Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvlooien bestrijden - Vlooienmiddelen kopen

In Nederland komen twee verschillende soorten vlooien voor: kattenvlooien en hondenvlooien. Het opmerkelijke is, dat ook bij honden vooral kattenvlooien voorkomen. Vlooien zijn irritante kleine beestjes, die zich voeden met het bloed van uw kat of hond, maar ook over kunnen springen naar mensen. Kattenvlooien (en hondenvlooien ook) planten zich snel voort en het is dus zaak om een besmetting gauw de kop in te drukken en vlooien in huis zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom hebben wij op onze site informatie bij elkaar verzameld over vlooien, vlooienplagen en manieren om er vanaf te komen. Uiteraard verkopen we in onze webshop ook vlooienbestrijding voor katten en vlooienbestrijding voor honden.

Hoe ontstaat een vlooienplaag?

Vlooien worden vaak door huisdieren mee naar binnen genomen. Honden die uitgelaten worden, of katten die veel buitenspelen hebben een grote kans dat ze ooit last van vlooien krijgen. Vlooien bijten uw huisdieren en drinken hun bloed. Voor uw huisdier jeukt dat enorm, voor de vlo is het een feestmaal. Na het drinken, leggen vrouwelijke vlooien hun eitjes. Deze blijven niet in de vacht van de kat of hond zitten, maar vallen er na een tijdje uit. De vlooien verspreiden zich dus snel door het huis. Die eitjes komen uit tot larven en later tot volwassen vlooien. Niet alle eitjes groeien volledig uit. Er zijn vaak veel meer eitjes dan volwassen vlooien. Toch leggen vlooien zoveel eitjes dat het alsnog een plaag van volwassen vlooien kan worden.

Hoe herkent u een vlooienbesmetting>

Als uw kat last heeft van een vlooienbesmetting merkt u dit meestal doordat uw dier overmatig krabt.

Kattenvlooien

In enkele gevallen kan er een allergische reactie ontstaan. Soms bijten katten overmatig veel in hun vacht. Ook dit kan een teken zijn dat er sprake is van een vlooienbesmetting. Ook kunt u vlooienpoepjes in de vacht van uw dier aantreffen. Bij katten met een donkere vacht is dit lastiger te zien.Wanneer u het vermoeden heeft dat uw kat last heeft van een vlooienbesmetting kunt u het dier ook uitkammen boven een wit vel papier. De poepjes vallen op het papier, waarna u ze gemakkelijk met het blote oog kunt zien. Verder kunt u ook gebeten worden door vlooien wanneer deze in huis zijn. U merkt dit aan jeukende, rode kleine bultjes. Deze komen met name voor op de onderbenen.

Hoe worden vlooien bestreden?

Omdat een vlooienplaag dus ontstaat doordat de eitjes door het huis verspreid raken, is het logisch dat bestrijdingsmiddelen zich vaak ook op deze eitjes richten. Door de eitjes onvruchtbaar te maken, kunt u zo’n epidemie snel smoren. Er bestaan verschillende middelen die voornamelijk in manier van toedienen anders zijn. Zo zijn er vlooienbanden voor katten en vlooienbanden voor honden, die ongeveer een halfjaar lang constant werken. Daarnaast zijn er vlooiendruppels voor katten en vlooiendruppels voor honden in pipetten, die elke maand toegediend kunnen worden. Als u al vlooien in huis heeft, kunt u ook de tapijtspray kopen, om de omgeving schoon te maken.

Zijn middelen voor vlooienbestrijding gevaarlijk?

De middelen die wij in onze webwinkel aanbieden zijn bij juist gebruik niet gevaarlijk voor uw kat. Lees de bijsluiter voor gebruik altijd goed. Zo weet u hoeveel u toe dient te dienen bij uw huisdier. Wanneer u zich aan de aanbevolen dosering houdt en het middel gebruikt dat bij het lichaamsgewicht van uw kat past, zijn middelen voor vlooienbestrijding niet gevaarlijk. Wel kan het in sommige gevallen gebeuren dat vlooien resistent worden voor een bepaald middel. In dat geval kunt u een ander middel uit onze webshop proberen. De antivlooienmiddelen die u bij ons koopt zijn mild, hebben weinig bijwerkingen en zijn volledig veilig voor uw huisdier. Daar selecteren wij onze producten ook op bij Huisdierenbazaar.nl. Wij zijn er in de eerste plaats om uw kat te helpen. Onze webwinkel is ooit ontstaan uit hart voor dieren!

Het nut van vlooienbestrijding in de omgeving

Bij een flinke vlooienplaag is het raadzaam om de omgeving ook aan te pakken. Vlooienbestrijding in huis zorgt ervoor dat uw kat niet opnieuw besmet wordt met de beestjes. Loop allereerst het tapijt in huis goed na. Hierin en onder kunnen vlooien zich ophouden. Ook kieren in de vloer zijn favoriete plekjes van vlooien. Wanneer uw kat is verlost van de vlooien, maar de beestjes nog steeds aanwezig zijn in uw huis, bestaat de kans dat uw huisdier opnieuw ten prooi valt aan vlooien. Dat heeft natuurlijk weinig nut. In onze webshop vindt u speciale omgevingsspray. Hiermee kunt u de bank, de mand, eventuele tapijten en kieren in huis snel en doelmatig verlossen van vlooien en hun larven. Zo blijft uw dier verschoond van een nieuwe vlooienbesmetting!

Vlooienbestrijding online kopen

Op de webshop van Huisdierenbazaar kunt u allemaal verschillende middeltjes tegen vlooien bij katten of honden vinden. Wij hebben een ruim assortiment, zodat u zelf kunt kiezen welke methode u het handigst vindt. Onze vlooienmiddeltjes zijn van bekende merken, zoals FrontlineBolfo of Beaphar. U kunt er dus zeker van zijn dat u bij ons kwaliteit koopt.

Daarnaast is het online kopen van vlooienbestrijding snel, eenvoudig en veilig bij Huisdierenbazaar.nl. Dat geldt ook als u op zoek bent naar kattenvoer of andere kattenspullen. U bestelt het product naar keuze en betaalt in een veilige internetomgeving. Vervolgens zorgen wij dat de producten u in goede orde en zo snel mogelijk bereiken. Heeft u nog vragen over de verschillende middelen bij vlooienbestrijding die wij aanbieden in onze webwinkel?

Vlooienbestrijding online kopen

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons enthousiaste team helpt u graag verder bij al uw vragen. Onze medewerkers hebben een goede kennis van de producten die wij verkopen en kunnen u uitstekend adviseren rondom vlooienproblematiek bij uw kat.