Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondensnoepjes

Hondensnoepjes of hondensnacks zijn een goede manier om goed gedrag bij uw hond te belonen. Als uw hond weet dat hem iets lekkers te wachten staat, is dat een belangrijke aansporing om zich goed te gedragen. Bij Huisdierenbazaar hebben we dan ook een ruim aanbod aan beloningssnacks voor de hond. Maar hondensnoepjes zijn meer dan alleen een smakelijk tussendoortje. Gezonde hondensnacks zijn goed voor het gebit en de spijsvertering van uw hond. Wilt u meer weten over de hondensnoepjes die we in onze webshop verkopen? Lees dan snel verder!

Wat is het voordeel van hondensnoepjes?

Snoepjes en snacks hebben bij honden een iets andere functie dan bij mensen. Wij eten ze als we trek hebben in iets lekkers en dat speelt ook wel een rol bij honden, maar hondentrainers maken bijvoorbeeld graag gebruik van hondensnoepjes om ze goed gedrag aan te leren. Daarnaast zijn er botten en hondensnoepjes die het tandvlees van uw hond masseren en gezond houden. Op deze manier verkleint u de kans op tandplak en andere gebitsproblemen. Sommige botten zijn zelfs speciaal gemaakt om de kans op tandplak te verkleinen. Kauwt uw hond op kauwsnacks, dan komt er serotonine vrij, wat uw hond ontspannen en gelukkig maakt.

Verder is het eten van gezonde hondensnoepjes goed voor de spijsvertering van uw hond. Merkt u dat uw hond moeite heeft met het verteren van zijn maaltijd? Vaker kleinere porties geven helpt dan al behoorlijk, maar als u tussen deze porties door ook nog af en toe een hondensnoepje geeft, maakt uw hond meer spijsverteringssappen aan en blijft het proces op gang. Als u uw hond niet te vaak een hondensnoepje geeft, kan dat er dus verrassend genoeg toe leiden dat zijn gewicht op peil blijft. Dat voordeel hebben hondensnoepjes dus al ten opzichte van het snoep dat we zelf eten!

Wilt u dat uw hond hiervan profiteert? Dan is het wel belangrijk dat u uw hond gezonde hondensnoepjes geeft. Bij Huisdierenbazaar verkopen we hondensnoepjes van gerenommeerde hondenvoermerken als Carnis, Profine, Beeztees en Riverwood. Deze merken weten wat goed is voor uw hond en zullen de ingrediënten in hun hondensnoepjes daar dan ook op afstemmen.

Lekkere en gezonde hondensnoepjes

Wat hondensnoepjes gezond maakt is eigenlijk niet heel erg anders dan bij gewoon hondenvoer. Het belangrijkste is dat de hondensnacks die u geeft ingrediënten bevatten die zoveel mogelijk lijken op wat uw hond in de natuur ook zou eten. In de praktijk betekent dat zoveel mogelijk vlees en zo min mogelijk synthetische toevoegingen, zoals kleur-, geur- en smaakstoffen. Gezonde hondensnoepjes bevatten vooral veel gedroogd vlees. Het voordeel aan gedroogd vlees is namelijk dat het minder vet is. Daarom zijn hondensnoepjes van gedroogd vlees caloriearm en dat is wel zo prettig, want uw hond moet geen overgewicht krijgen van zijn snacks.

Een ander groot voordeel aan hondensnacks van gedroogd vlees is de smaak en daarmee ook de geur. Honden hebben over het algemeen een zeer sterk ontwikkeld reukorgaan en vlees zullen ze eerder als iets lekkers herkennen dan allerlei synthetische toevoegingen. Dit soort toevoegingen zijn vaak te vinden in goedkope hondensnacks die u bijvoorbeeld in het schap van de supermarkt ziet. Er is wel een kans dat uw hond deze lekker vindt, maar dat is vaak het enige “voordeel” dat honden van goedkope hondensnoepjes ervaren. Daarnaast zitten ze vaak vol vulmiddelen die eigenlijk niet zo goed zijn voor uw hond, zoals granen. Bij Huisdierenbazaar vindt u overigens ook een breed assortiment aan graanvrije hondensnoepjes.

Heeft uw hond een voorkeur voor een bepaalde vleessoort? In onze webshop heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan hondensnoepjes met verschillende smaken. Van populaire vleessoorten als kip, lam, eend, rund en vis tot specialere vleessoorten als hert en zelfs kangoeroe.

Wanneer geef ik hondensnoepjes?

Wees niet te makkelijk met het geven van hondensnoepjes. Er is geen direct verband vastgesteld tussen het geven van hondensnacks en overgewicht bij honden, maar als hij meer calorieën binnenkrijgt dan hij verbrandt, wordt hij op den duur natuurlijk te dik. Graanvrije hondensnacks bevatten gemiddeld genomen minder calorieën dan hondensnoepjes met granen en suikers. Geeft u hondensnoepjes om de spijsvertering van uw hond te bevorderen? Zorg dan dat er genoeg tijd tussen zijn maaltijden en het eten van de hondensnoepjes zit. Als uw hond de hondensnoepjes te dicht op zijn maaltijd eet, heeft zijn verteringsstelsel er eigenlijk niets aan.

Verder is het belangrijk om niet te veel hondensnoepjes achter elkaar te geven. Als een hond te veel beloningssnacks krijgt, gaat hij ze als normaal ervaren en zal het niet meer de stimulerende werking op zijn gedrag hebben. Houd bij het geven van snoepjes goed in de gaten dat u het gewicht van de snacks van het totaalgewicht van zijn voedsel afhaalt. Hondensnoepjes dienen namelijk niet als vervanging voor normaal hondenvoer. U kunt met een gerust hart iets minder hondenvoer geven om de hoeveelheid calorieën op peil te houden, maar uw hond heeft nog altijd de gezonde ingrediënten in goed hondenvoer nodig.

Online hondensnoepjes kopen

Het lijkt makkelijk om even naar een winkel in de buurt te gaan en daar een pak hondensnoepjes te kopen, maar als u zeker wilt weten dat u uw hond een lekkernij voorschotelt waar hij ook echt iets aan heeft, bestelt u uw hondensnoepjes online bij Huisdierenbazaar. Vaak kunnen we de hondensnoepjes binnen een dag versturen en dus heeft u ze snel in huis. Dat geldt ook voor de andere benodigdheden voor honden in ons assortiment, zoals onze hondenmanden, hondenspeeltjes, halsbanden, hondenriemen en natuurlijk ons topkwaliteit hondenvoer.