Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Vlooiendruppels hond

Het is een probleem waar eigenlijk elke hondeneigenaar wel ervaring mee heeft: vlooien. Deze irritante, kleine parasieten leven in de vacht van honden en voeden zich daar met hun bloed. Hun speeksel bevat een stofje dat ervoor zorgt dat het wondje dat ze maken open blijft terwijl ze het bloed drinken. Dat stofje veroorzaakt de jeuk die de hond van de vlooien krijgt. Vlooien zijn een probleem voor honden, maar ook voor hun omgeving. Ze blijven namelijk niet lang alleen maar in de vacht van de hond zitten, maar verspreiden hun eitjes overal. Op die manier kunnen ze overspringen op andere huisdieren en ook mensen. Meer dan genoeg reden om hier iets aan te doen, bijvoorbeeld met vlooiendruppels voor honden.

Vlooien bij honden bestrijden

Het bestrijden van vlooien bij honden kan op verschillende manieren gebeuren. Op deze pagina hebben we het vooral over vlooiendruppels, maar er bestaan ook andere methodes, zoals vlooienshampoo voor honden en vlooienbanden voor honden. Ook daarover kunt u informatie vinden op deze site.

Vlooiendruppels voor honden worden verkocht in pipetten. Deze druppels bevatten een stof waar de vlooien onvruchtbaar van worden. Zo kunnen ze geen eitjes leggen en zal er dus geen vlooienplaag ontstaan. Het is nog steeds mogelijk dat er eens een enkele vlo meelift op de rug van uw viervoeter, maar het grootste deel van het ongemak wordt zeker voorkomen. Er bestaan ook vlooiendruppels die bescherming bieden tegen teken. Deze kunt u vinden bij onze pagina met vlo- en teekbestrijding voor honden.

Vlooiendruppels hond

Vlooiendruppels worden over het algemeen aangebracht door ze via een pipet in de nek van de hond te druppelen. Vanaf hier verspreidt de stof zich over de huid van de hond en zorgt hij ervoor dat vlooien zich niet kunnen gaan settelen. In de meeste gevallen is de stof ongeveer vier weken werkzaam. Het is dus niet alleen een geneesmiddel, maar het beschermt de hond ook tegen nieuwe vlooien. Vaak worden vlooiendruppels uit voorzorg gebruikt.

Vlooiendruppels voor honden online kopen

Bij Huisdierenbazaar kunt u vlooiendruppels voor de hond kopen van verschillende bekende merken zoals Beaphar of Frontline. Om erachter te komen welk product voor uw hond het meest geschikt is, raden wij aan de beschrijving van het product te lezen. Lees ook altijd voor gebruik de bijsluiter van de vlooiendruppels. Het blijft toch een geneesmiddel, dus voorzichtigheid is altijd geboden.

Naast vlooiendruppels, vindt u in onze online dierenspeciaalzaak nog veel meer producten voor honden. Op zoek naar een hondenfietsmand, hondenfietskar, hondenriem, hondenmand of gewoon naar kwalitatief goed hondenvoer? Bij ons bent u aan het juiste adres!

Vlooiendruppels voor honden online kopen