Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Natvoer en brokken mengen: kan dat?

Hondenbrokken of kattenbrokken en natvoer hebben beide voor- en nadelen ten opzichte van elkaar. U zult zich misschien daarom afvragen of het niet gewoon mogelijk is brokken en natvoer te mengen. Zo krijgt u het beste van beide werelden, toch? Toch wordt hier en daar in twijfel getrokken of dit wel gezond is.

De voordelen van natvoer en brokken

Het is logisch om natvoer en brokken te willen mengen. Natvoer bevat uiteraard een hoop water, wat zeker voor katten een groot voordeel is. Katten drinken vaak van nature te weinig. Ook honden kunnen vaak wel wat extra vocht gebruiken. Daarnaast zorgt dit vocht ervoor dat de smaak en geur van het hondenvoer of kattenvoer veel sterker zijn dan bij brokken. De meeste huisdieren vinden daardoor natvoer simpelweg lekkerder dan brokken. Voor moeilijke eters heeft natvoer dus ook zeker zijn voordelen. Dit voer is echt een traktatie voor uw huisdier.

Echter, brokken hebben ook voordelen. Deze bevatten ten eerste veel meer calorieën en voedingsstoffen, waardoor er minder voer nodig is voor dezelfde hoeveelheid energie. Dit is zeker handig als uw hond of kat maar weinig eet. Daarnaast blijven  hondenbrokken en  kattenbrokken veel langer houdbaar dan natvoer, wanneer de verpakking eenmaal open is. Ook zijn brokken in grotere hoeveelheden te kopen en daardoor vaak goedkoper. Het is dus logisch brokken en natvoer te willen mengen. Zo heeft u de voedingswaarde van brokken met de geur en smaak van natvoer. In principe kan dit ook, als u op een paar dingen let.

Ontvang 2.500 spaarpunten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang eenmalig spaarpunten.

Mogelijke problemen bij het mengen van brokken en natvoer

Hoewel er hier en daar wat afwijzend gesproken wordt over het mengen van verschillende soorten voer, kan het over het algemeen geen kwaad om natvoer en droogvoer met elkaar te mengen. Er zijn eigenlijk maar twee problemen die echt de moeite waard zijn om te bespreken. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat de soorten voer bij elkaar passen. Het gaat hier zowel om de smaak als om de voedingswaarde. Het kan daarom handig zijn om natvoer en droogvoer van hetzelfde merk te nemen, of anders even onderzoek te doen naar de ingrediënten. Meestal loopt dit echter wel los.

Het wordt natuurlijk wel heel belangrijk om het natvoer en droogvoer op elkaar aan te laten sluiten, wanneer uw hond of kat speciale  dieetvoeding krijgt. Bij Huisdierenbazaar verkopen we voor katten bijvoorbeeld  dieetvoeding van Prins in de vorm van  natvoer en kattenbrokken. Als uw kat op dieet is, is het natuurlijk belangrijk om zowel het natvoer als het droogvoer uit dieetvoeding te laten bestaan. Ook is het zeker hier goed om beide van hetzelfde merk te nemen, zodat u zeker weet dat de werking van het dieetvoer hetzelfde is bij beide producten.

Een belangrijker probleem is de voedingswaarde van het eten. Zoals we al zeiden, bevatten kattenbrokken en hondenbrokken veel meer energie en voedingsstoffen dan natvoer. Het is daarom erg belangrijk om bij het mengen de hoeveelheden goed op elkaar af te stemmen. Geeft u te weinig brokken, dan kan het zijn dat uw hond of kat energie tekort komt of ongewenst gewicht verliest. Bij te veel brokken kan uw hond of kat juist flink aankomen. Het handigste is om te weten wat een normale portie zou zijn als u volledig nat- of droogvoer zou geven, en daar een percentage van te nemen.

Afwisselen is ook een optie!

Het mengen van natvoer en droogvoer is niet de enige optie om de voordelen van beide soorten voer te krijgen. Ook afwisselen is prima mogelijk. Zo kunt u het natvoer bijvoorbeeld gebruiken als speciale traktatie voor uw hond of kat, of gewoon om niet elke keer hetzelfde voedsel te geven. Wel willen we in dat geval aanraden van beide soorten voer één merk te kiezen en daarbij te blijven. De meeste honden en katten vinden het namelijk prima om steeds hetzelfde te eten en hun lichaam raakt hier ook aan gewend.

Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Delicious Lamb Grain Free 100 gram
€ 1,56
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Tasty Salmon & Turkey Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Tasty Salmon & Turkey Grain Free 100 gram
€ 1,56
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Luscious Lamb & Pork Pouch Grain Free 300 gram
€ 3,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Nieuw
Amanova Dog Adult Luscious Lamb & Pork Pouch Grain Free 100 gram
€ 1,56
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Als u natvoer en hondenbrokken of kattenbrokken afwisselt, is het verstandig om de brokken als ontbijt te geven en het natvoer als avondeten. Zo heeft uw huisdier door de brokken genoeg energie om de dag door te komen en kan hij of zij ’s avonds na een drukke dag rennen en spelen met natvoer wat extra vocht binnenkrijgen. Het is natuurlijk aan u om te beslissen of u elke dag brokken en natvoer geeft of bijvoorbeeld om de dag natvoer en verder brokken. Zolang u ervoor zorgt dat uw huisdier genoeg eten krijgt, kan het allemaal.

Goed hondenvoer en kattenvoer

Of u nu besluit natvoer en droogvoer te mengen, af te wisselen of volledig voor één van de twee te gaan, het blijft belangrijk om  goed hondenvoer of  goed kattenvoer te serveren. Twee makkelijk te onthouden kenmerken van goed  kattenvoer of  hondenvoer zijn een hoog vleespercentage en zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. Katten en honden zijn beide carnivoren en hebben dus baat bij voer met veel dierlijke ingrediënten. Hier halen ze de meeste voedingswaarde uit. Granen hebben daarentegen nauwelijks voedingswaarde voor honden en katten.  Graanvrij hondenvoer of  graanvrij kattenvoer is daardoor vaak gezonder.

In onze webshop vindt u verschillende  merken hondenvoer en kattenvoer , waarvan we bij Huisdierenbazaar hebben besloten dat ze aan onze standaarden voldoen. Wij verkopen dierenvoer van hoge kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Bekijk snel ons assortiment om te zien of er ook een merk tussen zit voor uw hond of kat.