Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Geperst hondenvoer

Hondenvoer is te koop in verschillende vormen. U kunt kiezen voor natvoer, diepvriesvlees, vers vlees maar de meest bekende soort is natuurlijk gewoon het hondenbrok. Wist u dat hier ook verschillen in bestaan? Op deze pagina praten we over geperst hondenvoer, wat een erg goede manier is om hondenbrokken te maken. Deze hondenbrokken kunt u eenvoudig op onze site kopen, maar we geven u er graag eerst meer informatie over. Lees hieronder alles over de voordelen van geperste hondenbrokken en de merken die goede geperste hondenbrokken verkopen.

  • Voedzame en gezonde hondenbrokken
  • Goed verteerbaar
  • Gemakkelijk online te kopen

Hoe wordt geperst hondenvoer gemaakt?

De vraag hoe geperst hondenvoer gemaakt wordt, klinkt een beetje overbodig: het wordt natuurlijk geperst. Toch is het nu juist dit bereidingsproces dat geperste hondenbrokken onderscheidt van bijvoorbeeld krokante, geëxtrudeerde hondenbrokken. Geperste hondenbrokken worden gemaakt van verschillende ingrediënten die allemaal in poedervorm aangeleverd worden. Deze ingrediënten worden gestoomd en op die manier aan elkaar gekleefd. Bij de beste merken geperste hondenbrokken worden hier verder ook geen bindmiddelen aan toegevoegd, om zo de hoeveelheid kunstmatige toevoegingen te minimaliseren. Het stomen en persen is genoeg om de brokken in elkaar te laten zitten.

Het voordeel van deze methode is dat de brokken niet zo heet hoeven te worden. Bij het stomen en persen van hondenbrokken blijft de temperatuur over het algemeen onder de 74 graden Celsius. Hierdoor blijven de ingrediënten goed intact en blijft daardoor de voedingswaarde van de brokken ook hoog. Natuurlijk gaat het nog steeds om flink bewerkte ingrediënten - ze zijn immers eerst gemalen tot meel. De voedingswaarde van vers vlees zullen geperste hondenbrokken dus nooit bereiken. Toch helpt de lage temperatuur zeker met het verhogen van deze voedingswaarde.

Wat zijn de voor- en nadelen van geperst hondenvoer?

Verschillende merken en veel hondenbaasjes zweren bij geperste hondenbrokken en ze hebben zeker ook een aantal voordelen ten opzichte van geëxtrudeerde brokken of bijvoorbeeld natvoer. Voor honden die een gevoelige maag hebben, kunnen geperste hondenbrokken bijvoorbeeld echt uitkomst bieden. Deze vallen namelijk in de maag gemakkelijk uit elkaar en veroorzaken daardoor minder snel buikpijn. Krokante hondenbrokken behouden langer hun vorm en zetten soms ook nog wat uit in de maag. Hierdoor zorgen geperste hondenbrokken vaak ook voor een gezondere ontlasting.

Ten opzichte van natvoer hebben geperste hondenbrokken het voordeel dat er meer voedingsstoffen in zitten. Natvoer bestaat voor een erg groot deel uit water, wat niet per se ongezond is, maar wel betekent dat de hond er veel meer van moet eten om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit maakt geperste hondenbrokken voor veel honden gezonder als standaardvoeding en ze zijn omgerekend vaak ook nog eens goedkoper! Natuurlijk ligt dit wel aan het merk. Als u erg goede geperste hondenbrokken vergelijkt met het goedkoopste merk natvoer, zal het natvoer goedkoper uitkomen.

Natuurlijk hebben ook geperste brokken niet alleen voordelen. Krokante brokken zijn vaak beter voor de tanden van uw hond en zijn ook meer geschikt voor honden die niet goed kauwen op hun voer. Daarnaast is er door het productieproces vrij veel zetmeel nodig bij het maken van geperste hondenbrokken en is er wat minder ruimte voor vet en eiwitten. Het is daarom belangrijk een goed merk te kiezen als u gaat voor geperste hondenbrokken, zodat uw hond genoeg belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Welke merken verkopen geperst hondenvoer?

Die goede merken kunt u gelukkig vinden op onze website. Van sommige merken, zoals Barca, Impress your Dog en Farmfood, zult u uitsluitend geperste hondenbrokken vinden. Andere merken, zoals Prins, maken zowel geperste als krokante hondenbrokken. Bij Prins vindt u zelfs geperste brokken als dieetvoer voor de hond. Deze vallen onder de lijn Prins ProCare. Zo kunt u uw hond precies geven wat hij nodig heeft, in de vorm van geperste brokken. Kan uw hond niet goed tegen tarwegluten of graan in het algemeen? Geen probleem, bij Impress your Dog kunt u terecht voor graanvrije geperste hondenbrokken.

Farmfood zet in op het maken van natuurlijke voeding voor de hond, waar geen kunstmatige toevoegingen in voorkomen. Dit maakt Farmfood een volledige voeding zonder overbodige kleur- geur- en smaakstoffen en zelfs zonder conserveermiddelen. Heeft u een actieve hond, of zelfs een met een baan, zoals politiehond of jachthond, dan is Barca een goed merk om eens naar te kijken. Dit merk focust zich met name op gebruikshonden die topfit moeten blijven om hun werk te blijven doen. Ook voor honden die van zichzelf actief zijn is dit een goed merk.

Geperst hondenvoer online kopen

Geperst hondenvoer kan dus het perfecte hondenvoer voor uw huisdier zijn, maar waar haalt u dit voer vandaan? Het makkelijkste is natuurlijk om het hondenvoer online te kopen. Zo bent u maar een paar minuten bezig en hoeft u daarna alleen nog maar te wachten tot de deurbel gaat. Online geperst hondenvoer kopen kunt u doen in de webshop van Huisdierenbazaar. Wij verkopen geperst hondenvoer van de beste merken. Bent u toch op zoek naar krokante hondenbrokken, of nog ander hondenvoer? Ook dat kunt u vinden in onze catalogus.

Natuurlijk hebben we meer dan alleen hondenvoer in huis. Scrol vooral eens door ons assortiment om te kijken naar al onze andere leuke en handige accessoires voor honden! Voor een nieuwe hondenmand, hondenkussen, looplijn, halsband en voor verzorgingsproducten voor honden kunt u altijd bij ons terecht. Vragen? Die kunt u stellen bij de klantenservice, of kijken of ze al beantwoord worden in onze huisdierenencyclopedie!