Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoer hond

Honden eten bijna alles wel. Het maakt voor de meeste honden niet zo veel uit of u een boterham op de grond laat vallen of hoge kwaliteit natvoer in zijn voerbakje stopt. Dit betekent echter niet dat het voor honden niet belangrijk is om goed te eten. Voor sommige honden is gewoon hondenvoer van een goed merk al helemaal prima, maar honden met gezondheidsproblemen hebben vaak wat meer aandacht nodig. Voor deze honden bestaat er dieetvoer voor de hond. Hieronder vertellen we graag wat meer over wat dieetvoer is en hoe u het kunt kopen.

  • Speciale voeding en dieetvoeding voor honden
  • Ondersteunt bij verschillende kwalen
  • Goede dieetvoeding uit Nederland
GRATIS VERZONDEN!
 
 

Wanneer mag hondenvoer dieetvoer heten?

Als het gaat om dierenvoer, is ‘dieetvoeding’ niet een woord dat zomaar aan elke zak hondenvoer gegeven kan worden. Hoewel in theorie elke soort hondenvoer een bepaald ‘dieet’ genoemd zou kunnen worden, net als bij mensen, mag hondenvoer pas echt dieetvoer heten als het door de dierenarts voorgeschreven wordt als onderdeel van een genezingsproces of als verlichting voor bepaalde kwalen. Dieetvoer is dus in feite een geneesmiddel. We raden dan ook aan om eerst met uw dierenarts te overleggen voor u uw hond op een dieet zet.

Wanneer mag hondenvoer dieetvoer heten?

Het kan zijn dat uw hond behoefte heeft aan een bepaald dieet, zonder dat u direct naar echte dieetvoeding wilt grijpen. In dat geval kunt u eens kijken naar speciale voeding of premium voeding. Dit is hondenvoer dat bijvoorbeeld gespecialiseerd is voor puppy’s, oudere honden of honden die veel of juist weinig bewegen. Het gaat hier niet om zieke honden, maar gezonde honden die baat hebben bij bijzondere voeding. Op onze site vindt u heel veel verschillende merken die speciale voeding maken, zoals Smølke, Canagan, Barca of Acana.


Waar helpt dieetvoer voor honden tegen?

Zoals hierboven beschreven staat, is dieetvoer voor honden in feite een soort geneesmiddel. U vraagt zich nu wellicht af wat dit middel dan geneest. Er bestaat dieetvoeding voor honden met verschillende gezondheidsproblemen, waarvan sommige misschien wat logischer op te lossen lijken met voeding dan andere. De meest vanzelfsprekende kwaal waar dieetvoeding tegen bestaat, is waarschijnlijk overgewicht of diabetes. Voor honden met suikerziekte is het enorm belangrijk om gedurende de dag een gelijkmatige suikerspiegel te houden, wat goed bereikt kan worden door het geven van gespecialiseerde dieetvoeding.

Waar helpt dieetvoer voor honden tegen?

Ook bij allergieën is het niet heel ingewikkeld om te verzinnen hoe dieetvoeding kan helpen. Er zijn een boel voedselallergieën waar honden last van kunnen hebben en die kunnen leiden tot vervelende maag- darm- en huidklachten. Soms is het genoeg om een bepaald ingrediënt te vermijden, zoals rundereiwit of tarwe, maar vaak is het een beter idee om in zo’n geval over te stappen op hypoallergeen hondenvoer. Dit hondenvoer vindt u zowel bij het speciale hondenvoer als bij het dieetvoer. Uw dierenarts kan u helpen een keuze te maken tussen de verschillende merken.

Een iets minder voor de hand liggende kwaal waar dieetvoeding tegen voorgeschreven wordt, is artrose of andere gewrichtsklachten. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje vreemd. Hoe gaat voedsel helpen tegen heup- of knieproblemen? Het is echter zo dat veel pijn bij artrose wordt veroorzaakt door ontstekingen, die verminderd kunnen worden door het juiste eten. Ook is het belangrijk dat honden met artrose op een gezond gewicht blijven, omdat er anders overbodig veel last op hun gewrichten komt te staan.


Goed dieetvoer voor honden

Natuurlijk is het bij dieetvoer extra belangrijk om voeding van goede kwaliteit te kopen. Niet alle hondenbrokken zijn even goed en hondenvoer uit de supermarkt is vaak minder gezond dan hondenvoer van een dierenspeciaalzaak of dierenarts. Bij Huisdierenbazaar hebben we wat dieetvoer betreft gekozen voor het merk Prins. Prins hondenvoer is een Nederlands merk dat hondenvoer en kattenvoer produceert. Ze houden hierbij alle recente ontwikkelingen op het gebied van dierenvoeding nauwlettend in de gaten om zo gezond mogelijk dierenvoer op de markt te kunnen brengen.

Goed dieetvoer voor honden

Misschien heeft u nog niet van Prins dieetvoeding gehoord, maar kent u wel andere merken dieetvoeding zoals Hill’s en Royal Canin. Op de pagina’s over specifieke soorten dieetvoeding kunt u lezen welke producten van Prins een vervanging kunnen zijn voor welke producten van Royal Canin en Hill’s Prescription Diet. In kwaliteit doet Prins niet onder voor deze twee topmerken. De prijs van Prins is wel lager. Goede redenen dus om te kiezen voor Prins dierenvoeding. En niet te vergeten: Prins Veterinary Diet is gemakkelijk online te kopen via Huisdierenbazaar.nl.


Dieetvoer voor honden online kopen

Het is verstandig om met uw dierenarts te overleggen of het nodig is om uw hond op een dieet te zetten. Is er eenmaal besloten dat dit nodig is, dan kan het erg duur en onhandig zijn om steeds dieetvoeding bij de dierenarts te moeten halen. Gelukkig zijn er dierenspeciaalzaken zoals Huisdierenbazaar.nl waarop u online dieetvoeding voor de hond kunt kopen. Online shoppen gaat veel sneller dan naar een fysieke winkel gaan en het kan nog een stuk goedkoper zijn ook!

Dieetvoer voor honden online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl koop u overigens niet alleen dieetvoeding voor honden. We hebben ook normaal hondenvoer en andere producten voor honden zoals hondenmanden, voerbakken, looplijnen en zelfs hondenbuggy’s of hondenfietskarren. Alles dat u nodig heeft om uw hond optimaal te verzorgen, kunt u vinden in onze catalogus. Heeft u nog vragen of mist u een product? Neem dan vooral contact met ons op! Ons uiteindelijke doel is tevreden klanten met tevreden huisdieren.