Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenvoer voor kleine rassen


Hondenvoer voor kleine rassen

Sommige merken hondenvoer maken onderscheid tussen hondenvoer voor grote rassen en hondenvoer voor kleine rassen. U zult zich misschien afvragen waar dit verschil hem in zit. Hebben kleine honden echt andere brokken nodig dan grote honden? Zit het hem in de energiebehoefte van de honden, of zijn er andere verschillen? Op deze pagina kunt u meer lezen over hondenbrokken voor kleine honden, de merken die speciale hondenbrokken voor kleine rassen maken en natuurlijk hoe u dit hondenvoer gemakkelijk bij u thuis kunt krijgen. Natuurlijk kunt u in onze catalogus gemakkelijk hondenvoer voor kleine rassen online kopen.

GRATIS VERZONDEN!
Canagan Grain Free Dog Small Breed Country Game 6 kg
€ 61,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Wat is het verschil tussen hondenvoer voor kleine of grote rassen?

Een duidelijk eerste verschil dat direct te zien is tussen hondenvoer voor kleine rassen en hondenvoer voor grote rassen, is de grootte van de brokken. Op zich zal dit niet als een verrassing komen. Kleine honden hebben nu eenmaal een kleinere mond en kunnen de grote brokken niet altijd gemakkelijk kauwen. Grote honden daarentegen kunnen zich gemakkelijk verslikken in de kleinere brokjes die voor kleine rassen bedoeld zijn. Het is daarom niet zo vreemd dat hier onderscheid in wordt gemaakt. Maar de grootte van het brok is niet het enige verschil.

Wat is het verschil tussen hondenvoer voor kleine of grote rassen?

Kleine honden hebben ook daadwerkelijk een andere energiebehoefte dan grote honden. Dat is ook wel logisch: de wereld is veel groter voor hen dan voor grotere honden. Als we honden mee uit wandelen nemen, is dat voor een kleine hond dan ook veel vermoeiender dan voor een grotere hond. Hondenvoer voor kleine honden bevat daarom meestal meer calorieën. Kleine hondenrassen zijn vaak ook langer volwassen dan grote hondenrassen: ze zijn eerder volgroeid en blijven langer gezond – dus hebben minder snel voer voor seniore honden nodig.

Daarnaast hebben kleine hondenrassen andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen dan grotere rassen. Zo hebben ze vaker een gevoelige spijsvertering of stinkende ontlasting. Ook hun gebit is vaak wat zwakker omdat ze meer tandsteen vormen en ze hebben sneller huidproblemen dan grote honden. Het is dan natuurlijk wel prettig om hondenvoer te hebben dat zich juist op dit soort problemen richt. Zonder direct gespecialiseerd dieetvoer voor uw hond te kopen, kunt u met speciaal voer voor kleine rassen al een heel eind komen.


Kan ik mijn kleine hond ook gewoon voer voor puppy’s geven?

Veel merken hondenvoer verkopen speciaal hondenvoer voor puppy’s. Die hondenbrokken zijn ook wat kleiner en het kan daarom logisch zijn te denken dat het ook geschikt is voor kleine hondenrassen. Het is vaak echter niet zo’n goed idee om hondenvoer voor pups aan volwassen honden te geven, ook niet als ze erg klein zijn. Puppy’s zijn namelijk in de groei en hebben daardoor erg veel energie nodig. Ook zijn ze heel nieuwsgierig en energiek. Volwassen honden die hondenvoer voor pups eten zullen te veel calorieën binnen krijgen.

Kan ik mijn kleine hond ook gewoon voer voor puppy’s geven?

Ook is hondenvoer voor puppy’s erg gericht op het verstevigen van het skelet, omdat dat bij puppy’s natuurlijk vooral aan het groeien is. Volwassen honden hebben hier minder behoefte aan en krijgen via hondenvoer voor pups dus voedingsstoffen binnen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Dit is minder gezond en in feite ook zonde van het geld. Het is dus beter om gewoon hondenvoer voor volwassen honden te kopen dat speciaal voor kleine rassen gemaakt is.

Welke merken verkopen hondenvoer voor kleine honden?

Veel van de merken die wij verkopen in onze webshop hebben wel hondenvoer dat speciaal gericht is op kleine honden. U kunt gewoon in onze catalogus zoeken bij een merk dat u kent en vertrouwt, om te zien of ze ook een speciale lijn voor kleine honden hebben. Een paar van de merken die we u zeker kunnen aanraden zijn Smolke, Natural Health, Canagan, CaroCroc en Schesir. Dit zijn natuurlijk lang niet alle merken die speciaal voer voor kleine honden hebben, dus mocht uw favoriete merk er niet bij staan, kijk dan gewoon even in onze catalogus.

Welke merken verkopen hondenvoer voor kleine honden?

Bij Huisdierenbazaar verkopen we alleen merken waar we echt vertrouwen in hebben. We zorgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor het hondenvoer ook echt waard is wat u ervoor betaalt. Smolke is een relatief goedkoop merk, dat toch goede kwaliteit levert. Canagan probeert zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven met de ingrediënten van het hondenvoer. Schesir is helemaal bijzonder, aangezien dit hondenvoer volledig biologisch geproduceerd is. Een goede keuze dus voor mensen die niet alleen om hun eigen huisdier, maar om alle dieren geven!

Hondenvoer voor kleine rassen online kopen

U kunt gemakkelijk online hondenvoer voor kleine rassen kopen op Huisdierenbazaar.nl. Wij hebben een groot assortiment van goede merken, waarin u een heleboel hondenvoer zult vinden dat speciaal gericht is op kleine rassen. In onze catalogus kunt u zoeken op verschillende eigenschappen van de producten, waardoor het makkelijker is om het juiste voer te vinden. Mocht u willen weten welke hondenbrokken wij zelf aanraden, dan kunt u kijken bij onze top tien hondenbrokken. De meeste van die merken hebben ook speciaal hondenvoer voor kleine honden.

Hondenvoer voor kleine rassen online kopen

Bij Huisdierenbazaar verkopen we niet alleen hondenvoer, maar ook een heleboel andere producten die geschikt zijn voor kleine honden. Zo wordt ons hondenspeelgoed meestal in verschillende maten aangeboden, zodat het voor kleine en voor grote rassen veilig is om mee te spelen. Ook hondensnacks, zoals kauwbotten, worden over het algemeen in verschillende maten gemaakt. Al begrijpen wij ook wel dat het er erg schattig uitziet om een heel klein hondje op een groot bot te laten knagen.