Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Goed kattenvoer

U wilt het beste voor uw kat en het beste voor uw kat is natuurlijk goed kattenvoer, zo veel is duidelijk. Het is soms echter lastig om aan te geven wat er nu precies ‘goed kattenvoer’ is. Is het genoeg om kattenvoer uit de supermarkt te halen? Of moet er duur dieetvoer aangeschaft worden? Wij van Huisdierenbazaar leggen u graag uit waar u op kunt letten bij het uitkiezen van goed kattenvoer, zodat u een verantwoorde keuze kunt maken voor uw huisdier.

  • Gezonde ingrediënten
  • Natvoer of brokken
  • Geknipt voor uw kat

De beste samenstelling

Het eerste en belangrijkste bij het uitkiezen van goed kattenvoer is natuurlijk de samenstelling ervan. Kattenvoer kan nog zo lekker ruiken of mooi eruit zien, maar als de ingrediënten niet deugen, maakt de rest niet meer uit. Hoogwaardig kattenvoer is te herkennen aan het feit dat er veel vlees en dierlijke producten in verwerkt zitten. Katten zijn van nature vleeseters en kunnen dus zo’n beetje alle voedingsstoffen die ze nodig hebben halen uit vlees. Goede merken kattenvoer bestaan daarom zeker voor 30% uit dierlijke producten.

30% klinkt misschien alsnog als vrij weinig. Een groot deel van kattenbrokken en natvoer zal altijd bestaan uit plantaardige producten. Deze zorgen ervoor dat de brokken hun vorm behouden en langer goed blijven. Ook kunnen zelfs carnivoren als katten nog wel wat voedingsstoffen uit plantaardige producten halen. Met name vitaminen en mineralen zitten veel in groenten en fruit. Het is wel belangrijk om te letten op het soort plantaardige producten dat verwerkt zit in het kattenvoer. Zo zijn groenten als linzen of erwten bijvoorbeeld gezonder dan granen als tarwe of rogge.

Granen bestaan uit lange vezels, die voor katten moeilijk te verteren zijn. Katten hebben namelijk een korte, zure spijsvertering die erop gericht is om eiwitten te verwerken. Graan kan daardoor vaak niet verteerd worden. Dit zorgt ervoor dat granen effectief geen voedingswaarde hebben voor katten. Daarnaast kan te veel graan zelfs voor maagklachten zorgen. Om dit te voorkomen, is het goed om te kiezen voor kattenvoer met weinig graan of zelfs volledig graanvrij kattenvoer. Wij verkopen graanvrij kattenvoer van bijvoorbeeld de merken Canagan, Orijen en Riverwood.

Nat- of droogvoer

De ingrediënten zijn dan wel een belangrijke, maar niet de enige keuze die u hoeft te maken op zoek naar het beste kattenvoer. U zult ook moeten kiezen voor natvoer, kattenbrokken of een combinatie daarvan. Uiteraard zal uw kat het meest gelukkig zijn van vers vlees, maar dit is helaas heel duur en zal voor veel baasjes niet haalbaar zijn als dagelijkse maaltijd. Natvoer en kattenbrokken hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Zo worden kattenbrokken bijvoorbeeld in grotere verpakkingen verkocht en zijn ze makkelijk te bewaren.

natvoer is vooral handig voor katten die te weinig water drinken. Ze kunnen met natvoer dit watertekort via hun voedsel wat aanvullen. Daarnaast vinden katten natvoer vaak ook gewoon lekkerder, omdat het een sterkere smaak en geur heeft. Het nadeel van natvoer is dat er niet zo veel voedingsstoffen in zitten als in kattenbrokken. Er is dus meer van nodig om de kat even veel eten te geven. Natvoer en kattenbrokken zijn heel goed af te wisselen. U kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends brokjes geven, zodat uw kat energie heeft voor de dag, en ‘s avonds natvoer zodat hij voldoende water binnen krijgt.

Gezond voer voor alle katten

Genoeg vlees en natvoer of droogvoer naar uw voorkeur kan voor sommige katten nog steeds niet genoeg zijn om helemaal gezond te blijven. Sommige katten hebben behoefte aan speciale voeding of zelfs aan dieetvoer. Speciale voeding is kattenvoer dat is afgestemd op een bepaald soort kat. Er is bijvoorbeeld speciaal kattenvoer voor binnenkatten, kattenvoer voor actieve katten, kattenvoer voor kittens en kattenvoer voor katten die net gesteriliseerd zijn. Welke soorten kattenvoer er zijn, verschilt per merk. Smølke is een merk dat bijvoorbeeld veel verschillende soorten speciaal kattenvoer maakt.

Is uw kat echt ziek? Dan kan dieetvoeding soms een oplossing bieden. Bij Huisdierenbazaar vindt u dieetvoeding van het merk Prins. Dit merk maakt onder andere dieetvoer voor katten met artrose, dieetvoer voor katten met blaasproblemen en dieetvoer voor katten met diabetes. Van sommige van deze kwalen zal het logischer lijken dan andere waarom dieetvoer een oplossing kan bieden. Wilt u hier meer over lezen? Kijk dan eens in onze huisdierenencyclopedie. Daar hebben we over alle soorten dieetvoer in ons assortiment een uitgebreide uitleg staan.

Goed kattenvoer online kopen

Nu rest alleen nog de vraag: waar haal ik dit goede kattenvoer vandaan? Daar hebben wij een eenduidig antwoord op: bij Huisdierenbazaar! Wij hebben een enorm assortiment aan kattenvoer van verschillende merken. Alle merken in ons assortiment zijn zorgvuldig door ons geselecteerd. Wij verkopen niet zo maar het eerste het beste kattenvoer, maar kijken daadwerkelijk naar de kwaliteit ervan - en ook naar de prijs-kwaliteitverhouding. Zo krijgt u bij ons altijd waar voor uw geld. Al het kattenvoer in onze webshop is goed kattenvoer.

Kattenvoer online kopen heeft heel veel voordelen. Het scheelt ten eerste natuurlijk veel tijd. U hoeft niet eens meer de deur uit om uw kattenvoer te halen en ook het vervoer hoeft u zelf niet te regelen. Daarnaast profiteert u online van aantrekkelijke aanbiedingen en is het ook makkelijker om de winkel te overzien. U kunt onze catalogus filteren op merk, ingrediënten en nog veel meer. Met de zoekbalk bovenin komt u ook snel uit bij wat u zoekt. Dat is het gemak van online shoppen.

Meer inspiratie nodig bij het kiezen van goed kattenvoer? Bekijk dan eens onze top tien beste kattenvoer of top tien voer voor kittens!