Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Goed hondenvoer

Een van de belangrijkste onderdelen van het verzorgen van uw hond, is zorgen voor goed hondenvoer. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is ‘goed hondenvoer’? Welke ingrediënten moet dit bevatten en hoe is goed hondenvoer gemaakt? Zeker voor mensen die nooit eerder een hond hebben gehad, kan het heel handig zijn om de antwoorden op die vragen even op een rijtje te hebben. Bij Huisdierenbazaar zijn wij zeker niet te beroerd om dit voor u te doen.

    • Hondenvoer met genoeg vlees
    • Verschillende soorten hondenvoer
    • Geschikt voor alle honden

Veel vlees, geen graan

In de eerste plaats zijn natuurlijk de ingrediënten van het hondenvoer belangrijk. Goed hondenvoer kenmerkt zich door de juiste ingrediënten van de beste kwaliteit. Wat zijn dan die juiste ingrediënten? Vooral dierlijke producten. Als u hondenvoer van goede merken vergelijkt met de merken hondenvoer die u in de gemiddelde supermarkt kunt kopen, zal het opvallen dat er in het goede hondenvoer veel meer vlees zit. Niet onlogisch, want vlees is van zichzelf al een duurder ingrediënt dan vulstoffen zoals graan. Dit maakt het voer echter wel veel gezonder.

Over die vulstoffen hebben we ook nog wel wat te zeggen. Hondenvoer dat niet uit vers vlees bestaat, zal altijd voor een deel plantaardig zijn. Hiermee wordt het hondenvoer in vorm gehouden en blijft het ook langer houdbaar. Er is echter wel een verschil tussen goede en minder goede plantaardige producten. Lange vezels zoals tarwe en andere granen zijn voor honden lastig te verteren. Het is daarom beter als het plantaardige deel van het hondenvoer bestaat uit groenten zoals erwten of linzen. Kijk voor dit soort hondenvoer in onze categorie ‘graanvrij hondenvoer’. Met graanvrij hondenvoer bent u al goed op weg naar natuurlijk hondenvoer.

Hondenbrokken of natvoer?

De ingrediënten van het hondenvoer is één kenmerk, maar ook de vorm van het hondenvoer kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van het juiste voer. Hondenvoer is te koop in de vorm van natvoer, geperste brokken, krokante brokken, vers vlees, diepvries vlees en ga zo maar door. Het is niet per se zo dat één van deze gezonder of beter is dan de andere. Alle vormen hebben zo hun eigen voordelen en ook hun eigen nadelen. Welke het beste is, ligt aan uw hond.

Natvoer is handig voor honden die zelf te weinig drinken en ook voor honden die vaak te veel eten. Doordat natvoer voor een groot deel bestaat uit water, kan het een deel van het vochttekort van een hond oplossen. Om diezelfde reden zitten er in natvoer minder calorieën dan in hondenbrokken. Dit betekent echter ook dat de hond veel meer natvoer moet eten dan hondenbrokken om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Niet voor elke hond ideaal dus.

Hondenbrokken komen in twee verschillende soorten: geperste brokken en krokante brokken. Geperste hondenbrokken zijn makkelijker verteerbaar dan krokante brokken en liggen minder zwaar op de maag. Fijn dus voor honden die snel last hebben van buikpijn. Krokante brokken hebben weer hun eigen voordelen: die zijn goed voor honden die te snel eten. Deze hardere brokken stimuleren de hond om goed te kauwen en hebben in die zin ook een positief effect op het gebit van de hond. Sommige honden vinden krokante brokken ook gewoon lekkerder dan geperste brokken.

Gezond voor uw hond

Niet alle honden zullen genoeg hebben aan het normale ‘adult’ hondenvoer dat de meeste merken aanbieden. Sommige hebben wat extra aandacht nodig als het op hun voeding aankomt. Dit kan in de vorm van speciale voeding of dieetvoeding. Speciale voeding is hondenvoer dat is aangepast op een speciaal soort hond. Er is bijvoorbeeld speciale voeding voor puppy’s, hondenvoer voor actieve honden, hondenvoer voor oudere honden of speciaal hondenvoer voor honden met een allergie. Honden kunnen dus op verschillende momenten van hun leven baat hebben bij dit soort speciale hondenvoer.

Mocht uw hond echt een gezondheidsprobleem hebben, zoals artrose, diabetes of huidklachten, dan is er ook nog speciaal dieetvoer voor honden. Dit dieetvoer is echt onderdeel van een behandeling voor een ziekte en wordt dan ook voorgeschreven door de dierenarts. Dieetvoeding voor honden wordt over het algemeen alleen verkocht bij dierenartsen en gespecialiseerde dierenwinkels. Dat Huisdierenbazaar het recht heeft om dieetvoeding te verkopen, zien wij dus als een grote eer. Al het hondenvoer dat hier genoemd wordt, kunt u vinden in onze catalogus onder het kopje ‘hond’ ‘voer’.

Goed hondenvoer online kopen

Het is soms best lastig om goed hondenvoer te vinden en zelfs de meeste dierenwinkels hebben niet zo’n groot aanbod aan verschillende soorten hondenvoer. Het is daarom heel fijn dat er webwinkels bestaan zoals Huisdierenbazaar.nl. Wij hebben een flink assortiment, waarin we alleen de merken verkopen waar we zelf vertrouwen in hebben. Denk hierbij aan merken zoals Prins, Canagan, Farmfood, Acana, Orijen of Riverwood. Wilt u meer weten over onze merken? Kijk in de huisdierenencyclopedie, bij ‘merken hondenvoer’. Als u geen zin heeft om alle merken te bekijken, kunt u ook eerst onze top tien beste hondenvoer of top tien voer voor puppy's raadplegen, om een beetje richting te krijgen.

Hondenvoer is niet het enige dat u nodig heeft om een hond te verzorgen. Wij verkopen in onze winkel daarom ook nog heel veel andere producten voor honden. Denk bijvoorbeeld aan lekkere hondensnacks, leuke hondenspeeltjes en fijne, zachte hondenmanden. Ook verzorgingsproducten zoals vlooienbanden en hondenshampoo kunt u in onze winkel vinden. Heeft u vragen over onze producten of onze diensten? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Ook in onze huisdierenencyclopedie zult u het antwoord op veel van uw vragen vinden.