Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenvlooien

Vlooien zijn een bekend probleem voor de meeste hondeneigenaren. Veel honden hebben er wel een keer last van en het is dan ook altijd belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te nemen. In Nederland komen twee verschillende soorten vlooien voor: hondenvlooien en kattenvlooien. Wat interessant is, is dat ondanks hun namen de kattenvlo ook bij honden het meeste voorkomt. Hondenvlooien zijn nou eenmaal wat zeldzamer. Dat maakt ze niet minder irritant, uiteraard. Voor de meeste huisdiereneigenaren zal het verschil tussen een hondenvlo en een kattenvlo niet merkbaar zijn. Middeltjes tegen hondenvlooien werken gelukkig ook tegen kattenvlooien, dus u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Hondenvlooien herkennen

Wanneer uw hond besmet is met vlooien, heeft u dat niet altijd direct in de gaten. Toch is er een aantal dingen waar u op kunt letten. Krabt uw hond overmatig veel, of bijt hij veel in de eigen vacht? Dat zijn de eerste aanwijzingen dat uw hond last heeft van hondenvlooien. Kam de vacht van uw hond goed uit en wees alert op vlooienpoepjes. Deze zien eruit als piepkleine, zwartbruine puntjes. Soms vallen ze nauwelijks op. Ook rode bultjes op de huid van uw hond kunnen een teken zijn dat het dier last heeft van hondenvlooien. Maar u kunt ook hondenvlooien in huis tegenkomen voordat u in de gaten heeft dat uw hond is besmet met de beestjes. Vaak houden ze zich op in het stoffen mandje van de hond, in uw tapijt of in kieren op de vloer. Ook beddengoed wil er nog weleens aan geloven, zeker wanneer uw hond met regelmaat bij u in bed slaapt. Soms merkt u een vlooienplaag op doordat u zelf wordt gebeten. Niet zelden merkt u dit door rode en jeukende bultjes op uw huid, vaak op de onderbenen.

Hondenvlooien bestrijden

Omdat vlooien zo irritant zijn en zich zo snel voortplanten, kunnen ze een groot probleem vormen. Nu bent u niet de eerste die hier last van heeft en er bestaan dan ook al een heleboel middeltjes die een vlooienplaag de kop indrukken nog voor ze de kans heeft om te bestaan. Een mogelijkheid is het gebruik van vlooiendruppels voor honden. Deze druppels worden ongeveer elke vier weken aangebracht in de nek van de huisdier en zorgt ervoor dat de eitjes van de vlooien niet uitkomen. Zo heeft uw hond maar last van één of twee vlooien, in plaats van honderd. Een vlooienband voor honden heeft ongeveer dezelfde werking, maar maakt het aanbrengen eenvoudiger. De vlooienband zit als een halsband om de nek van de hond en verspreid daarvandaan zelf de werkzame stof over de huid van de hond. Vlooienbanden zijn daardoor ook veel langer werkzaam, vaak wel een half jaar. Mensen die voor druppels kiezen in plaats van een vlooienband, doen dat vaak omdat ze het onhandig vinden om hun huisdier een extra halsband om te geven. Het hangt allemaal van uw eigen voorkeur af.

Hondenvlooien

Welk middel werkt het beste tegen hondenvlooien?

Welk middel het beste tegen hondenvlooien werkt hangt af van verschillende factoren. Zoals we al zeiden heeft het veel te maken met uw eigen voorkeur. Uiteraard is de voorkeur van uw viervoeter ook van belang. Sommige honden dragen liever een vlooienband dan dat ze een middel in hun nek gedruppeld krijgen, terwijl anderen helemaal niets zien in een vlooienband. Er zijn gelukkig verschillende manieren om hondenvlooien te bestrijden. U bent niet afhankelijk van één middel: in onze online dierenspeciaalzaak vindt u tal van middeltjes tegen hondenvlooien. Ook kunt u bij ons omgevingsspray kopen, waarmee u de mand van uw hond, uw beddengoed en het tapijt in huis kunt ontdoen van hondenvlooien en hun larven. Zo voorkomt u dat de hondenvlooien zich opnieuw in de vacht van uw hond nestelen. Kijkt u eens rond op onze website en ontdek de vele mogelijkheden om hondenvlooien te bestrijden!

Vlooien bestrijden met Huisdierenbazaar

Naast vlooienbanden en vlooiendruppels voor honden kunt u op onze website ook andere producten tegen vlooien kopen, zoals vlooienshampoo voor honden. Uiteraard hebben wij ook vlooienbestrijding voor katten, mochten de hondenvlooien overgesprongen zijn. Verder verkopen wij vlooienkammen. Dit zijn hele fijne kammen, waarmee u de dode vlooien en eitjes uit de vacht van uw hond kunt kammen. Al deze producten kunt u gemakkelijk vinden en bestellen via onze webshop. Bij veel van onze producten staat een beschrijving. Mocht u nog vragen hebben na het lezen daarvan, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Wij helpen u graag.

Middelen tegen hondenvlooien koopt u online bij Huisdierenbazaar.nl

De meest uiteenlopende middelen tegen hondenvlooien koopt u eenvoudig en snel online bij Huisdierenbazaar.nl. Onze webwinkel is gespecialiseerd in alles wat uw hond nodig heeft. Hondenvlooien bestrijdt u met de veilig producten die wij in onze webwinkel aanbieden. Al onze producten zijn zorgvuldig samengesteld en volledig veilig voor uw hond. Heeft u toch nog vragen over onze vele middelen tegen hondenvlooien? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Ons team adviseert u met alle plezier, zodat u het juiste middel tegen hondenvlooien kunt uitkiezen. Het product moet natuurlijk wel passen bij u en uw hond. Onze webwinkel is ingericht op uw comfort. Online bestellen gaat gemakkelijk en vlot. Na het plaatsen van uw bestelling zorgen wij ervoor dat u de producten zo snel mogelijk in huis heeft!

Vlooien bestrijden met Huisdierenbazaar

Kijkt u vooral ook eens naar onze andere producten. Op zoek naar een mooie hondenmand? Een hondenriemHondenfietskar of hondenfietsmand? Of misschien gewoon naar kwalitatief goed hondenvoer, zoals dat van Prins, Barca, Smolke of Cavom? In onze online dierenspeciaalzaak kunt u het allemaal vinden.