes richten. Door de eitjes onvruchtbaar te maken, kunt u zo’n epidemie snel smoren. Er bestaan verschillende middelen die voornamelijk in manier van toedienen anders zijn. Zo zijn er vlooienbanden voor katten en vlooienbanden voor honden, die ongeveer een halfjaar lang constant werken. Daarnaast zijn er vlooiendruppels voor katten en vlooiendruppels voor honden in pipetten, die elke maand toegediend kunnen worden. Als u al vlooien in huis heeft, kunt u ook de tapijtspray kopen, om de omgeving schoon te maken.

Vlooienbestrijding online kopen

Op de webshop van Huisdierenbazaar kunt u allemaal verschillende middeltjes tegen vlooien bij katten of honden vinden. Wij hebben een ruim assortiment, zodat u zelf kunt kiezen welke methode u het handigst vindt. Onze vlooienmiddeltjes zijn van bekende merken, zoals Frontline, Bolfo of Beaphar. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons kwaliteit koopt.

Vlooienbestrijding online kopen

Kattenvlooien assortiment