Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer voor binnenkatten kopen

Alle katten leiden een verschillend leven. Sommige katten jagen veel, rennen de hele dag door het huis, zitten het liefst de hele dag te knuffelen of verstoppen zich juist in een donker hoekje van de kamer. Wat voor karakter uw kat ook heeft, grofweg zijn katten te verdelen in twee categorieën: buitenkatten en binnenkatten. Is uw kat een binnenkat? Dan is het zeker een idee om eens te gaan kijken naar speciale kattenvoeding voor binnenkatten. Dit kattenvoer bevat alles ingrediënten die binnenkatten nodig hebben voor een gezond leven.

GRATIS VERZONDEN!
Riverwood Cat Indoor Chicken, Duck with Salmon 6 kg
€ 55,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Prins VitalCare Protection Indoor 5 kg
€ 55,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Waarom katten binnen houden?

Katten worden om uiteenlopende redenen binnen gehouden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in een druk stedelijk gebied woont. In het centrum van een grote stad is het vaak voor katten veel te gevaarlijk om buiten rond te lopen – straks wordt hij of zij overreden door een tram! Ook mensen die hoger in een flat wonen kiezen er meestal voor hun katten binnen te houden, of hooguit op het balkon te laten. Niet onlogisch, want katten het hele trappenhuis op en af laten lopen is waarschijnlijk ook niet het beste idee.

Dan kan het ook nog eens zijn dat u uw kat wilt beschermen tegen andere dingen. Dure raskatten worden soms binnen gehouden om te voorkomen dat ze gestolen worden. Het is triest, maar dat soort dingen gebeuren helaas. Andere redenen voor het binnen houden van uw katten kunnen bijvoorbeeld zijn dat u hem of haar wilt beschermen tegen parasieten (vlooien, teken of wormen) of dat uw kat de neiging heeft om weg te lopen en u hem of haar die kans niet wilt geven.

Waarom katten binnen houden?

Wat voor kattenvoer hebben binnenkatten nodig?

Wat de reden voor het binnen houden van katten ook is, hun dieet moet hier wel op aangepast worden. Een belangrijk verschil tussen buitenkatten en binnenkatten is natuurlijk de hoeveelheid beweging die ze krijgen. Buitenkatten lopen soms meerdere kilometers per dag. Nu kunnen binnenkatten nog zo veel speelgoed hebben, maar de beweging van een buitenkat zullen ze niet snel evenaren. Het is dus belangrijk om kattenvoer te kopen dat hier rekening mee houdt. Kattenvoer voor binnenkatten zal dan ook meestal laag in calorieën zijn.

Daarnaast is het wel prettig als uw kat niet al te veel troep achterlaat in uw huis. Veel soorten kattenvoer voor binnenkatten zorgen er dus ook voor dat de ontlasting van uw kat niet te veel gaat stinken. Dit is natuurlijk wel zo prettig, want zelfs een kattenbak die u elke dag leegmaakt, kunt u vaak wel ruiken. Daarnaast bevat kattenvoer voor binnenkatten vaak ingrediënten die helpen bij het verminderen en voorkomen van haarballen. Dat scheelt ook alweer wat opruimwerk.

Wat voor kattenvoer hebben binnenkatten nodig?

Welk kattenvoer is geschikt voor binnenkatten?

Kattenvoer voor binnenkatten moet minder calorieën bevatten dan kattenvoer voor buitenkatten, omdat de kat anders een verhoogd risico op obesitas heeft. Maar welk kattenvoer moet u dan precies hebben? Om het u gemakkelijker te maken, hebben veel merken kattenvoer speciale producten voor binnenkatten in de aanbieding, die vaak verkocht worden onder de naam ‘indoor’. In onze webshop vindt u verschillende merken van goede kwaliteit die speciaal kattenvoer voor binnenkatten maken. Misschien zit uw favoriete merk er ook wel tussen!

Een paar van de merken die specifiek kattenvoer voor binnenkatten maken, zijn Riverwood, Profine, Prins, Nutram, Royal Canin en Techni-Cal. Riverwood is een merk dat veel aandacht besteedt aan de natuurlijk behoeften van katten en daarom geen graan of aardappel verwerkt in het kattenvoer. Ook Profine, dat van dezelfde producent is, gebruikt bij het maken van kattenvoer maar weinig granen. Prins en Techni-Cal hebben een meer technische insteek bij het maken van het kattenvoer, maar ook hier wordt natuurlijk goed gelet op de ingrediënten die katten echt nodig hebben voor een lang en gezond leven.

Welk kattenvoer is geschikt voor binnenkatten?<

Speciaal kattenvoer voor binnenkatten kan problemen als overgewicht of suikerziekte tegengaan en is daarom zeker belangrijk als u uw katten binnen houdt. Kattenvoer voor binnenkatten is ook geschikt voor andere katten die minder calorieën nodig hebben, zoals zeer rustige katten, of katten die kort geleden gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Deze hebben een veranderd metabolisme, waardoor ze soms ook sneller aankomen. Bekijk vooral onze catalogus om te zien welke merken en welke smaken kattenvoer er allemaal bestaan voor binnenkatten. U komt vast en zeker iets lekkers tegen.


Kattenvoer voor binnenkatten online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u kattenvoer voor binnenkatten online kopen. In onze uitgebreide catalogus weten wij bijna zeker dat u vindt wat u zoekt. Mocht u nog vragen hebben over onze diensten of producten, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Het bestellen van onze webshop gaat via vertrouwde wegen zoals Paypal en iDEAL. Zo weet u zeker dat de transactie goed gaat en uw producten in korte tijd bij u voor de deur staan.

Huisdierenbazaar verkoopt niet alleen kattenvoer voor binnenkatten, maar kattenvoer voor alle katten. Daarnaast kunt u bij ons allerlei andere leuke en handige spullen voor katten kopen. Wij hebben bijvoorbeeld heel veel speelgoed om uw binnenkat mee bezig te houden. Zo krijgt hij toch nog wat beweging en kan hij zijn energie kwijt. Ook krabpalen, kattenbakken en voerbakjes kunt u bij ons kopen. Eigenlijk alles wat uw kat nodig heeft voor een goed leven in uw huis, vindt u in onze webshop. En het mooiste? U hoeft er de deur niet voor uit! Shoppen bij Huisdierenbazaar kan gewoon vanaf uw bureaustoel!

Kattenvoer voor binnenkatten online kopen